0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #700 -: Ноември 16, 2008, 14:13:05 pm »
Здравейте,д-р Бърди!
Сина ми е на 7 месеца,когато беше на 3-4 започна много да се лигави и да си лапа ръцете.Следствие на това от двете страни на устата се разрани.Мазах го с Бочко(смакна му кожичката),крем Здраве(нацепи се),балсама на Тайс+Биодерма за около устата го задържа на едно ниво-суха,зачервена и лющеща се.
Инцидентно го заведох при друг педиатър,който каза че е атопичен дерматит,препорача ми Елидел.Споделих с личната,каза че не е АД,било от лигите.
Преди 1-2 седмици беше изчезнало за около 5 дни и се появи отново(тогава сина ми не се лигавеше).Заведох го при личната,каза че е АД и да го мажа с Мустела.След три намазвания резултата беше катастрофален,лицето му се зачерви и изпръхна.Заведох го пак при личната изписа ни-хипоалергенно мляко,калциев глюконат+вит.Ц и Елоком.
На втория ден от приема крачетата му се обринаха- на места ситни червени,пръснати и грапави пъпчици(подобни имаше на гърдите и под мишниците,било от храна,изчезнаха за една седмица),на третия ден-лицето е леко зачервено,устните му са сухи и се цепят до кръв,акото му жълто-сиво зелена смес.Възможно ли е да се "чисти"организма? :oops: :(
След ровене за АД попадам на вас и направо онемях,спрях калция и хипоалергеното мляко.А сега?На кожен(според личната няма нужда) или хомеопат?Какво да правим?
Само да отбележа,че положението под памперса също не е "розово".При зачервяване на тестисите и пишката урулога препорача Елоком(5 дни)+Фусидин(10 дни),след мазането отново пламна,5 дни на риванол,получи обрив,сега сме от 3 дни с лилавото мастило,леко е зачервен и започна да се чеше.
Моля за вашето мнение и съвет,как да продалжим оттук нататък,къде да ходим и какво да правим?!
Извинявам се за дългия пост.
*
« Отговор #701 -: Ноември 17, 2008, 09:30:51 am »
Здравейте д-рБърди,
От кога се започва да се слага по-малко сол в яденето на бебето?
От кога мога да въведа към 19ч лека вечеря и каква?
Тъй като от АМ бързо огладнява и през 1,5-2 часа търси да яде.Давам и бебешки бисквитки между храненията.На Фризо НА сме.
*
« Отговор #702 -: Ноември 17, 2008, 22:48:21 pm »
Здравейте д-р Бърди! Дечицата ми са на почти 4-ри месеца, навършват ги на 23.11. Досега са само на мляко - кърма и дохранвам с Хумана 1. Въпросът ми е докога да давам Хумана 1? Когато започнах да дохранвам децата бяха на 45 дни и на Хумана 2 пишеше че е за деца над 4-ри месеца. Скоро ходих до кварталния супермаркет, от който им купувам млякото и видях нова опаковка на Хумана 2, на която пише че е за деца навършили 6 месеца, с пребиотици. Сега съм в чуденка от кога да започвам Хумана 2. Бих Ви помолила да ми изпратите и схема за късно захранване. Педиатърката на децата ме кара от 2-рия им месец да давам сокчета, пюрета, че нямало време за пюретата, но аз упорито й отказвам.Та меко казано не мога да разчитам на нея за захранването. Предварително благодаря. Ако и някоя от майките, захранили по схемата на д-р Бърди също се включи и ми пише на лични ще й бъда много благодарна. 
« Отговор #703 -: Ноември 18, 2008, 06:38:25 am »
tini, д-р Бърди е публикувал схема на захранване в Оценка на моториката.
« Отговор #704 -: Ноември 18, 2008, 13:56:29 pm »
Здравеите на сина ми му поставиха диагноза бронхиолит в спе6ното,но аз на другичят ден го заведох на ренген и дробовете му са 4исти.Искам да попитам вазможна ли е такава диагноза при 4исти дробове?
*
« Отговор #705 -: Ноември 18, 2008, 22:47:31 pm »
Здравейте докторе,

