0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #620 -: Октомври 23, 2008, 00:49:46 am »
Изчакваме търпеливо.
« Последна редакция: Октомври 23, 2008, 00:52:12 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #621 -: Октомври 23, 2008, 09:21:34 am »
Извинявам се за намесата,но исках да ти потвърдя Миники,че Бърди е прав за търпението.При моята дъщеря имаше проблеми и с двете очички,лявото се оправи бързо,но дясното....Питах Бърди и той казваше търпение до годинката не правете нищо,не е правилно и така аз бях притеснена,но си казах Бърди не ме е подвел никога ще чакам търпеливо.И наистина от 1 седмица и двете очички са перфекти.
До последно си мислих ето наближаваме годинката а нищо не се оправя,предстои ми ясла как ще ходи там като постоянно и почиствах оченцето,кои ще и обръща внимание а и др майки каво ще кажат,че това е инфекция а то не е иди обеснявай.Но всичко се подреди.За това търпение и леки масажи това е което аз правих.

Бърди благодаря,че те има.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #622 -: Октомври 23, 2008, 11:13:45 am »
Здравейте, докторе!
Едното ми момченце постоянно получава зачервяване и обрив около устичката откакто започна да се лигави. Избягвам да давам залъгалка, за да пазя мястото сухо, почиствам след като повърне веднага, но се появява. Педиатърката ни изписа "Елком" с него минава бързо, но за малко. Бихте ли ми казали нещо друго с което да мажа, защото "Елкома" е на кортикостероидова основа, а аз не искам да става зависим от това. И възможно ли е това да е атопичен дерматит (съпруга ми е с такъв)?
Почти същата работа е и с дупето му. Често се зачервява и излизат малки пъпчици, а го преобувам и мия на всяко изхождане, а ако не е ходил на 2 часа. С другия нямам такива проблеми, имал е зачервявания, но рядко и то ако се изходи посреднощ и не съм го усетила да го сменя. С какво мога да го мажа?
Малко дълго стана  :oops:
Благодаря ви предварително!
Около устата поддържайте само с хидратантен крем. Не ползвайте там силни и въобще КС кремове-само по-лошо става.

За под памперса-малко по-горе съм дал рецепта на едно "традиционно" кремче със зехтин и пчелна пита. Много е ефективно и натурално, по природа, без да е изобщо алергизиращо. Пробвайте също:
*да не миете често, а да ползвате кърпички
*да ползвате пудра-тя държи кожата суха.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #623 -: Октомври 23, 2008, 11:14:59 am »
Здравейте, докторе!
Едното ми момченце постоянно получава зачервяване и обрив около устичката откакто започна да се лигави. Избягвам да давам залъгалка, за да пазя мястото сухо, почиствам след като повърне веднага, но се появява. Педиатърката ни изписа "Елком" с него минава бързо, но за малко. Бихте ли ми казали нещо друго с което да мажа, защото "Елкома" е на кортикостероидова основа, а аз не искам да става зависим от това. И възможно ли е това да е атопичен дерматит (съпруга ми е с такъв)?
Почти същата работа е и с дупето му. Често се зачервява и излизат малки пъпчици, а го преобувам и мия на всяко изхождане, а ако не е ходил на 2 часа. С другия нямам такива проблеми, имал е зачервявания, но рядко и то ако се изходи посреднощ и не съм го усетила да го сменя. С какво мога да го мажа?
Малко дълго стана  :oops:
Благодаря ви предварително!
Около устата поддържайте само с хидратантен крем. Не ползвайте там силни и въобще КС кремове-само по-лошо става.

