0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #560 -: Октомври 19, 2008, 01:16:11 am »
"Мнението му беше, че костната плътност е много добра и че може вече да се изправят."
->Няма такава връзка,изискване, взаимовръзка.
Да, може да ползвате "уреда".
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #561 -: Октомври 19, 2008, 01:18:10 am »
Простете Докторе, да се върнем тогава на безопасната тема за зеленото ако.
Казахте че е без значение за кърмените бебета, но за тези на АМ как стои въпроса?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #562 -: Октомври 19, 2008, 01:19:35 am »
За бебетата на АМ помага понякога да се смени млякото с добро такова.
Хумана 1, например.
Sir Alec Guinness
« Отговор #563 -: Октомври 19, 2008, 01:43:35 am »
За бебетата на АМ помага понякога да се смени млякото с добро такова.
Хумана 1, например.
Има ли Хумана в Гърция/питам защото ми се струва че не съм виждала/  Мога ли просто да и дам ново мляко при следващото хранене или има някаква процедура при смяна на млеката. Тя пие Алмирон и е на 3м и 18д.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #564 -: Октомври 19, 2008, 01:52:46 am »
Да, има Хумана.
Направо се дава.
Sir Alec Guinness
« Отговор #565 -: Октомври 19, 2008, 09:20:02 am »
Здравейте, докторе, извинявам се за дългия цитат, но не намирам друг начин да напомня нашата история. Вчера бяхме на педиатър-нефролог. Отново направи ехограф на бъбреците и каза, че детето няма проблеми там. Констатира зачервяване във вагиналната област и предположи, че резултатите от последната урина са в следствие замърсяване на урината точно с бактерии от тази област, понеже там в момента били в голяма концентрация. Препоръча 10 дена промивки с калиев перманганат 2 пъти дневно за по 10-15 минути, след което взимане на нова контролна урина с посявка, както и обикновена урина в друга лаборатория. Обясни, че за неяденето трябва да се търсят други причини.
Иначе освен отказа да се храни, ситната е доста по-добре от преди, когато изпадаше в истерия, дори започна да заспива сама, без помощ. От 3 дена нощем става само за хранене - 2 пъти на нощ. Моля за Вашето мнение.
Здравейте, докторе, напомням на кратко нашата история - 10-те дни изтекоха и вчера дадохме обикновена и стерилна урина. Стерилната ще бъде готова в сряда, обикновената всичко е отрицателно и в норма, с изключение на следната забележка СЕДИМЕНТ: КРИСТАЛИ ПИКОЧНА КИСЕЛИНА. Това притеснително ли е?
Междувременно детето продължава да не яде и да е нервно. Благодарение на Вашата рецепта зачервяването на вагиналната област отмина.
Знам, че не коментирате лабораторни резултати, но ще Ви бъда благодарна, ако ми отговорите.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #566 -: Октомври 19, 2008, 14:04:24 pm »
Не е притеснително.
Да изчакаме посявките на урината.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #567 -: Октомври 19, 2008, 20:14:31 pm »
Благодаря докторе, мисля утре да взема Проспан. Как да му го давам и по колко?
« Отговор #568 -: Октомври 19, 2008, 20:16:02 pm »
Здравейте докторе, първо да ви се извиня че изоставих предишния ни разговор с вас (по стечение на обстоятелствата). Ценя вашето мнение, тогава ми бяхте много полезен надявам и сега да е така. За съжаление нямам време да търся предишния ми постинг (беше преди повече от 2 месеца) и с няколко думи ще припомня за нашия случай. Майка съм на двама близнаци на почти 4 месеца. Имаме проблеми с момчето още от раждането - има реакция от мляко и от кърма изразяващо се в кръв в изхожданията, ако си спомняте. С момичето всичко е наред. За сега с Калоян сме на фризопеп след като при няколкото ни опита да дадем кърма кръвта и болките в корема пак се появяваха. Сега нямаме вече окултни кръвоизливи. Водихме го на гастроентеролог който постави диагноза алергичен и алиментарен гастроентерит и колит. Каза, че до 1 година единствената млечна храна ще му бъде Фризопеп. Споменах й както ме бяхте посъветвали за раст тест, но тя каза че е малък, че такъв тест може да направим след 6 месечна възраст и че тогава няма да има особен смисъл понеже той щял да яде и други храни освен мляко. По нейна инициатива изследвахме желязото и се оказа че е ниско (7.2 при норма 10-30, хемоглобина е 98). Изписа Малтофер за 20 дни. Калоян обаче около 15-ти ден започна да се изхожда по 3-4 пъти на ден, приличаше ми на диария, с болки в корема и неспокоен. На 19-ти ден му го спрях и детето се оправи, не го боли вече корема. Вече 10 дни не го пие. Разказвам ви всичко това за да ви обясня какво ме притесява:
- Как да лекуваме анемията като очевидно малтофера не му понася?
