Здравейте, докторе.Моята бебка е на 4 м и 12 дни.Преди известно време много инцидентно ми вдигна температура 38.7, която още същия ден овладяхме без никакви други симптоми.След два дни обаче се запуши нослето, но без да изтичат от него секрети.Страшно се притесних и я заведох на УНГ.Изписа ми физ.р-р, калциев глюконат /тъй като мъжецът е бил леко зачервен/ и вит.С за 5 дни.Каза, че до тогава трябва да отшуми.Вярно поотшумя, но не напълно.Остана нещо като лека хремичка.Миналата седмица пуснахме секрети от носа и гърлото.Изолира се Стафилокок Ауреус.Няма сополки, кашлица, кихане, температура.Храни се добре, не е отпаднала.Въобще не ми се иска да давам антибиотик и решихме със педиатърката да пробваме с хомеопатия-стафилококцинум 3 х5 гранулки за две седмици, една седмица Тобрекс в нослето 3х 2 капки и пак контрола на секрет.опасен ли е този стафилокок и може ли да причини нещо опасно за бебчо? Какво е вашето мнение по въпроса? За какво трябва да съблюдавам занапред като сиптоми? Много Ви благодаря предварително