Първо, ще кажа, че със съдомиялната направо се родих/родихме у дома. Първо пести ми на ден минимум 20 минути, които са си много време, ако тръгваш за работа в 8 и се прибираш в 19 ч. - използвани за нещо друго си е супер!...
Разходите ни за вода от към кухнята значително намаляха.
Сменихме няколко препарата и се установихме на хапчетата на Калгонит.
Всичко от съдомиялната ни лъщи. Виенските ни тенджери станаха като нови. Е, има и минус - чашите, от некачествено стъкло се "матираха", но тях не ги давам на гости, да не ме упрекнат, че им давам мръсни чаши - т.е. не ми е болка за умиране... Струва ми се стъклото и порцеланът остаряват така по-бързо - но няма да използвам един сервиз вечно я, то си е скука
!
Пластмасовите дръжки на приборите посивяха, а някои се напукаха и счупиха, все пак се усетих сравнително на време, та тях си ги мия на ръка. Както и тенжерите и тиганите - вярно, загорялото не се измива или трябва предварително да ги тръкна, а това обезсмисля миенето им в миялната вече (като ще мия да мия, де), а и това с изчегъртване съм прилагала... При мен основната причина обаче е, че тенжерите са ми големи и като сложа една мин. 1/3 от долния рафт е запълнена...
Пускаме я на 2-3 дни веднъж. Е, поради това бързо ни свършват приборите и водните чаши, та добавихме още по 1 комлект...