Моето момиченце е на 1 месец,кърмата ми необяснимо намаля и педиатърката ни каза да дохранвам с АМ.Каза ми да почна с хумана.От нея беба повръща и акото беше страшно много и гъсто,а тя определено ходи  с по течна консистенция.Реших да сменя с Аптамил от вчера .За 24 часа изхожданията  и са само 2 и то понеже и двата пъти и направих клизмичка с термометър.Притеснявам се ако този запек продължи какво да правя.Дохранването с АМ е сравнително малко и основно вечер.Моля пишете ми
« Отговор #706 -: Ноември 19, 2008, 07:15:43 am »
eliq, тъй като доктора отсъства :? ще ти кажа какво зная от него. Течните изпражнения са характерни за изключително кърмените бебета. Като АМ Бърди препоръчва точно Хумана. И нашите изпражнения станаха много гъсти и обилни, като бяхме само на Хумана за 2 дни. "Бебето може да се изхожда от веднъж след всяко хранене, до 1 път на 3 дена."
« Отговор #707 -: Ноември 19, 2008, 07:45:15 am »
eliq, да допълня и аз - не изхождйш бебето с термометър, пък и два пъти за 24 часа.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #708 -: Ноември 19, 2008, 12:06:09 pm »
Цитат
eliq, тъй като доктора отсъства Confused ще ти кажа какво зная от него. Течните изпражнения са характерни за изключително кърмените бебета. Като АМ Бърди препоръчва точно Хумана. И нашите изпражнения станаха много гъсти и обилни, като бяхме само на Хумана за 2 дни. "Бебето може да се изхожда от веднъж след всяко хранене, до 1 път на 3 дена."

Моята дъщеря също се изхожда веднъж на 24 часа обилно и това е нормално :) :balk_602:
Намерението в сърцето на човека е като дълбока вода; но разумен човек ще го извади.
« Отговор #709 -: Ноември 20, 2008, 12:11:21 pm »
Елия, мила,
абсолютно подкрепям с две ръце всички, които са ти отговорили. :)
Михаела беше само на кърма и се изхождаше по веднъж на 3-4 дни. А Бурмова я лъжех, че се изхожда по веднъж на ден или през ден. Иначе, тя ме караше да и помагам с термометър. НЕ ПРАВИ ТАЗИ ГРЕШКА! Недей да тормозиш Тея напразно, защото ще те набия. :wink:
Спри да се паникьосваш, моля те, Ели. И аз съм задавала този въпрос към Бърди, само че преди 6 месеца, примерно. Той ме обясни, че изключително кърмените деца се изхождат от веднъж след всяко хранене до веднъж на 3-4 дни. ТЕЯ НЯМА ЗАПЕК!
Да, според д-р Бурмова и според повечето нашенски педиатри това е запек и детето трябвало да има задължително поне по едно изхождане на ден. Дрън - дрън! Не мисли, че тя е върхът на педиатрията! :wink:
Когато въведох Лактана Био, Миша беше на 6месеца и малко и започна да изхожда по 3 пъти на ден, което пък мен ме учуди. :) И сега така си я кара детето :).