- Калоян се храни 6 пъти на ден през около 3-3.5 часа с по 160 мл Фризопеп. Последното му хранене е в 1 през ноща и издържа до 7 сутринта. От около 1 седмица забелязвам обаче че огладнява преди да са изтекли 3 часа и едвам издържа да му дадем млякото. Видимо е неспокоен и се чудя дали да му увелича дозата и ако да по колко мога да му давам? Притеснявам се дали стомаха му може да приеме повече от 160 мл. Иначе си наддава много добре - по около 1.2 кг на месец, сега е 6.200 кг и 62 см като при раждането беше 2.300 кг и 46 см.
- Дали след като стане на 4 месеца мога да го захраня с оризова каша? Единственото ми съображение е от гледна точка на задоволяване на глада, нищо друго... Мнението на гастроентереложката е че мога да захраня на 3 месеца с купено пюре от ябълка, което аз не направих. После може да дам круша, картоф, марков и т.н. (първо по отделно и после може и някои смесени). Според нея ако даваме безмлечни храни и единственото му мляко е фризопеп няма да имаме проблеми със стомаха. Вашето мнение?
- Забелязвам, че на Калоян са му много стегнати крачета и ръчички и затова от преди 1 месец започнахме масаж и гимнастика, но не забелязвам особен ефект. Имам ли основания за притеснение?
- Още от 20-ти ден давам и на двамата по 2 капки Вигантол. Аргумента на лекарката е че те много бързо израстват и така ще даваме до навършване на 1 година. На мен 2 капки ми се струват много при полежение че Калоян изпива почти по 1 литър Фризопеп на ден, а Катерина - по 640 мл. Вие какво мислите?
Извинявам се за дългия пост и ако се повтарям с някои вече обсъждани въпроси, но наистина нямам време да изчета всичките ви теми и мнения.
Благодаря предварително за отговорите и хубава вечер!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #569 -: Октомври 19, 2008, 20:30:16 pm »
Благодаря докторе, мисля утре да взема Проспан. Как да му го давам и по колко?
За голямото дете е 5мл, два пъти дневно.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #570 -: Октомври 19, 2008, 20:46:15 pm »
Здравейте докторе, първо да ви се извиня че изоставих предишния ни разговор с вас (по стечение на обстоятелствата). Ценя вашето мнение, тогава ми бяхте много полезен надявам и сега да е така. За съжаление нямам време да търся предишния ми постинг (беше преди повече от 2 месеца) и с няколко думи ще припомня за нашия случай. Майка съм на двама близнаци на почти 4 месеца. Имаме проблеми с момчето още от раждането - има реакция от мляко и от кърма изразяващо се в кръв в изхожданията, ако си спомняте. С момичето всичко е наред. За сега с Калоян сме на фризопеп след като при няколкото ни опита да дадем кърма кръвта и болките в корема пак се появяваха. Сега нямаме вече окултни кръвоизливи. Водихме го на гастроентеролог който постави диагноза алергичен и алиментарен гастроентерит и колит. Каза, че до 1 година единствената млечна храна ще му бъде Фризопеп. Споменах й както ме бяхте посъветвали за раст тест, но тя каза че е малък, че такъв тест може да направим след 6 месечна възраст и че тогава няма да има особен смисъл понеже той щял да яде и други храни освен мляко. По нейна инициатива изследвахме желязото и се оказа че е ниско (7.2 при норма 10-30, хемоглобина е 98). Изписа Малтофер за 20 дни. Калоян обаче около 15-ти ден започна да се изхожда по 3-4 пъти на ден, приличаше ми на диария, с болки в корема и неспокоен. На 19-ти ден му го спрях и детето се оправи, не го боли вече корема. Вече 10 дни не го пие. Разказвам ви всичко това за да ви обясня какво ме притесява:
- Как да лекуваме анемията като очевидно малтофера не му понася?
- Калоян се храни 6 пъти на ден през около 3-3.5 часа с по 160 мл Фризопеп. Последното му хранене е в 1 през ноща и издържа до 7 сутринта. От около 1 седмица забелязвам обаче че огладнява преди да са изтекли 3 часа и едвам издържа да му дадем млякото. Видимо е неспокоен и се чудя дали да му увелича дозата и ако да по колко мога да му давам? Притеснявам се дали стомаха му може да приеме повече от 160 мл. Иначе си наддава много добре - по около 1.2 кг на месец, сега е 6.200 кг и 62 см като при раждането беше 2.300 кг и 46 см.
