Докторе, здравейте отново!
Преди три седмици малката получи много ситен обрив по двете бузки. Пъпчиците са ситни, червеникави, с ясно изразено бяло връхче. Около ноздричките по същото време се получи нещо, което аз оприличавам на лишей - по-груба и твърда на пипане кожа, видимо по-суха и лющеща се. В началото това "лишейче" беше от едната страна, после се прехвърли на другата. Сега гледам, че се спуска отстрани към горната устничка. Чеше го от време на време. Пъпчиците не я сърбят - там не се чеше. Мазах с NACHTKERZEN Балсам на Dr.Theiss. Не помогна. Преди три дни на консултацията лекарката ми каза, че и пъпчиците и лишейчето са всъщност екзема, която се получавала при изкуствено хранените деца. Някаква съставка на кравето мляко (хранила съм я само с кърма и Нутрилон) била причината. "Успокои" ме, че вероятността да се появява периодично била голяма. Нищо повече не ми обясни. Явно смяташе, че няма нужда
Изписа "Фусидин Н", като ме увери, че след второто намазване щяло да мине. Указанието и още беше да не мажа цялата повърхност на бузите, а локално пъпчиците. Че те са една до друга как да ги мажа локално?
Ефект все още няма. Мажа по два пъти на ден и разбира се състава не лекарството ме притеснява. Какво ще ме посъветвате Вие?