0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #720 -: Ноември 21, 2008, 17:04:44 pm »
 Добре дощъл, Докторе! Вярвам, сте в добро разположение на духа да посрещнете въпросите ни :P  И пак ще попитам - да давам ли желязо на дъщеря ми - почти 4 м - хемоглобинът й беше 100 миналия месец и педиатърката го изписа. Аз спрях, защото детето имаше ужасни колики. Яде по около700 мл Хумана и кърма само вечер. Благодаря!
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*
« Отговор #721 -: Ноември 22, 2008, 18:25:48 pm »
Здравейте, Докторе!
Преди време Ви бях писал по повод вазпалението на ушите на моя син.
Тогава не можах да изляза на глава с моята лекарка по повод антибьотика, но за щастие тогава всичко се оправи, но за момента.
Изторията се повтори отново преди 3 дена и днес се наложи да се направи перфорация на тъпанчето.
Изписаха ни Augmentin, Mukoseptonex,Ciloxan,Otipax и промивка с лайка.
Моля Ви да ми отговорите правилно ли го лекуват с тия лекарства?
1.Иска ми се да разбера от кой вид е този отит?
2.Вазможно ли е да е на алергична основа?
3.Ако е така какво не трябва да му давам?
4.Ваксината която ми я казахте първия път кога може да се бие?
Взеха ни секрет от ухото но не и от носа, резолтатите ще излязат след една седмица.

Искам също да попитам какви са последствията от този "отит".
Благодаря Ви!

*

Jujanka

« Отговор #722 -: Ноември 25, 2008, 10:58:08 am »
Здравейте, ДОКТОРЕ! Благодарим Ви от сърце за помощта, която ни оказвате!
Моето момченце е на десет месеца и много често е със зачервени бузки, като изпръхнали стоят,кожата е груба и суха с лишейчета на места. По някога обривчето отива и по челцето и брадичката. Като беше на четирдесет дни се изрина жестоко и продължително по бузите (подозирам, че се получи от една вълнена шапка) и се наложи накрая три-четири пъти да го мажа с елоком по съвет на педиатъра, но при минимално подобрение спрях веднага, заради вредата от кортикостероидите. После се оправихме със специална козметика-мустела сталатопия, доктор тайс и себамед. Но от време на време пак се появява този обрив по бузите, а понякога и по челцето, брадичката, нослето и от скоро около устата.
По отношение на храненето до сега сме на кърма, въвеждам много внимателно храните като от съвсесм скоро давам козе сирене-други млечни не съм давала още, както и пшенични. Давал ми е реакция от царевица (и до сега не яде кисел заради това), пшенични ядки, зехтин, в началото на въвеждане на заешко и пилешко месо като и при двете бързо отмина. Не съм много сигурна дали и към козето сирене не е така. При реакция от някоя храна я спираме и много внимаваме какво ядем. Иначе по тялото нямаме обриви, което ме навежда на мисълта, че е възможно и да не е алергична реакция. От всичко, което съм изчела много се страхувам да не е АД или още по-зле АБКМ, заради което изчаквам с млечните. Надявам се да е само суха кожа, но понякога обривите стават доста големи и стоят продължително време. За сега най-добре ни действа нахткерцен балсам на доктор тайс. Не сме използвали А-дерма или адвантан. Къпем го с тео бебе и линола фет-редувам ги през ден, може ли шампоанът да е причина?
АД и АБКМ може ли да се изразяват само по лицето и основно по бузите или е нещо друго?
« Отговор #723 -: Ноември 25, 2008, 22:57:07 pm »
Здравейте Докторе!
На почти 4 месеца сме и от седмица забелязвам че  малкия като го оставя легнал на леглото прави опити да се изправя седнал надига се сам  и се оглежда не е ли рано да седи седнал 8O а и друго -отдолу венците са ни силно бели като че ли всеки момент ще си имаме два зъба нервен е и всичко което му се даде (играчки) се пъха в устата а ако няма какво с ръчичка си търка венците и нощно време не спи спокойно и отново иска да яде през нощта,а още преди месец прстана да яде нощно време - последно се храни в 23.30 и се събужда в 6.00 сутринта !
*
« Отговор #724 -: Ноември 26, 2008, 17:46:43 pm »
Нкои знае ли нещо за доктора?
Нещо го няма от доста време.

« Отговор #725 -: Ноември 27, 2008, 10:27:02 am »

ЗДРАВЕЙТЕ
Дъщеря ми е на 3,5 месеца и ни откриха клебсиела в урината.Няма апетит и не наддава добре.През първите три месеца кчи по 500гр.Възможно ли е да няма апетит заради бактерията и да не наддава добре.В момента сме на Зинат и ни предстои контролна стерилна урина.
*
« Отговор #726 -: Ноември 27, 2008, 15:58:45 pm »
Здравейте,

Това лято си писах с Вас в друг форум, относно втората ваксинация на дъщеря ми, ние живеем в Германия, но се наложи да правим втора ваксинация в България... беше цял абсурд. Не е нужно да си спомните коя съм.