За под памперса-малко по-горе съм дал рецепта на едно "традиционно" кремче със зехтин и пчелна пита. Много е ефективно и натурално, по природа, без да е изобщо алергизиращо. Пробвайте също:
*да не миете често, а да ползвате кърпички. Сапуни измива защитния слой на кожата-честото миене СЪС САПУН за НЯКОИ деца е проблемно.
*да ползвате пудра-тя държи кожата суха.
*вечер да слагате защитния крем на дебел слой-до "бяло" на по-чувствителните места. Само така се предпазва ефективно.
« Последна редакция: Октомври 23, 2008, 11:27:57 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #624 -: Октомври 23, 2008, 11:24:57 am »
Извинявам се за намесата,но исках да ти потвърдя Миники,че Бърди е прав за търпението.При моята дъщеря имаше проблеми и с двете очички,лявото се оправи бързо,но дясното....Питах Бърди и той казваше търпение до годинката не правете нищо,не е правилно и така аз бях притеснена,но си казах Бърди не ме е подвел никога ще чакам търпеливо.И наистина от 1 седмица и двете очички са перфекти.
До последно си мислих ето наближаваме годинката а нищо не се оправя,предстои ми ясла как ще ходи там като постоянно и почиствах оченцето,кои ще и обръща внимание а и др майки каво ще кажат,че това е инфекция а то не е иди обеснявай.Но всичко се подреди.За това търпение и леки масажи това е което аз правих.

Много е важно търпеливо да чакате до годинка, или 13-14 м възраст.
Сондиранията в малка възраст не само че са излишни, но и опасни, защото могат да причинят тежки анатомични увреди.
Световна практика е да не се сондира до годинката. Защо?

*опита е доказал че се отварят в 90-95% до годинка-става от ден за друг, внезапно. Още 2-3% се отварят в следващите 1-3 месеца.
*доказано е че в болшинството от случаите ЛИПСВА какъвто и да е бил анатомичен проблем, а по-скоро непроходимостта се дължи на анатомични особености на лицево-черепната област. Тоест, не се касае за "непроходимост" per.se .