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #710 -: Ноември 20, 2008, 16:16:06 pm »
само да попитам - някой има ли представа кога се "връща" д-ра във форума? поне да не публикуваме въпроси, които се натрупват в темата,а да речем намираме отговора им преди  да се появи д-р бърди :)
*
« Отговор #711 -: Ноември 20, 2008, 17:40:06 pm »
Бе то това изхождане на ден по един път май е било инцидентно,за ден -два.Сега детето си ходи нормално ,е малко по гъсто ,но какво да направим.Мами я кажете детенце на 1 месец над каква температура изкарвате навън
*
« Отговор #712 -: Ноември 20, 2008, 20:18:24 pm »
Здравейте.Искам да ви попитам възможно ли е кърмата да бъде рядка?Моята беба като се нахрани и след 30 мин търси отново да яде,все едно не е яла от 3 часа.Моля ви за помощ.Как да постъпя???? :ask:
*
« Отговор #713 -: Ноември 20, 2008, 20:51:53 pm »
Сигурна ли си че имаш достатъчно кърма-колко изсуква на кърмене
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #714 -: Ноември 20, 2008, 23:58:46 pm »
Здравейте.Искам да ви попитам възможно ли е кърмата да бъде рядка?Моята беба като се нахрани и след 30 мин търси отново да яде,все едно не е яла от 3 часа.Моля ви за помощ.Как да постъпя???? :ask:
Въпросът не е дали е рядка, а дали стига (е достатъчна).
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #715 -: Ноември 21, 2008, 08:55:57 am »
Добре дошъл отново при нас докторе!  :D Липсвахте ни  :grouphug2:
« Отговор #716 -: Ноември 21, 2008, 12:12:54 pm »
Здравейте, докторе! За пръв път Ви пиша, досега четох само мненията на другите майки и Вашите отговори. Предписаха ми да пия клиндамицин, тъй като се оказа, че съм с вагинална инфекция /стафилококи/. Кажете, има ли проблем да го пия, тъй като все още кърмя бебето си. Ако ли не - с какъв може да се замени въпросният антибиотик? Не искам да спирам да кърмя. Благодаря Ви предварително!
Здравейте, д-р Бърди! Клиндамицинът го смениха на ципрофлоксацин, отидох при друг лекар - вече 3 дни го вземам...дано не правя грешка. След като го пия, изчаквам поне 2 часа и половина и след това кърмя бебето. Тъй като Ви нямаше, попрочетох тук-там и уж го дават съместим с кърменето....Дайте ми съвет, моля Ви!
*
« Отговор #717 -: Ноември 21, 2008, 12:37:54 pm »
Дъщеря ми е на 1 месец и половина.Храня я и от двете гърди.След като я накърмя се изцеждам и изцеждам по 120-130 мл. но кърмата ми стои като синя вода. :balk_145:Незнам на какво се дължи това. :ask: Моля за помощ?! :thankyousign: предварително
*

Саша

« Отговор #718 -: Ноември 21, 2008, 13:39:52 pm »
Здравейте докторе  :)
Не съм писала досега и нямам време да изчета писаното назад, така че се извинявам ако повтарям някои въпроси  :oops:
Имам две питания.Синът ми е на месец и половина, дохранвам го/предимно е на АМ/ с Hipp 1 пробиотик.Какво ви е мнението за АМ с пробиотици и по-конкретно за тази марка?Има доста газове и колики/вече понамаляха/и се чудя дали не е в следствие от тези полезни бактерии,които всъщност са пробиотиците-засилват ли те перисталтиката?/извинявам се за невежия въпрос  :oops: Досега не сме пробвали друго АМ, но все пак се чудя дали ще се повлияе добре детето или да си остана на това.Иначе ползваме Саб симплекс за коликите.
Другия ми въпрос е какво е мнението Ви за даване на флуор.На нас ни изписаха Зимафлуор-4 капки на ден, но и аз самата след като прочетох доста крайни мнения в двете посоки се чудя кое е правилно и давам по 2 в крайна сметка засега или недавам.
Благодаря ви предварително за отговорите и Ви желая щастие и успехи  :D
« Отговор #719 -: Ноември 21, 2008, 13:53:52 pm »
Мами я кажете детенце на 1 месец над каква температура изкарвате навън

Елия, :)
тъй като тази тема доста се оспами, задай си въпроса в седмичната. Аз лично бих я извела и на 10-ина дни, естествено, ако е над 0градуса и да е добре облечена. :)
В седмичната ще ти отговорят повече майки.

Извинете, няма да спамя тук повече. :oops:

Докторе, добре сте дошъл! Надявам се, че сте добре здровословно. :D
« Последна редакция: Ноември 21, 2008, 13:59:07 pm от Милена Б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)