Пиша Ви относно количеството храна, което може да (би трябвало) да поема едно бебе на 10 месечна възраст.

Йоана (дъщеря ми), яде по 4 пъти на ден
сутрин я кърмя
обяд зел. пюре с месо - около 350-380гр.
след обяд плодово пюре - около 190гр.
вечеря я кърмя.

Въпросът ми е следния:
На обяд не получава ли много голямо количество, може ли да и се разшири коремчето, ако изобщо има такова свойство?
Не я насилвам да яде!
Трябва ли да има и едно подхапване м/у закуската и обяда, въпреки, че съм против ядене по всяко време на денонощието, но ако трябва според Вас...

Иначе си е енергична и засмяна.

Благодаря Ви предварително и Ви пожелавам лека и приятна вечер!

Илияна
« Отговор #727 -: Ноември 27, 2008, 19:20:18 pm »
Здравейте д-р Бърди,
случайно попаднах на темата и веднага реших да се регистрирам и да Ви пиша.
Синът ми е на 4мес и 10 дни. Проблемът заради който Ви пиша е много трудното заспиване вечер. Приспивам го на ръце, през деня може и за 1 мин да се унесе, оставям го в леглото и излизам, но вечер е някакъв ад. По принцип винаги е заспивал много трудно вечер, но от месец и половина си е направо "мисия невъзможна". ПО колко горе-долу спят през деня децата на неговата възраст, да не би пък да се наспива достатъчно и просто да не му се спи? По принцип спи по 4-5 часа дневно. Вчера например се събуди към 10, до 17 часа е спал около 2-3 часа разпокъсано между храненията, събуди се в 17 - яде и после заспа чак към 20:30 след къпането и още едно хранене. До 1 през нощта е спал на пресекулки (тогава заспа окончателно до 10 сутринта). Преобувам, приспивам и пак така. Това е всяка вечер като часовете малко варират. Изпробвах какво ли не - по-леко облечен, капки за колики, по-малки дупки на бибероните на шишета, песни.... Ако го оставя ще си играе, пее си, не мрънка. Моля Ви за някакви съвети, трикове, за някакво разумно обяснение, ако изобщо има такова. Случвало се е да заспива и без проблем, но не съм установила връзка с нещо конкретно през деня.

Благодаря
« Отговор #728 -: Ноември 27, 2008, 20:35:29 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Моял ви за съвет. На дъщеря ми / 7 месеца / от време на време и се появяват на лявото краче малки сини петънца, като спукани капиляри....ама са като сини, а не червени. На 6 месеца правихме контролни изследвания, който ви молих да коментирате, пак ги коппирам за всеки случай. Моля ви посъвтвайте ме трябва ли да нарпавим някакви по-специални изследвания за да видим има ли причина за тези петна....Питах педиатъра ни и той се засмя и каза...ами това е дефект....което мен ме озадачи...без друг какъвто и да е коментар.
Моля за компетентното Ви мнение!
Благодаря предварително!
Бъдете здрав!

Това са изследванията от преди мсец и полоина

СУЕ 5 mm/h ( до 20 )

Микроскопско броене на левкоцити

St 3% (до 6)
Sg 21% (0т 51-67)
Eo 2% (до 5)
Мо 5% (от 4 до 12)
Ly 69% (20-42) - защо този показател е толкова висок?Ba - %(до 1)
плазматични клетки - %(до 1)
лимфоидни форми - %

ПКК 18 показателя

WBC  9,6 G/L (3,5-10,5)
LYM  7 G/L (0,7 - 4,2)
LYM% 72,6 % (20-40) - защо и този показател е толкова висок?MID  0,5 G/L (0,1-0,8)
MID% 5,3% (до 10%)
GRAN 2,1 (2,2-8,1)
GRAN% 22,1% (до 65%)
HGB 111 g/L 111 ( жени 120-160)
RBC 4,04 T/L (жени 3,7 - 5,4)
HCT 0,31 (0,37 - 0,51)
MCV 78 (79-98)
MCH 27,4 pg (26,5-32,0)
MCHC 353 G/L (295-360)
RDW 12,1% (11,5 - 14,5)
PLT 315 G/L (130-450)
MPV 7,8 fL (7,5 - 11,5)
PDW 44,3% (40.0 - 60.0)

Уробилиноген N
Билирубин (-)
Белтък урина (-)
Урина седимент
бактерии -
Епителни клетки -
Еритроците -
Левкоцити единични ( до 4 на поле) - защо ги има?

