0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #640 -: Октомври 24, 2008, 10:25:14 am »
Здравейте, докторе!
Дъщеря ми навърши 6 месеца и преминахме на хумана 2, но не се харесва. Мога ли да продължа с хумана 1 или да смесвам двата вида?

И как заключихте че "не се харесва"?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #641 -: Октомври 24, 2008, 10:46:12 am »
Здравейте, докторе!
Дъщеря ми навърши 6 месеца и преминахме на хумана 2, но не се харесва. Мога ли да продължа с хумана 1 или да смесвам двата вида?

И как заключихте че "не се харесва"?
Отказва да го яде. След това правя от хумана 1 и яде.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #642 -: Октомври 24, 2008, 10:52:29 am »
Нужно е време за да свикне.
Може да давате още месец Хумана 1, но не да ги смесвате.
Sir Alec Guinness
« Отговор #643 -: Октомври 24, 2008, 10:56:20 am »
Много Ви благодаря Докторе!
Няма да тормозя повече детенцето, ще изчакам да се оправи само.
*
« Отговор #644 -: Октомври 24, 2008, 11:23:00 am »
Така ще направя. Благодаря Ви!

« Отговор #645 -: Октомври 24, 2008, 21:03:16 pm »
Здравейте,
най - после Ви разбрах... Става въпрос за дете на 8 м, което не желае да се храни и от 3 мес е със сонда!
*
« Отговор #646 -: Октомври 24, 2008, 22:17:46 pm »
Здравейте, д-р Бърди!
Интересува ме вашето мнение по въпроса за хранителния режим на дечицата ми. А той е : 08.00- АМ 200мл.
    10.00- плодово пюре-90мл
    12-13.00- зеленчуково пюре с месо или жълтък-около 200мл
    17.00- каша,или крем с плод около 200мл
    20.00- АМ 200мл
    24.00- АМ пак изпиват около 200 мл
(часовете са приблизителни)
Свекървата и зълвата ме ядат с парцалите как можело още да не давам кисело мляко и попара със сирене, ами още давам пари за скъпото АМ.
Моля да коментирате.
Добро си е храненето.
Сирене може. Попари и кисело мляко-не. Поне за възраст 8месеца, на колкото са децата.
Д-р Бърди, здравейте отново.
Преди време Ви попитах за храненето на децата, и Вие одобрихте нашия "режим".
От известно време момиченцето ми отказва адаптираното мляко в 8.00 и в 20.00 изцяло. Само като види шишето започва да пищи и бута шишето настрани. Пробвах да и дам пълнозърнеста каша с бисквити, изяде я до край. Това значи ли че се "отбива"?
С какво мога да заместя тези хранения? Попара не давам, мога ли да давам адаптирано мляко с бисквити, или..., какво е най-добре? Каши?
Много ценя и държа на Вашето мнение.
Благодаря. Лека вечер.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #647 -: Октомври 24, 2008, 22:40:11 pm »
Може да давате всичко от храните,които му харесват и хапва.
Може да сложите една,две мезурки от каша на прах, миришеща добре, в тези два биберона с АМ.
Какви "бисквити" имаме пред вид ;) ?
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #648 -: Октомври 25, 2008, 06:23:46 am »
Добро утро, д-р Бърди.
Ами има едни български бисквити, които масово ги използват за деца- бисквити "Закуска". Естествено има по специализираните магазини и специални детски бисквити- на Плазмон, Хип, Джиджи Бебе, и т.н.- такива ли трябва да ползвам? Едва ли състава им е много по- различен от българските, така или иначе всички са от пшенично брашно :?
Има и бисквитени каши( Ползвала съм на Милупа).
Притеснява ме да не тъпча децата с много каши. Чувала съм, че  не бива повече от 2 пъти на ден да се дават- децата много пълнеели :(
*
« Отговор #649 -: Октомври 25, 2008, 13:54:22 pm »
Здравейте, д-р Бърди, искам да ви попитам, синъми е на 7 месеца и е недоносено роди се в 33-34г.с. За по малко и от месец два пъти ми прави възпаление на ушите първо начално му давахме Бивацин, сега от 2 дена му даваме Отипакс. Страшно много съм притеснена за това често възпаление. Искам да попитам за сега добре ли го лекува личната или трябва да потърся по добър специалист. Тези два дена в който му капим капките не съм намерила разлика от преди все е така не спокоен качва ми температура. Започва да плаче по цяла нощ. понякога се ччудя какво да му давам за да се успокои.
Ще Ви бъда благодарна ако ми отговорите. Благодаря Ви предварително.

