Здравейте Доктор Бърди,
Имам въпрос относно захранването с каша. Моето момченце е на 7м и половина, захранен е с оризова каша от 6-ти месец, след това с плод ябълка,круша,банан,слива.
Ние живеем в Канада и тук системата им на захранване малко ме обърква относно кашите. Тук се продават основно няколко вида каши на няколко фирми и всички каши са разделени по етапно. За започване на захранване тук препоръчват захранване с оризова, овесена или ечемичена каша. Тук ги водят като каши етап 1-ви, 2-ри етап са същите каши смесени с плод, а от 7-ми месец препоръчват и пшеничена каша. Тук няма каша от елда и рожкови,само тези три вида зърнени. Значи объркана съм защото само оризовата е безглутенова каша а всички останали са със глутен. Детенцето ми е захранено само с оризова, но бих искала да го разнообразя с друг вид каша, все още не съм дала овесената и ечемичената които също препоръчват за начало на захранването. Какво е вашето мнение Д-р Бърди?
И последно въпросче от известно време захранвам и със зеленчук, не ги приема с охота, харесва само сладкия картоф, мога ли като го видя че неприема даден зеленчук да го пробвам с нов зеленчук или да изчакам този период от 5 дни със започнатия въпреки че не го приема и му се повдига от него?
Благодаря ви предварително и се извинявам за дългия постинг.
Лек ден.