« Последна редакция: Ноември 27, 2008, 20:37:09 pm от flying »
« Отговор #729 -: Декември 01, 2008, 00:52:34 am »
 Здравейте д-р Бърди,може ли пак да се допитам до вас за нещо.На брат ми детето е на 4 мес.и половина и от 1 месец се наблюдава сплескване на главичкатаот едната страна отзад,вече изразително.При раждане нямаше проблем.Бихте ли ме посъветвали при какъв лекар трябва да се заведе детето,ще бъде на частно,защото искат да бъде прегледана и от ортопед за крачетата,защото майката е имала проблем като малка ,а с направление са ходили два пъти и не са я видяли с ехограф,а моето дете, то е на 5 мес.,го прегледаха с ехограф,мисля че по-добре се вижда ако има изкривяване ,това ли е начина да се види според вас.А за главичката на ортопед ли трябва да се иде или на друг лекар.Личната им лекарка е много незаинтересована.Има и друг проблем,детето се храни с адапт. мляко с един вид от раждането,аз ги кърмя моите деца и не ги разбирам,но кое според вас е най-добро,защото вече месец и половина яде от 200 до 300 гр. за денонощие.Отслабва естествено,трябва ли да смени млякото и да захранва ли,казали са и ,че е най-доброто мляко и че не е хубаво да го сменя.Надявам се да ми отговорите,БЛАГОДАРЯ Ви предварително.
« Отговор #730 -: Декември 01, 2008, 22:58:12 pm »
Здравейте д-р Бърди,
виждам че не отговаряте от известно време. Надявам се да сте в добро здраве!

Много уважавам мнението Ви и ще се радвам ако коментирате следния материал (който малко ме стресна, тъй като и аз съм давала Панадол след ваксинация).

Цитат
Ароматни амини
(Paracetamol)
В Германия консуматорът е изправен пред следната дилема: докато обикновеният потребител почти не може да си набави високо концентрирани микрохранителни в- ва, могат да си купят субстанции от лабораториите та фармацефтичната индустрия, чиито странични ефекти нерядко може да са фатални. Към тях принадлежат и болкоуспокояващи средства с активна съставка ароматни амини като Paracetamol* например. Пациенти с хронични болки често ги използват системно и в големи дози. Най- известен представител на така наречените анилинови деривати е Phenacetin*- а. Едва след дългогодишно приложение се установява, че при «злоупотреби» може да се стигне до бъбречни увреди. Под «злоупотреби» се разбира, че човешкият бъбрек може да понесе само определена абсолютна доза (примерно 1 кг). Постигне ли се тази доза, неависимо за какъв период от време, пациентът рискува бъбречна недостатъчност и при определени обстоятелства- смърт. Фенацетинът е изтеглен от американския и европейски пазар. Неговият директен «химически побратим», парацетамолът официално се счита безвреден а за здравето и се предлага дори подо формата на свещички за деца. Но досега няма категорични доказателства, че парацетамолът е по-малко вреден за бъбреците от фенацетина.
(В американски публикации Acetaminophen – ът се определя с химическо ядро (въглероден пръстен), от които съответно се синтезират парацетамол и фенацетин.

Чернодробните увреди при отравяния с парацетамол са известни, въпреки че за тях не се шуми. Разликите с бъбречната недостатъчност представляват повече интерес за академичните среди, за засегнатите- без особено значение. Дози над 10 г могат да причинят тежки, дори смъртоносни некрози на черния дроб. Ако се сравни с предписвани дози 500- 1000 мг на прием, десетократното количество лесно може да се стигне. При хронични болки 2- 3 г дневно (= на 4- 6 таблетки) не са никакво изключение.

ОПАСНОСТ ОТ ЧЕРНОДРОБНИ УВРЕЖДАНИЯ
Увредащото действие се свързва със свободните радикали, които атакуват протеините на чернодоробните клетки. То се осъществява чрез оксидиране на микрозомите (елементи в клетъчната структура). При обичайни дози 500- 1000 мг тези вещества (свободните радикали) се прихващата от глутатион. Когато се изпразнят глутатионовите депа, се отчита ефектът на клетъчно увреждане.

