Здравейте, докторе. Имам няколко въпроса към вас.
Казаха ми, че има някаква нова ваксина synagis, която била специално за недоносени. В момента се лицензирала в България. Знаете ли нещо за нея?
За нощното хранене - все още ядем денонощно на 3 часа. Трябва ли аз да му го спирам или да чакам той сам да се откаже? Ако той не се събуди за някое хранене, да го будя ли? Иначе е като часовник, сам се буди и си иска да яде нощно време.
Ние сме на смесено хранене от както е захранен в болницата. Аз нямам много кърма, но горе-долу 3 хранения са кърма, останалото на АМ. Все още няма промяна в начина му на ядене, но от два дни има промяна в изпражненията му. Не са така кашкави и по сладникави на мирис, а са твърди и с по-кисел мирис. Преди доста омазваше памперса, а сега е само барабонка и определено доста се мъчи преди да я изкара. На какво може да се дължи това? Възможно ли е да е нещо свързано с моето хранене?
И последно от снощи от едното му оченце изтича лепкава слуз, сълзи, събира гурелче и му се залепва понякога клепача. Казаха ми да го мажа с тампонче напоено с отвара от лайка. Редно ли е да го правя или да отидем на лекар?