Здравейте д-р Бърди!
Синът ми е на масец и шеснадесет дни от няколко дни имаме проблем с яденето - като дойде време за хапване изпада в истерии (писъци,рев...) ,все още е само на кърма като се събуди го взимам започва да суче но много трудно - нервничи постоянно докато започне след това се "нахвърля" много бързо за 10 минути ,даве се пак нервничи ...и след това започва рев не иска повече да яде , а като му дам вода имам чусво че може да изпие цялото шише
Няколко пъти съм се цедила и му давах от шише но след това не имало такъв проблем,през нощта вече не се храним пробужда се за малко и му давам малко вода и залагалката и заспива, вчера се изцедих да видя помислих че може пък да не му стига кърмата но се оказа че не е така яде някъде около 150,170 мл. преди си хапваше на 3 часа а от както започна този рев преди ядене се буди на два часа и половина дори на два !
Благодаря предварително!
НЕ давайте вода! ИЗОБЩО!
Спазвайте правилни техники на кърмене с дълбоко поставяне на гърдата в устата.
Убедете се че във всички хранения кърмата е достатъчна.
Благодаря ви за бързия отговор! Днес изобщо не се е обаждал яде си спокойно но така и не разабрах какъв е бил проблема
Изобщо никаква вода ли не трябва да се дава ????????????????
И аз имам още един въпрос като niemand за пишлето на какво мнение сте в кой месец трябва да се "забели" и изобщо трябва ли ?
Вики, и ние от предната седмица имахме същия проблем, по същия начин можеше да изпие цялошише с вода, и се оказа, че е гладен , и аз се цедих, кърмата ми течеше, но от няколко дни се храним и с Ам,и не реве , но проблемът сега е че не иска изобщо да суче,и незнам как ще продължаваме.
ИЗОБЩО никаква вода не е нужна до около периода на захранване.
В АМ има нужната вода.
Освен ако не е много топло в стаята, или не е тежко лято.
Въпроса с кърменето е "има ли кърма", или "няма".
Може да направим всякакви усилия за да насърчаваме и насърчим кърменето (освен да храним на под 2 часови интервали!), но щом няма кърма и след усилията ни, е нужно да приемем реалностите и да дохранваме. Противно на това, което си мислят мнозина, не ВИНАГИ дохранването значи "край на кърменето". Зависи кога се дават добавките, как са разпределени, дали с тях подпомагаме кърменето. Добавките ВИНАГИ се дават след кърмене!!
Дали има деца, които не понасят майчина кърма? Да, има. Много рядко, но има.
Това са най-вече случаите с кърмачки с много рядка кърма, която не се сгъстява изобщо. По принцип кърмата в началото на кърменето (даденото хранене) е по-рядка и в последствие се сгъстява. При редица майки обаче това не става, колкото и масажи да правят или да четат
някои от нонсенсите на "Ла лече... " и там подобни "лиги".
Тази рядка кърма дава следните симптоми:
*почти диарични изхождания (БЕЗ ТОВА ДА Е диария!)
*бързо и силно подсичане
*много неспокойни деца. Това е много важен аспект в първите месеци. От плача и аерофагията кърменето още повече се влошава.
*обилни и непрестанни повръщания-много проблемно нещо и много неприятно в рамките на общите грижи за бебето.
В кърменето детето е важно-да е спокойно, да наддава добре, да има спокойна обстановка ОКОЛО детето. Не са нужни "твърди тактики", абсолютизъм, фанатизъм.
Има майки които НЕ искат да кърмят-право на майката е да избере. Дава се АМ тогава. Не се съди с физиономия на съдия.
Майката иска да кърми до 3 год възраст? моля, и тук проблем няма.
Нужен е цивилизован подход в тези неща. Професионален подход.