Медикаменти, съдържащи парацетамол се продават под различни имена. Но указание за безрецептурни обезболяващи препарати, съдържащи фенацетин и парацетамол с ясно указание за тежко бъбречното и чернодоробно увреждане се пренебрегва.
Трябва да се отбележи, че много медии печелят добре от съответното рекламно представяне в съответствие с желанията на фармацефтичните производители.
Цистеин и метионин
При отравяния с ароматни амини (например опити за самоубийство) официалната медицина лекувас цистеин и метионин. Ако тези антидоти се въведат навреме животът на на пациентът може да бъде спасен. Те спират образуването на свободни радикали. Тази способност на цистеина може да се използва и за профилактика на евентуални увреждания от страничните ефекти на такива медикаменти. При неизбежна употреба на такива медикаменти е редно да се добавя и цистеин най- добре с поне 1 г витамин С.
И глутатионът защитава черния дроб от свободни радикали. Най- добре е да се използва комбинацията цистеин + глутатион + витамин С. Предлага се като антитютюнова, антиалкохолна комбинация.
От научните статистики се вижда, че хора ползващи системно парацетамол с други обезболяващи средства страдат 3 до 8 пъти по- често от карцином на черния дроб.
Препоръка! Ако не може да се мине без обезболяващи, да се използват природни средства или поне да не са такива с ароматни амини- например ацетилсалицилова киселина (за деца над 12 г. може).
И което е особено важно! До 4 годишна взраст, черният дроб е с незавършено развитие и малките деца са много по- уязвми от възрастните.
Ако много се налага използването на противотемпературно средство, по. Добра аптечна алтернатива е Нурофен.

02.11.2007 г. 14:01

д- р Михайлов

lb2f
« Отговор #731 -: Декември 04, 2008, 19:18:38 pm »
Здравей,докторе,имам дъщеричка на 6м и изкара една пневмониа,слагахме и инжекции Цефтриаксон 5дни,после 5дни пи сироп Цек,но след 2 седмици същата картинка и сега ни изписаха пак същите инжекции.Притеснявам се,че е рецидивираща инфекция и предния път не сме я излекували добре,би следвало и този път да няма добър резултат щом лечението е същото?Опитахме да пием Зинат сироп,но малкат всичко повръща ,затова пак се спряхме на инжекциите,какво друго бихме могли да предприемем?
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #732 -: Декември 12, 2008, 15:13:24 pm »
Надявам се, Докторе, сте здрав и ви го желая от все сърце! А като чета тук и си мисля, че някои майки, които са по-паметливи и общуват по-отдавна с Бърди, могат да консултират за някои неща други майки :wink: Е, не за важни неща, но има теми, по които може да се разисква. Все пак ми се иска Бърди да си дойде :P
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #733 -: Декември 17, 2008, 01:21:31 am »
Дойде си.
Но да ползваме и личните си педиатри по-често.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #734 -: Декември 17, 2008, 01:35:13 am »
Бърди, тук няма никой в момента. Активен е единствено подфорума ПРОТЕСТ! Ти виждаш този подфорум, защото си модератор на него. Всички форуми за скрити, защото Сдружение Зачатие протестира. Последните дни се случиха няколко неща, които ме карат да се срамувам, че съм българка.
Днес депутатите ни за 2 гласа не приеха проектозаконът за основаването на фонд Асистирана репродукция, който щеше да гарантира достъпност и равнопоставеност на всички българи, които се нуждаят от лечение за да имат деца.
Срам, срам. А един от депутатите на заседание на здравната комисия предложи оплождане ин виво на една от представителките на неправителствените организации, след като не става ин витро. Не зная как да коментрам това, защото вече ми се изчерпаха епитетите в речника.
« Последна редакция: Декември 17, 2008, 01:40:35 am от cygnus »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #735 -: Декември 17, 2008, 01:44:45 am »
Не го знаех... Да, срам е.
Какво да кажа... .
Няма ли начин да се прегласува това?
Фашисти... . Кретени.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #736 -: Декември 17, 2008, 01:46:38 am »
Скоро ще пуснем пак всички форуми, просто трябваше да се концентрираме всички по една единствена тема, която касае всички нас. Въпрос на 1-2 дни е още. Може и още утре, зависи какво ще кажат момичетата. Сега е като празна къща, без хората.
*
« Отговор #737 -: Декември 17, 2008, 01:49:08 am »
това мислим в момента, какви варианти има. Антония Първанова (депутатката която внесе законопроекта) каза че след нова година има надежда да се преразгледа. Чувствам се ужасно обезверена.
« Отговор #738 -: Декември 17, 2008, 20:57:03 pm »
Докторе, добре дошъл. Много се радвам, че се върнахте. Дано всичко да е наред при вас.
Предстои ни захранване (евентуално първите дни на януари) и някакси не си го представях без вас. Докато ви нямаше изчетох първите ви две теми от край до край и си извадих много полезна информация. Сега чета третата ви тема, но ми е много по-спокойно, че ще сте тук.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #739 -: Декември 17, 2008, 22:12:35 pm »
:)
Sir Alec Guinness