- Дали след като стане на 4 месеца мога да го захраня с оризова каша? Единственото ми съображение е от гледна точка на задоволяване на глада, нищо друго... Мнението на гастроентереложката е че мога да захраня на 3 месеца с купено пюре от ябълка, което аз не направих. После може да дам круша, картоф, марков и т.н. (първо по отделно и после може и някои смесени). Според нея ако даваме безмлечни храни и единственото му мляко е фризопеп няма да имаме проблеми със стомаха. Вашето мнение?
- Забелязвам, че на Калоян са му много стегнати крачета и ръчички и затова от преди 1 месец започнахме масаж и гимнастика, но не забелязвам особен ефект. Имам ли основания за притеснение?
- Още от 20-ти ден давам и на двамата по 2 капки Вигантол. Аргумента на лекарката е че те много бързо израстват и така ще даваме до навършване на 1 година. На мен 2 капки ми се струват много при полежение че Калоян изпива почти по 1 литър Фризопеп на ден, а Катерина - по 640 мл. Вие какво мислите?
Извинявам се за дългия пост и ако се повтарям с някои вече обсъждани въпроси, но наистина нямам време да изчета всичките ви теми и мнения.
Благодаря предварително за отговорите и хубава вечер!
*с Малтофер се лекува, но може да го разпределите в много АМ за деня, за да нямате описаните странични ефекти. Описаното от Вас са чисти странични ефекти от Малтофер. Може да опитате и друг железен препарат... .
*Да, увеличете храненето-оставяйте го свободно да изпива количества, стига да не повръща.
*НЕ захранвайте преди 5.5-6 месечна възраст. Когато стигне-предлагам да захраните с ябълка и/или оризово брашно. ДОМАШНО приготвена ябълка... НЕ бурканчета!!
*С "гимнастики" това не става-зависи от оценката на моторното развитие на детето... обличате го трудно поради повишения мускулен тонус (ако има такава находка)?
*1 капка е достатъчна.
Sir Alec Guinness
« Отговор #571 -: Октомври 19, 2008, 22:02:34 pm »
Много ви благодаря за бързите отговори. Само този коментар не ми е ясен:
*С "гимнастики" това не става-зависи от оценката на моторното развитие на детето... обличате го трудно поради повишения мускулен тонус (ако има такава находка)?
Ако ме питате дали го обличам трудно - ами не особено трудно, събличането ми е трудно и то най-вече на ръцете когато сега имаме например 2 дрешки с дълги ръкави и той почти винаги се изнервя и си дърпа ръцете към тялото. А колкото до оценка на моторното развитие - такава не е правена, водихме ги единствено на ортопед за тазобедрените стави, които ги гледаха на ехограф и там всичко е наред. Какъв лекар трябва да направи тази оценка?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #572 -: Октомври 19, 2008, 22:14:39 pm »
Няма полза от гимнастики, за това, за което пишете-точно обратното-тъй като нормалното състояние на горните крайниците е "сгънато" в лакътните стави и в коленните за долните, всякакво изпъване е болезнено. Затова и децата плачат,когато ги обличате. Тази флексия, характерна за дадена възраст, постепенно изчезва в определена възраст след и над 6м постепенно.

Ако детето наистина има болестно повишен мускулен тонус (работа на педиатъра е да следи тези неща),вследствие заболяване, или така установяваме при изследването, първо уточняваме диагнозата (или съмнение за)и тогава рехабилитацията наистина има място.

Но да се правят "гимнастики" на здрави деца само до изнервяне на бебетата води->лошо хранене->кошмарно отглеждане->нервност на родителите->още по-голям кошмар за бебето.
Sir Alec Guinness
« Отговор #573 -: Октомври 19, 2008, 22:44:09 pm »
Докторе много сте ценен. Спирам я веднага гимнастиката - и без я правим с не особено желание (и от моя страна и от страна на бебетата). Аз не съм я започнала по моя инициатива, просто личната лекарка ни връчи една книжка с упражнения, която ние си преснимахме. И всеки път ни пита дали правим гиманстиката и даже ни се скара че сме започнали чак през 3-ти месец. А аз през цялото време не бях на 100 % убедена че е необходима. Благодаря още веднъж. Ще помоля другия път личната да им провери мускулния тонус.
Спокойна нощ!