*

rumqnka

« Отговор #650 -: Октомври 25, 2008, 14:17:35 pm »
Здравейте доктор Бърди,дъщеря ми е на два месеца и десет дни, и е със заден ринит който от около две седмици се засилва т.е. секрета и е доста увеличен и сутрин покашля а понякога и през деня.Двама лекари ни прегледаха и единия тръгна да ни изписва АБ,На което аз се противопоставих.Детето си е свежа ,няма Т,промивам нослето със стеримар,но и е трудно дишането и хърка-явно и се насъбира повече секрет на гърлото и започва да кашля.Заведох я  да и направят изследвания-гърлен и носен секрет-нямя нищо,флората е нормална.
и след всичко това педи продължава да е на мнение за АБ.
Вие какво бихте ме посъветвали.Да правим ли другиизследвания или друг специалист да търсим
*
« Отговор #651 -: Октомври 25, 2008, 16:38:44 pm »
Моля Ви за отговор. Спешно ми е.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #652 -: Октомври 25, 2008, 19:17:22 pm »
Здравейте, д-р Бърди, искам да ви попитам, синъми е на 7 месеца и е недоносено роди се в 33-34г.с. За по малко и от месец два пъти ми прави възпаление на ушите първо начално му давахме Бивацин, сега от 2 дена му даваме Отипакс. Страшно много съм притеснена за това често възпаление. Искам да попитам за сега добре ли го лекува личната или трябва да потърся по добър специалист. Тези два дена в който му капим капките не съм намерила разлика от преди все е така не спокоен качва ми температура. Започва да плаче по цяла нощ. понякога се ччудя какво да му давам за да се успокои.
Отит се лекува с Антибиотик! Не с капки!
Ако има отит-се дава АБ.
Направете посявки нос/гърло (преди началото на АБ лечение).
Ваксинирайте с "Превенар". Задължително!
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #653 -: Октомври 25, 2008, 19:18:09 pm »
Добро утро, д-р Бърди.
Ами има едни български бисквити, които масово ги използват за деца- бисквити "Закуска". Естествено има по специализираните магазини и специални детски бисквити- на Плазмон, Хип, Джиджи Бебе, и т.н.- такива ли трябва да ползвам? Едва ли състава им е много по- различен от българските, така или иначе всички са от пшенично брашно :?
Има и бисквитени каши( Ползвала съм на Милупа).
Притеснява ме да не тъпча децата с много каши. Чувала съм, че  не бива повече от 2 пъти на ден да се дават- децата много пълнеели :(
Става въпрос за една, две, мезурки каша, а не за 250мл.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #654 -: Октомври 25, 2008, 19:18:55 pm »
Здравейте доктор Бърди,дъщеря ми е на два месеца и десет дни, и е със заден ринит който от около две седмици се засилва т.е. секрета и е доста увеличен и сутрин покашля а понякога и през деня.Двама лекари ни прегледаха и единия тръгна да ни изписва АБ,На което аз се противопоставих.Детето си е свежа ,няма Т,промивам нослето със стеримар,но и е трудно дишането и хърка-явно и се насъбира повече секрет на гърлото и започва да кашля.Заведох я  да и направят изследвания-гърлен и носен секрет-няма нищо,флората е нормална.
и след всичко това педи продължава да е на мнение за АБ.
Вие какво бихте ме посъветвали.Да правим ли други изследвания или друг специалист да търсим
Може да дадете Аериус за 4-5 дена.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #655 -: Октомври 25, 2008, 19:32:22 pm »
Отит се лекува с Антибиотик! Не с капки!
Ако има отит-се дава АБ.
Направете посявки нос/гърло (преди началото на АБ лечение).
Ваксинирайте с "Превенар". Задължително!

А извинявайте че Ви притеснявам как да обясня на личната и да изляза с нея на глава да се биее тази ваксина.
Благодаря Ви много.

