Здравейте,д-р Бърди!
Сина ми е на 7 месеца,когато беше на 3-4 започна много да се лигави и да си лапа ръцете.Следствие на това от двете страни на устата се разрани.Мазах го с Бочко(смакна му кожичката),крем Здраве(нацепи се),балсама на Тайс+Биодерма за около устата го задържа на едно ниво-суха,зачервена и лющеща се.
Инцидентно го заведох при друг педиатър,който каза че е атопичен дерматит,препорача ми Елидел.Споделих с личната,каза че не е АД,било от лигите.
Преди 1-2 седмици беше изчезнало за около 5 дни и се появи отново(тогава сина ми не се лигавеше).Заведох го при личната,каза че е АД и да го мажа с Мустела.След три намазвания резултата беше катастрофален,лицето му се зачерви и изпръхна.Заведох го пак при личната изписа ни-хипоалергенно мляко,калциев глюконат+вит.Ц и Елоком.
На втория ден от приема крачетата му се обринаха- на места ситни червени,пръснати и грапави пъпчици(подобни имаше на гърдите и под мишниците,било от храна,изчезнаха за една седмица),на третия ден-лицето е леко зачервено,устните му са сухи и се цепят до кръв,акото му жълто-сиво зелена смес.Възможно ли е да се "чисти"организма?
След ровене за АД попадам на вас и направо онемях,спрях калция и хипоалергеното мляко.А сега?На кожен(според личната няма нужда) или хомеопат?Какво да правим?
Само да отбележа,че положението под памперса също не е "розово".При зачервяване на тестисите и пишката урулога препорача Елоком(5 дни)+Фусидин(10 дни),след мазането отново пламна,5 дни на риванол,получи обрив,сега сме от 3 дни с лилавото мастило,леко е зачервен и започна да се чеше.
Моля за вашето мнение и съвет,как да продалжим оттук нататък,къде да ходим и какво да правим?!
Извинявам се за дългия пост.