Основните проблеми тук са че мнозина интерпретират жълтеникавите гурелчета като инфекция-ТЕ НЕ СА. Това е засъхнал секрет с микроби "отгоре". Но насложени. Може ли да има инфекция без конюнктивит, зачервяване, при спокойно око, а само с едно две жълти гурелчета? Може, но не в този случай, за който тук става въпрос.
Особено важно е да почиствате със стерилни марлички с физиологичен разтвор, и да миете често ръцете на детето. Плюс Тобрекс от време на време, при нужда.
Sir Alec Guinness
« Отговор #625 -: Октомври 23, 2008, 11:25:15 am »
Здравейте!
Бях ви писала преди няколко дни (за зелени изпражнения със слуз - на кърма сме само). Започнахме да пием Биогайа и от няколко дни изпражненията му станаха жълтички но все така рядки и с много слуз понякога 3-4 изхождания на ден зрънцата в акитата са много малко. Искам да ви попитам дали ако го захраня (с пюре от морков разредено с кърма) няма да се повлиаят и да се сгъстят изпражненията, или да изчакам да не стане по зле?
Благодаря ви предварително.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #626 -: Октомври 23, 2008, 11:36:59 am »
Това са нормални изхождания на изключително кърмено дете-те са редки, попиват в памперса, като воднисти. "Зрънцата" са нормална находка. Ако изваждате 10 ина мл кърма преди всяко кърмене, може и да се сгъстят изпражненията, но това пък защо да е цел, щом детето няма колики или газове.
Слузта (ако има такава) е от храни,които консумирате-зеле, овесени ядки, ядки... списъка е дълъг.
Ако наддава добре, нищо не е нужно да правите.
Това,което сега давате, е "илач", и не е нужно изобщо да го давате.
Да захранвате по-рано пък изобщо няма смисъл.
« Последна редакция: Октомври 23, 2008, 12:51:09 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #627 -: Октомври 23, 2008, 11:50:01 am »
Хиляди благодарности докторе. :thankyousign:
*
« Отговор #628 -: Октомври 23, 2008, 14:13:49 pm »
Благодаря ви много за отговора, докторе!
За около остичката ползвам сега подхранващ крем на "Klorane" - пише че се прилага и за възпаления около устата и за лицето на "Seba med".
Дупетата ги мия с бебешки шампоан за тяло, не със съпун, защото знам за изсушаващото му действие, но сега ще ползвам повече кърпички. А какъв защитен крем бихте препоръчали за под памперса? Пробвала съм със зехтина, но при нас няма нужния ефект - продължават да се зачервяват, дори бих казала повече.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #629 -: Октомври 23, 2008, 15:19:45 pm »
Ако има инфекция в областта под  памперса, ще е нужен Дактакорт.
Без да се изчисти от инфекцията областта, от кремчето полза няма.
Правеното кремче не е само със зехтин, а от две съставки.
« Последна редакция: Октомври 23, 2008, 22:51:20 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #630 -: Октомври 23, 2008, 15:21:13 pm »
Благодаря отново!
« Отговор #631 -: Октомври 23, 2008, 18:10:53 pm »
Слузта (ако има такава) е от храни,които консумирате-зеле, овесени ядки, ядки... списъка е дълъг.
Сега се усетих че точно на тези неща (особенно овесените ядки и мюсли) наблягам напоследък, но не ми е хрумвало че може да е от това.
Докторе златен сте толкова притеснения ми спестихте.
*
« Отговор #632 -: Октомври 23, 2008, 20:49:49 pm »
Здравейте докторе.  :)
От Вторник давам на бебчо Проспан 2х2,5мл. Днес забелязвам, че кашлицата не е така влажна но се увеличи. Какво да направя, дали да го спра? Възможно ли е от сиропа да се засили?
И....Друго искам да споделя. Аз кашлях от много дълго време и дадох храчка за изследване, изолира се Haemophilus parainfluenzae, по антибиограмата започнах лечение със Зинат. Лекарката, заради кашлицата на Косето и мен му даде да пие профилактично Суметролим 2х3,5 мл.(в антибиограмата го има като R). Има ли възможност той да е повлиял върху кашлицата?
Благодаря Ви отново.
« Последна редакция: Октомври 23, 2008, 21:59:44 pm от dama »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #633 -: Октомври 23, 2008, 22:48:40 pm »
Спрете го. Просто секретите свършват, но не и причината за да се образуват-затова и продължава със сухата вече кашлица.
Реална е и възможността детето да има Хемофилус също.
Не давайте Суметролим, и то на толкова малко дете!!!!!
Обсъдете за нуждата от АБ лечение, но съобразно възрастта и възможния причинител.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #634 -: Октомври 23, 2008, 22:49:55 pm »
Сега се усетих че точно на тези неща (особенно овесените ядки и мюсли) наблягам напоследък, но не ми е хрумвало че може да е от това.
Докторе златен сте толкова притеснения ми спестихте.
Спрете ги!
Спрете също всякакви "Биогайии" и подобни "илачи". Ще се отвори Кутията на Пандора с тях.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #635 -: Октомври 24, 2008, 07:26:36 am »
Здравейте, д-р Бърди.
Препоръчаха ми да давам на децата като имуностимулант Зо Актив цветен прашец. Препаратът е немски,(Bluten- Pollen, Biologisches Lebensmittel).Предназначение: като хранителна добавка с укрепващ характер при подрастващи организми и физически натоварвания.
Подходящ ли е според вас за целта и от каква възраст?
Благодаря Ви. Приятен ден.
« Отговор #636 -: Октомври 24, 2008, 09:22:56 am »

Сондиранията в малка възраст не само че са излишни, но и опасни, защото могат да причинят тежки анатомични увреди.

*опита е доказал че се отварят в 90-95% до годинка-става от ден за друг, внезапно. Още 2-3% се отварят в следващите 1-3 месеца.
*доказано е че в болшинството от случаите ЛИПСВА какъвто и да е бил анатомичен проблем, а по-скоро непроходимостта се дължи на анатомични особености на лицево-черепната област. Тоест, не се касае за "непроходимост" per.se .

