Здравейте,birdie.Можете ли да ми кажете има ли разлика между различните дтк и полио при защитаването им от болестите за които са,и има ли трайни странични ефекти ,ако си сложил живите жаксини.Ако например тетраксим защитажа 53%,то инфанрикс+полио(от зк или имовакс).,пак ли ще е същия процент.Питам,защото ми бе обяснено от лекаря ,че пентаксим създава 90% защита,а тези дтк и полио от зк 20%.Иначе за страничните ефекти(неразположенията след прием )и риска от заразяване го разбрах.След като съм ваксинирала голямото ми дете с живи дтк и полио(то е на 4год. и 5 мес.),нямало езабележими странични реакции непосредствено след приема(темп.,разстроъство,подувания,отоци),и заразяване или боледуване,ефекта е както ако е приел тетраксим ли? Дъщеря ми трябва да я ваксинирам след 5 дни и мисля да е задължително с мъртви ваксини.Ако не можете да ми отговорите,моля да ми отговори някой наистина компетентен(притеснението ми е % защита и при двете ми деца и дали има някаква опасност от зараза или нещо друго при голямото от тези живи ваксини).