0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #680 -: Ноември 05, 2008, 08:08:24 am »
Здравейте д-р Birdie,

Синът ми преди месец акаше по три пъти на ден. Постепенно започна да ака по два пъти, един път, през ден, през два дни, а сега вече два пъти ака през три дена. Акото е в голямо количество, кашообразно и не попива в памперса. Виждам, че коремчето го боли и пръцка много често. След изхождане детенцето са успокоява. По време на самото изхождане не се напъва. Има достатъчно добре напишани памперси.
Само на кърма сме. Ям сини сливи, но нещо не дават резултат.
Аз нямам проблеми с изхождането.
Какво мога още да направя, че да се изхожда по-често детето и за да бъде по-спокойно?
След колко дни неизхождане трябва да търся лекарска помощ?
« Последна редакция: Ноември 05, 2008, 08:11:34 am от Abloy »

*
« Отговор #681 -: Ноември 05, 2008, 12:59:33 pm »
здравейте д-ре.имам следния въпрос - от първия ден дохранвам малката, тъй като нямам достатъчно кърма. в болницата даваха нан, след като ни изписаха минахме на фризолак. педиатърката ни препоръча незабавно да сменим на фризо ха, тъй като бил "по- добър". има ли логика да храня с ХА или да мина на "обикновено" мляко? в какви случаи се дава ХА? благодаря!
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #682 -: Ноември 05, 2008, 15:13:02 pm »
здравейте д-ре.имам следния въпрос - от първия ден дохранвам малката, тъй като нямам достатъчно кърма. в болницата даваха нан, след като ни изписаха минахме на фризолак. педиатърката ни препоръча незабавно да сменим на фризо ха, тъй като бил "по- добър". има ли логика да храня с ХА или да мина на "обикновено" мляко? в какви случаи се дава ХА? благодаря!
Доколкото съм чела тук, Бърди не препоръчва да се дава на детето мляко, което е хипоалергенно или пък против запек и повръщане, ако детето няма тези проблеми. Позволявам си да се включа, защото съм чела това от него. А започвам да се притеснявам за нашия доктор, дано да е наред всичко!
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*
« Отговор #683 -: Ноември 05, 2008, 17:17:41 pm »
здравейте докторе,

Емо е на 10 месеца и изяжда на обяд 400 гр. храна - 200 гр. супа + 200 гр. основно (от кухнята). много ли е това? има ли опасност да го прехраня, да му се разшири стомахчето и въобще какви биха могли да са последствията? той си ги иска, не го тъпча аз.

иначе не е дебел, близо 8 кг.

*
« Отговор #684 -: Ноември 05, 2008, 17:57:41 pm »
Здравейте докторе.  :) Надявам се, че почивката ще Ви се отрази добре. Много Ви товарим с нашите въпроси. :lol:
Сега. Преди време писак за синът и неговите задни секрети, кашляне и т.н. От мин. седмица имаше хрипове и свиркане. Минахме на инхалации с Вентолин.Свиркането се позагуби но...вчера вдигна Т (38.50) а през нощта поддържаше 37,50. След посещение при пулмоложката на големия ми син в болницата нещата се оказаха доста лоши. Направиха снимка и детето е с пневмония.  :( Лек отит, и къртеща се кашлица. Изследванията на кръвта (от пръстчето) са сравнително добри и ни пуснаха в къщи. Утайката е 15. Пием Аугментин 457 2х2,5 мл., инхалации с Вентолин на 8 часа, Зиртекх6 к. вечер и Вит С. Детето видимо е в добро състояние. Искам да Ви питам, дали са ни изписали подходящия според Вас АБ и колко време трябва да го пием, поне 10 дни? А след това? Посъветвайте ме какво да предприема за да усиля имунитета му. Те първа зимата идва а баткото ходи на градина.
Предварително много Ви благодаря.
« Отговор #685 -: Ноември 05, 2008, 18:28:56 pm »
Докторе, все още изчаквам мнението Ви преди да предприема захранване със зеленчук.
Освен това искам да попитам възможно ли е едно дете на 4 месеца и повече все още да има колики!!!!Аз изключително внимавам с какво се храня, а детето реве ли, реве ...спи много неспокойно и се присвива, рита с крачета, особено вечер и през нощта. Даже се събужда от болки.Не знам какво друго би могло да му има. И като яде, реве, и след ядене пак.И задължително повръща след ядене непосредствено след едно моооощно оригване.Не мога да разбера какъв е проблемът и изобщо има ли такъв???
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #686 -: Ноември 06, 2008, 14:41:51 pm »
Някой знае ли нещо за Доктора? Започвам да се притеснявам,много време липсва...
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
« Отговор #687 -: Ноември 06, 2008, 16:24:14 pm »
Здравейте,д-р Birdie!
На сина ми,който е на 8 месеца, му откриха,че задържа урина в двата бъбрека(още по време на бременността ми),за сега само го наблюдава нефролог през три месеца,но всеки месец пущаме стерилна и обикновенна урина.До сега винаги резултатите са били добре,но този месец на втората проба излезе,че в урината има ентерококи,а в обикновенната урина всико е наред.
Според педиатърката ни няма повод за притеснение. Вие на какво мнение сте?Трябва ли да се лекуваме с антибиотик?И ако не,може ли да има някакво усложнение от тези бактерии.
Благодаря предварително за отговора!

