Здравейте, д-р Бърди. Моля, приемете благодарността ми за вниманието, което ни отделяте и спокойствието, което носят съветите Ви.
Дъщеря ми след седмица ще навърши 4 месеца. До преди 10-ина дни се хранеше по 7 пъти на денонощие, но от около толкова време започна много да я измъчва никненето на зъбки (мое заключение, на фона на -- много лигички, всичко се слага в устата, като успее и уцели да си почеше венците я боли и започва да плаче силно, по-трудно заспива и Та-даааа!! сякаш се появи едно миниатюрно боцкащо връхче на кучешки!! зъб). Та, от тогава си наруши и съня и вече се храни твърдо на 3 часа, без пропуск. Кърмено бебе е. Разбирам и осъзнавам, че за тази възраст 8 хранения (и седем също, ама...
) са доста, но как да ги намаля? Не приема шише (опитвала съм с вода и чай), ако опитам да я залъжа с биберон залъгалка освирепява и го смуче силно, а като го изпусне се разплаква истерично - явно е, че си е гладна. Дали не и стига кърмата? Денем суче по 10-15 мин. и след това пуска гърдата и започва да се смее и играе, а вечер - по 20-25 мин. На 3 месеца и половина беше 6,320 кг -- не е дебела. Не ми пречи да я кърмя по 8 пъти на денонощие, но се питам до кога ще е така? До захранване ли?
Следящата педиатърка от 2 месеца ми се кара, че не съм започнала да давам сокче, та не мога да запитам нея за такъв съвет. Моля, помогнете!