« Отговор #574 -: Октомври 20, 2008, 12:12:53 pm »
Здравейте, д-р Birdie . От известно време на дъщеричката ми /на 3мес и 24 дни/ започна да й хърка нослето. Заведох я при педиатърката. Каза- задна хрема и леко зачервено гърло. Изписа Стеримар, адреналинови капки, вит. С на апули през устата и сироп Стодал. Взе секрет от носа и гърлото. Днес пробите излязоха. В гърлото не се изолира патогенна бактериална флора, но в носа- Branchamella catarrhalis. Никъде в Нета не мога да прочета нещо по въпроса. Някоя от вас може ли да ме осветли?
И още- има направена антибиограма, задължително ли е лечение с антибиотик, може ли да се приложи хомеопатия, при положение, че секретът от нослето е слаб и съвсем прзрачен?
Благодаря предварително!
*
« Отговор #575 -: Октомври 20, 2008, 12:18:54 pm »
Мен ме интересува за малкия, който е на 9 месеца. На него по колко да му давам? Тежи 9 кг.
« Отговор #576 -: Октомври 20, 2008, 15:08:26 pm »
Здравейте, докторе, извинявам се за дългия цитат, но не намирам друг начин да напомня нашата история. Вчера бяхме на педиатър-нефролог. Отново направи ехограф на бъбреците и каза, че детето няма проблеми там. Констатира зачервяване във вагиналната област и предположи, че резултатите от последната урина са в следствие замърсяване на урината точно с бактерии от тази област, понеже там в момента били в голяма концентрация. Препоръча 10 дена промивки с калиев перманганат 2 пъти дневно за по 10-15 минути, след което взимане на нова контролна урина с посявка, както и обикновена урина в друга лаборатория. Обясни, че за неяденето трябва да се търсят други причини.
Иначе освен отказа да се храни, ситната е доста по-добре от преди, когато изпадаше в истерия, дори започна да заспива сама, без помощ. От 3 дена нощем става само за хранене - 2 пъти на нощ. Моля за Вашето мнение.
Здравейте, докторе, напомням на кратко нашата история - 10-те дни изтекоха и вчера дадохме обикновена и стерилна урина. ....
Междувременно детето продължава да не яде и да е нервно. Благодарение на Вашата рецепта зачервяването на вагиналната област отмина.
....
Посявката е без бактериален растеж. Днес я гледа педиатърката и каза, че най-вероятно не желае да се храни от зъбите, които обаче скоро няма да поникнат. В момента малката категорично и с рев отказва ядене с лъжичка под всякаква форма, като пробвам всеки път и като ревне предлагам мляко, от което яде. Напомням, че я видя и ушен лекар и всичко там е на ред. Имате ли някакво предположение, от какво може да отказва да се храни и някаква идея, какво мога да направя аз?
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #577 -: Октомври 20, 2008, 20:15:39 pm »
Здравейте, д-р Birdie . От известно време на дъщеричката ми /на 3мес и 24 дни/ започна да й хърка нослето. Заведох я при педиатърката. Каза- задна хрема и леко зачервено гърло. Изписа Стеримар, адреналинови капки, вит. С на апули през устата и сироп Стодал. Взе секрет от носа и гърлото. Днес пробите излязоха. В гърлото не се изолира патогенна бактериална флора, но в носа- Branchamella catarrhalis. Никъде в Нета не мога да прочета нещо по въпроса. Някоя от вас може ли да ме осветли?
И още- има направена антибиограма, задължително ли е лечение с антибиотик, може ли да се приложи хомеопатия, при положение, че секретът от нослето е слаб и съвсем прзрачен?
Благодаря предварително!

Нужно е да лекувате незабавно с АБ.
И ТОЗИ микроорганизъм е проблемен, не е физиологична находка, и е нужно да се лекува с АБ по антибиограмата.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #578 -: Октомври 20, 2008, 20:16:47 pm »
Мен ме интересува за малкия, който е на 9 месеца. На него по колко да му давам? Тежи 9 кг.
Проспан? за тази възраст е 2.5 мл два пъти дневно.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #579 -: Октомври 20, 2008, 20:17:53 pm »
Здравейте, докторе, напомням на кратко нашата история - 10-те дни изтекоха и вчера дадохме обикновена и стерилна урина. ....
....
Посявката е без бактериален растеж. Днес я гледа педиатърката и каза, че най-вероятно не желае да се храни от зъбите, които обаче скоро няма да поникнат. В момента малката категорично и с рев отказва ядене с лъжичка под всякаква форма, като пробвам всеки път и като ревне предлагам мляко, от което яде. Напомням, че я видя и ушен лекар и всичко там е на ред. Имате ли някакво предположение, от какво може да отказва да се храни и някаква идея, какво мога да направя аз?
Оставете детето на АМ+ каша (от тези на прах-за 16-17-18).
Търпение 4-5 дена... .Още :).
Sir Alec Guinness