« Отговор #688 -: Ноември 07, 2008, 18:03:49 pm »
Здравейте доктор Birdie!Моля ви за съвет,тъй като съм много объркана.Дъщеря ми сега е на 7 месеца.Откакто се е родила имаше много колики,газове,чести диарични изхождения със много слуз,беше много неспокойна.На 3 месеца бяхме в болница с повръщане и силно разтройство.След това нещата още повече се влошиха и след като се консултирах с двама различни лекари,които предположиха лактозна непоносимост,спрях да я кърмя и започнах да я храня с безлактозното мляко АЛ 110.Оттогава вече 4 месеца всичко е добре,няма колики,спокойна е,изхожданията се нормализираха на вид и до 1 на ден.Сега педиатърката ми иска да сменям млякото с обикновено,защото детето трябвало да свиква с лактозата.Мен обаче ме е страх,да не се повтори картината отпреди.Тя казва че трябва да стане в рамките на една седмица,с постепенно въвеждане,защото иначе било опасно???Това вярно ли е или мога да и дам отведнъж и какво да е другото мляко?Благодаря Ви предварително за отговора!
« Отговор #689 -: Ноември 08, 2008, 14:21:21 pm »
Здравейте Д-р Birdie,
Аз писах малко по-нагоре, но тъй като ходихме на консултация, доктора каза, че детето връща по-често защото е прехранвано и вероятно аз имам повече кърма отколкото си мисля.... :? Според него това се потвърждава и от наддаването: Далина се роди 2480, изписаха я 2400 и след като спря да се изхожда, и се установи, че кърмата ми е малко започнахме да даваме добавка, така първия месец тя стана 3050, а сега в края на втория е 4400, според педиатъра това е много!!!. Посъветваха ме да намаля добавката. Аз давах Фризолак, след кърмене по 120мл., горе долу през 4 часа и с нощно спане 7 часа, а сега давам по 90 или 100 мл., но Далина е по-неспокойна и започва да плаче на 2, 2:30 часа. :?, тогава като не мога да я успокоя я слагам на гърда, тя се успокоява, но след кратко време пак започва да плаче....Иначе не е повръщала....така ли да остане храненето, по-често, или.....

Задавянето от прехранване ли е, че то много ме притеснява, случва се и докато спи да се връща съдържимо от стомаха и да се дави без да може да си поеме въздух, оправя се като я хвана под мишници и леко я обърна надолу , но постоянно я следя няма ли да се случи нощем докато спим...!
Извинявайте, стана много дълго...
Намерението в сърцето на човека е като дълбока вода; но разумен човек ще го извади.
*

sunnshine_gerry

« Отговор #690 -: Ноември 09, 2008, 09:14:47 am »
Здравейте, докторе
Сунът ми е на 2 месеца и половина. Вече два пъти се случва да не пишка много време. Първият път беше на месец и се изпишка малко след 4-часова пауза - беше с цвят на разредена кола. После не пишка 7 часа (през нощта). След това памперсът му "преля". Урината беше почти безцветна. Пуснахме урина на другия ден, но нямаше нищо в нея.
Сега отново не пишка над 7 часа (пак през нощта). След това се изпишка 3 пъти за половин час. Отказа да суче (той е само на кърма). Предложих му гърда в 5 часа сутринта, последното му ядене беше в 19 ч. предната вечер. Едва ли има общо, но е сънлив, има много хрема и кашля.
Бихте ли ме посъветвали какво да правя. Има ли нужда пак да пускам урина или направо да го водя при лекар и какъв? Благодаря ви предварително!
« Отговор #691 -: Ноември 09, 2008, 13:51:51 pm »
Здравейте д-р Бърди,

Можете ли да ми дадете съвет относно следната ситуация.
Дъщеря ни, която е на 6 месеца и половина от време на време и от двете оченца има секретче, това е след като стане от сън обикновенно. Но по-често на лявото око. В него от време на време забелязвам и малко секретче,  което се придвижда към външната част на окото. От днес окото на детенцето започна да сълзи.
Вчера слагахме противохепатитна ваксина. Детенцето е здраво за момента, но ни избива горно зъбче, също от ляво.
Може ли това сълзене да е свързано със зъбчето. Или е от запушено каналче....но ако е каналче нормално ли е да се появиява сега.
Ще отидем на очен лекър, но дайте моля и вашето мение.

