Извинявам се за намесата,но исках да ти потвърдя Миники,че Бърди е прав за търпението.При моята дъщеря имаше проблеми и с двете очички,лявото се оправи бързо,но дясното....Питах Бърди и той казваше търпение до годинката не правете нищо,не е правилно и така аз бях притеснена,но си казах Бърди не ме е подвел никога ще чакам търпеливо.И наистина от 1 седмица и двете очички са перфекти.
До последно си мислих ето наближаваме годинката а нищо не се оправя,предстои ми ясла как ще ходи там като постоянно и почиствах оченцето,кои ще и обръща внимание а и др майки каво ще кажат,че това е инфекция а то не е иди обеснявай.Но всичко се подреди.За това търпение и леки масажи това е което аз правих.
Бърди благодаря,че те има.
Много е важно търпеливо да чакате до годинка, или 13-14 м възраст.
Сондиранията в малка възраст не само че са излишни, но и опасни, защото могат да причинят тежки анатомични увреди.
Световна практика е да не се сондира до годинката. Защо?
*опита е доказал че се отварят в 90-95% до годинка-става от ден за друг, внезапно. Още 2-3% се отварят в следващите 1-3 месеца.
*доказано е че в болшинството от случаите ЛИПСВА какъвто и да е бил анатомичен проблем, а по-скоро непроходимостта се дължи на анатомични особености на лицево-черепната област. Тоест, не се касае за "непроходимост" per.se .
Основните проблеми тук са че мнозина интерпретират жълтеникавите гурелчета като инфекция-ТЕ НЕ СА. Това е засъхнал секрет с микроби "отгоре". Но насложени. Може ли да има инфекция без конюнктивит, зачервяване, при спокойно око, а само с едно две жълти гурелчета? Може, но не в този случай, за който тук става въпрос.
Особено важно е да почиствате със стерилни марлички с физиологичен разтвор, и да миете често ръцете на детето. Плюс Тобрекс от време на време, при нужда.