*
« Отговор #656 -: Октомври 25, 2008, 21:27:09 pm »
Добър вечер докторе
Преди седмица реших да пробвам как детето ми ще понесе млечна каша / на два месеца се обрина от АМ /и дадох млечна каша на Хумана. Още докато яде се зачерви около устата. До 20 мин обрива мина, но след 1 час повърна цялата каша на фонтан и отново се обрина около устата от повърнатото. По тялото не се появиха обриви.Сега я отбивам и заради реакцията към млечната каша й давам Хумана ХА. ПОдходящото АМ ли съм избрала или има по-добър вариант?
Другия ми въпрос е за следобедното хранене. Давах безмлечна каша на Хумана, с която обаче не издържше и 3 часа до следващото хранене. Сега започнах да й правя в къщи ориз+плодове / 200мл /, но пак след близо три часа започва да плаче, че е гладна. Какво мога да дам за да си издържа детето 4 часа до вечерното хранене.
Благодаря
« Отговор #657 -: Октомври 25, 2008, 22:15:55 pm »
Здравейте, докторе,
Днес през деня забелязах, че по езика на Тошко са се появили бели петънца, налепи. Обадих на нашата педиатърка, изписа ни Дактарин орален гел, чета, че и Вие го препоръчвате. Но нещо друго бих искала да Ви попитам:
1. Поразрових се из интернет и чета, че паралелно с детето трябва да се лекува и майката. Изрично казах на педиатърката, че още го кърмя, но не спомена, че трябва и аз да се лекувам. Смятате ли, че трябва и аз да мажа гърдите и с какво?
2. Наистина ли трябва да го мажа 14 дни по 4 пъти на ден?
Знам, че ще ми отговорите, както винаги, затова предварително Ви благодаря. Спокойна вечер

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #658 -: Октомври 26, 2008, 00:36:54 am »
Добър вечер докторе
Преди седмица реших да пробвам как детето ми ще понесе млечна каша / на два месеца се обрина от АМ /и дадох млечна каша на Хумана. Още докато яде се зачерви около устата. До 20 мин обрива мина, но след 1 час повърна цялата каша на фонтан и отново се обрина около устата от повърнатото. По тялото не се появиха обриви.Сега я отбивам и заради реакцията към млечната каша й давам Хумана ХА. ПОдходящото АМ ли съм избрала или има по-добър вариант?
Другия ми въпрос е за следобедното хранене. Давах безмлечна каша на Хумана, с която обаче не издържше и 3 часа до следващото хранене. Сега започнах да й правя в къщи ориз+плодове / 200мл /, но пак след близо три часа започва да плаче, че е гладна. Какво мога да дам за да си издържа детето 4 часа до вечерното хранене.
Благодаря
Това, което описвате не е алергична реакция от кашата.
Ако издържа 3 часа, за тази възраст не е нужно друго да правите, а да я храните на 3 часа след това. Защото си изяжда количеството и повече не иска.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #659 -: Октомври 26, 2008, 00:38:51 am »
Здравейте, докторе,
Днес през деня забелязах, че по езика на Тошко са се появили бели петънца, налепи. Обадих на нашата педиатърка, изписа ни Дактарин орален гел, чета, че и Вие го препоръчвате. Но нещо друго бих искала да Ви попитам:
1. Поразрових се из интернет и чета, че паралелно с детето трябва да се лекува и майката. Изрично казах на педиатърката, че още го кърмя, но не спомена, че трябва и аз да се лекувам. Смятате ли, че трябва и аз да мажа гърдите и с какво?
2. Наистина ли трябва да го мажа 14 дни по 4 пъти на ден?
Знам, че ще ми отговорите, както винаги, затова предварително Ви благодаря. Спокойна вечер
Само, и изолирано това, това НЕ ВИНАГИ значи млечница.
Не се мажи 14 дни-мажи се +два дена след изчезването-обикновено 3-4 дена.
Това за мазането И на майката е по принцип коректно но не винаги работи. Тоест да предотвратява рецидив или да улеснява излекуването на детето.
Мажете се с Дактарин след кърмене, обикновено.
« Последна редакция: Октомври 26, 2008, 00:40:48 am от Birdie »
Sir Alec Guinness