Здравейте Д-р Birdie, надявам се да отговорите на въпроса ми след като прочетете цялата история.
Става въпрос за дъщеря ми, която онзи ден стана на 9 месеца.До 6-тия месец е била изцяло на кърма.Два или три пъти за 6 месеца съм давала адаптирано мляко от притеснения, че кърмата не и достига.От втория месец изпражненията станаха по-воднисти, зелени и се появи слуз, която ту намаляваше, ту се увеличаваше, но винаги я имаше.В петия месец решихме да направим консултация с гастроентеролог-казаха Алергия към белтъка на кравето мляко и ме поставиха на диета - без мляко,млечни,телешко,кафе,какао и т.н.Направих диетата стриктно за 3 седмици и нещата се оправиха слузта изчезна, после започнах да се храня нормално с всичко(аз така прецених, а лекарката настоя да продължавам с диетата, може би сбърках???)и нямаше слуз, на 6 месеца захраних с оризова каша, постепенно после въведох зеленчукови пюрета, плодови, каши, месо като основно сме на кърма.Онзи ден реших да въведа и жълтък, с пресни домашни яйца, варени 15 минути, давах два дни в пюрето по трохички.В резултат на това в изпражненията беше пълно с едни тъмни нишки, като накъсани конци.Спрях жълтъка и изчезнаха.Междувременно с даването на жълтъка изпи и 150 мл. Адаптирано мляко, и преди съм давала по малко с каша, понякога съм пробвала да пие, защото искам до 1 година плавно да отбия, но никога не беше изпивала толкова много, слд като спрях жълтъка, спрях и млякото.Сега мляко пак давам от време на време да пие, нишки няма.Какво да правя за напред, да се подлагам ли на диета?Ако искам да давам и АМ, трябва ли да е специално за алергични деца като Фризопеп?Как и кога да захраня с млечни като сирене например?
Кога отново да опитам с жълтъка?
Предварително много благодаря и се извинявам за дългия пост.