Основните проблеми тук са че мнозина интерпретират жълтеникавите гурелчета като инфекция-ТЕ НЕ СА. Това е засъхнал секрет с микроби "отгоре". Но насложени. Може ли да има инфекция без конюнктивит, зачервяване, при спокойно око, а само с едно две жълти гурелчета? Може, но не в този случай, за който тук става въпрос.
Особено важно е да почиствате със стерилни марлички с физиологичен разтвор, и да миете често ръцете на детето. Плюс Тобрекс от време на време, при нужда.
Здравейте отново д-р Бърди!
И аз да се включа по наболелия ни въпрос със слъзните каналчета. Преди седмица отново водих дъщеря ми на офталмолог, вече трети подред. Първото нещо което и той ми каза, даже още от вратата беше, че трябва сондиране. На нея и сълзеше оченцето и той даже не се задълбочи да я преглежда, а веднага отсече! Само, че тя тогава беше със запушено носле, без да излизат секрети навън, само се чуваше похъркване. Като му казах това той каза след 10 дни да отидем пак на преглед когато детето е напълно здраво. Споделих му също, че при нея не винаги сълзи толкова оченцето, има цели дни без никакво сълзене и че не ми се иска да й се прави сондаж. Тогава той ми каза, че  когато сондажа се направи на 6 месечна възраст на детето случаите на рецидив са около 20 %, ако това стане на 9 месеца % е вече 40, а ако това стане след годинка вече много често се налагало по 3-4 ресондирания. Освен това ми обясни, че всяка инфекция на оченцето допълнително стеснявала каналчето и се получавало затворен кръг. Аз правя масажи за отпушване, а когато се възпали окото се връщам в изходно положение! В понеделник сме отново при лекаря и ще видим какво ще каже, но аз категорично не искам да я подлагам на ненужни интервенции!
Приятен ден Ви желая!
« Последна редакция: Октомври 24, 2008, 09:38:04 am от nikitali »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #637 -: Октомври 24, 2008, 09:46:27 am »
Здравейте, д-р Бърди.
Препоръчаха ми да давам на децата като имуностимулант Зо Актив цветен прашец. Препаратът е немски,(Bluten- Pollen, Biologisches Lebensmittel).Предназначение: като хранителна добавка с укрепващ характер при подрастващи организми и физически натоварвания.
Подходящ ли е според вас за целта и от каква възраст?
Благодаря Ви. Приятен ден.
Не, не е подходящ.
Не е нужно да давате тези неща изобщо.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #638 -: Октомври 24, 2008, 10:21:00 am »
Здравейте, докторе!
Дъщеря ми навърши 6 месеца и преминахме на хумана 2, но не се харесва. Мога ли да продължа с хумана 1 или да смесвам двата вида?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #639 -: Октомври 24, 2008, 10:24:12 am »

Здравейте отново д-р Бърди!
И аз да се включа по наболелия ни въпрос със слъзните каналчета. Преди седмица отново водих дъщеря ми на офталмолог, вече трети подред. Първото нещо което и той ми каза, даже още от вратата беше, че трябва сондиране. На нея и сълзеше оченцето и той даже не се задълбочи да я преглежда, а веднага отсече! Само, че тя тогава беше със запушено носле, без да излизат секрети навън, само се чуваше похъркване. Като му казах това той каза след 10 дни да отидем пак на преглед когато детето е напълно здраво. Споделих му също, че при нея не винаги сълзи толкова оченцето, има цели дни без никакво сълзене и че не ми се иска да й се прави сондаж. Тогава той ми каза, че  когато сондажа се направи на 6 месечна възраст на детето случаите на рецидив са около 20 %, ако това стане на 9 месеца % е вече 40, а ако това стане след годинка вече много често се налагало по 3-4 ресондирания. Освен това ми обясни, че всяка инфекция на оченцето допълнително стеснявала каналчето и се получавало затворен кръг. Аз правя масажи за отпушване, а когато се възпали окото се връщам в изходно положение! В понеделник сме отново при лекаря и ще видим какво ще каже, но аз категорично не искам да я подлагам на ненужни интервенции!
Приятен ден Ви желая!
Изнесената Ви "информация" не е коректна.
Не пипайте, не сондирайте. Оставете детето на мира.
Това че има гурелчета, не значи че в каналчето има инфекция.
Факта че сълзи се появяват при запушено носле говори за това че каналчето е проходимо.

Оставете детето на спокойствие. Не е ясно какво ще "преглеждате" при повторния преглед, освен да разходвате средства.
Sir Alec Guinness