Бъдете здрав!
« Отговор #692 -: Ноември 13, 2008, 09:06:05 am »
Здравейте Док,дъщеря ми е на 4 месеца. На 04.11. и биха първата доза Пентаксим /педиатърката я отложи заради Клебсиела Пневмония в акото/. Искам да бия и Превенар. Втората доза Пентаксим е за 03.12. Кога да бия Превенара и по каква схема?
И още нещо: От първия си месец тя е на Фризо ХА, което педиатърката препоръча без никакви индикации за алергия, да го сменя ли? От кога да я захраня според вас? И с какво да започна?
Засипах ви с въпроси  :D
« Последна редакция: Ноември 13, 2008, 09:19:09 am от antonia1978 »
« Отговор #693 -: Ноември 13, 2008, 23:36:20 pm »
Здравейте д-р Birdie!
Моля за вашето мнение..
преди 4 дни поставиха диагноза атопичен дерматит и АБКМ на7 месечната ми дъщеря.всичко започна преди месец и половина ,когато минахме от АПТАМИЛ1 НА АПТАМИЛ2.детето получи страхотен запек и обриви по коремчето,гърба ,врата и бузките.кожата не беше суха и нямаше червени петна.Не е имала нито кръв,нито слуз в акото(по време на кърменето имаше,но нямаше колики,обриви или други признаци за алергия и педиатърката ни несчете ,че е такава).Педиатърката заключи ,че нямало нищо сериозно просто да не я мажа с нищо при къпане,за да не дразня допълнително кожата..естествено потърсихме и мнение на дерматолог ,които ни предписа калции(не съм го давала)фенистил капки и АТОДЕРМ(който не и понесе ).същевременно си минахме на аптамил 1,но нещата се влошаваха.обривите на детето по вратлето се задълбочиха много..започнаха да секретират и за два дни цялото вратле и деколтето бе покрито с рани..изпратиха ни в МА където казаха ,че това е екзема,незнаели от какво е провокирана.мазахме с fucidin h.За няколко дни детето се оправи(раните).обривите по тялото не се променят.сложиха ни на ХА мляко и започнахме да лекуваме стафилококова инфекция.7 дни клацид.сега вече бузките вратлето и свивките и да за4ервени и много сухи.ходихме при двама алерголози.Едната каза че нищо ни нямало..щяла да го израсте.след няколко дни детето се влоши.отидохме при друг алерголог който ни постави диагноза АБКМ И АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ.каза да минем на frizopep за 2 седмици и да давам зиртек цял месец.каза че алергията можело да се прояви и 2 месеца след като я е получила.кърмих я до 4 месец.захранвам я от 5.5 м бавно и внимателно.без алергизиращи храни.използвам козметика ADERMA.
не са и правени никакви тестове,но ще изискам такъв за белтъци.
моля за мнението ви.благодаря предварително..   
*
« Отговор #694 -: Ноември 14, 2008, 16:25:13 pm »
Какво стана с доктора бе хора?????? :? Дълго време се загуби. Дали не е пак болен? :(
« Отговор #695 -: Ноември 14, 2008, 18:00:06 pm »
И аз това се питам  :( Липсва ни неговата подкрепа!
« Отговор #696 -: Ноември 15, 2008, 08:58:02 am »
Здравейте, докторе! За пръв път Ви пиша, досега четох само мненията на другите майки и Вашите отговори. Предписаха ми да пия клиндамицин, тъй като се оказа, че съм с вагинална инфекция /стафилококи/. Кажете, има ли проблем да го пия, тъй като все още кърмя бебето си. Ако ли не - с какъв може да се замени въпросният антибиотик? Не искам да спирам да кърмя. Благодаря Ви предварително!
« Отговор #697 -: Ноември 15, 2008, 12:34:07 pm »
Здравейте Д-р Birdie,

Моето дете е на 3 месеца и 7 дена. Преди 5 дена му биха втората ваксина - пентаксим.
Но от няколко дена, мисля ден след ваксината забелязвам,че на момента прави нещо като конвулсии с дясната си ръчичка. Нещо като треперене, стягане. Не е непрекъснато а отвреме, навреме.Особено се показва като е нещо нервна и неспокойна. Може ли това е резултат от ваксината? Да сигнализирам ли спешно на педиатърката? Изобщо какво трябва да предприема?
Мерси предварително!
« Отговор #698 -: Ноември 15, 2008, 13:33:25 pm »
Цитат
Какво стана с доктора бе хора?????? Confused Дълго време се загуби. Дали не е пак болен? Sad

Виждам, че влиза почти всеки ден във форума....дано да е здрав!!! :grouphug2:
Намерението в сърцето на човека е като дълбока вода; но разумен човек ще го извади.
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #699 -: Ноември 16, 2008, 13:23:37 pm »
Модераторите не знаят ли нещо за доктора?