0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #20 -: Август 25, 2008, 23:55:13 pm »
Добър вечер
Моето дете също е на 7 месеца. Откакто се е родила яде поне два пъти през ноща. Сега има 7 хранение на ден.
12.00 часа - 200 гр зеленчуково пюре
15.00 часа - 200 гр оризова каша+плод
През остналото време е на кърма. Почти никога не издържа без храна повече от 3 часа независимо какво яде. Днес изцедих 200 мл кърма и й дадох да я изпие в 23.00 часа за да видя дали ще спи цяла нощ.
Въпроса ми е дали не я прехранвам? Да се опитам ли да раздалеча храненията? Дали нощното ядене не е просто навик?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #21 -: Август 26, 2008, 10:20:32 am »
Докторе, здравейте,
Прочетох по-нагоре, че сте отговорили на marbi, че едно 7-месечно бебе трябва вечер да изпива поне 200-250мл мляко и ме побиха студени тръпки, че най-вероятно не храня достатъчно детето си. Направо със страх ще Ви разкажа какво яде моят син и ще ви помоля за съвет.
Меко казано нямаме никакъв режим - той не спи по цяла нощ и по тази причина се събужда на обяд между 12 и 13 часа.
В 14ч опитвам да давам зеленчуци, но вече повече от месец нямам никакъв успех - картофи, моркови, тиква домашно приготвени, на готови пюрета, смесени с плодове, които обича - не и не, не иска да ги види. Аз обаче продължавам да опитвам всеки ден, успявам да пробутам по лъжица-две. С плодовете няма иначе никакви проблеми - круши, ябълки, праскови, сливи, банани, много обича.
След това в 18ч му давам каша - ориз с рожкови или едла с плод, оризова с плод, но не по много, защото след това винаги суче и ако дам по-голямо количество започва да връща.
След това между 21 и 22ч преди нощното спане, което всъщност се превръща в сутрешно при нас, му давам само да суче. Така заспива и след това започва непрекъснато да се събужда и да плаче и сега всъщност осъзнах, че това дете може да е гладно, защото аз имам кърма, но чак пък да може да изсуква по 250мл - това ми се вижда невъзможно. Знам, че не трябва, но му давам да суче и през нощта, просто не мога да се справя с това нощно сукане и това си е. Ако не дам, настава ад, с часове може да пищи. Може да дръпне два пъти и да спре, но трябва да му дам.
Смятате ли, че не го храня достатъчно? И ако е така, какво да му дам в 21-22ч, за да съм сигурна, че се е заситило детето?

Опитайте един ден след последното кърмене да дадете добавка АМ.
Отбележете колко ще изпие...просто е. :)
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #22 -: Август 26, 2008, 10:21:17 am »
Добър вечер
Моето дете също е на 7 месеца. Откакто се е родила яде поне два пъти през ноща. Сега има 7 хранение на ден.
12.00 часа - 200 гр зеленчуково пюре
15.00 часа - 200 гр оризова каша+плод
През остналото време е на кърма. Почти никога не издържа без храна повече от 3 часа независимо какво яде. Днес изцедих 200 мл кърма и й дадох да я изпие в 23.00 часа за да видя дали ще спи цяла нощ.
Въпроса ми е дали не я прехранвам? Да се опитам ли да раздалеча храненията? Дали нощното ядене не е просто навик?

...и спа ли цяла нощ?
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #23 -: Август 26, 2008, 12:13:11 pm »
Спа от 23.00 до 05.00, което всъщност е много добре.
На колко време трябва да яде през деня? На 3 или на 3,5 чса?
« Отговор #24 -: Август 26, 2008, 12:19:57 pm »

Опитайте един ден след последното кърмене да дадете добавка АМ.
Отбележете колко ще изпие...просто е. :)
[/quote]

Докторе, благодаря Ви. Щеше да е наистина просто, ако поне веднъж беше захапал накрайник на шише. Нито Нук, нито Авент, нито Чико, веднага избутва от устата, както и биберон, ако му подам. Не знае какво да прави с тях. Но ще направя АМ и ще мъча да видим дали ще иска.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #25 -: Август 26, 2008, 12:28:15 pm »
На 4-4.5
Sir Alec Guinness
« Отговор #26 -: Август 26, 2008, 12:49:07 pm »
Здравейте, докторе.
Вчера не се чувствах добре и на обяд повърнах. След това до вечерта не можах да ям и да пия нищо, в резултат на което гърдите ми престанаха да се пълнят. Много се притесних и започнах да хапвам по малко на сила. Вечерта вдигнах и температура. Личната ми лекарка по телефона каза, че е вирус и ми предписа Вомитусхил свещички за повръщането. Днес съм по-добре, хапвам по малко и се старая да пия течности. Много се притеснявам да не ми спре кърмата. Въпроса ми е дали да продължавам да кърмя детето за да не му предам вируса и мога ли да го предпазя по някакъв начин.
Предварително ви благодаря.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #27 -: Август 26, 2008, 12:56:35 pm »
Не спирайте кърменето.
Маска и миене на ръцете е достатъчна профилактика.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #28 -: Август 26, 2008, 19:43:58 pm »
На 4-4.5

Ами при нас е трудно осъществимо. Захраних я на 5,5 месеца. Сега яде 5-6 вида зеленчуци, 4 вида плодове. Не съм и давала още месо .Днес например в 16.00 часа и дадох 100гр безмлечна оризова каша + 100 гр пюре от ябълки. В 18.00 вече плачеше да яде и едва устиска до 19.00 когато я накърмих.
Ако изместя плодовото пюре сутринта по-добре ли ще е ?
Имам и друг въпрос? Тя е с диагноза АД. Не е имала обриви от 3-4 месеца. Смятам, че кърмата ми намалява или по-точно не я засища колкото трябва. Ако се наложи добавка как да постъпя?Какво АМ трябва да дам?
Извинявам се за многото въпроси.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #29 -: Август 26, 2008, 19:48:53 pm »
Давайте 200 гр пюре от ябълка-ако иска,разбира се. Мисля въпроса е в количеството, а не толкова в часовете.

Може да вземете нормална Хумана2 за АМ.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #30 -: Август 26, 2008, 22:14:59 pm »
Благодаря за отговорите докторе
Само един последен. Мога ли да очаквам да се появят отново обриви след като дам Хуманата?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #31 -: Август 26, 2008, 22:45:00 pm »
Не мисля.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #32 -: Август 27, 2008, 16:37:13 pm »
Здравейте д-р Бърди!
Едното ми бебе Ники се изхожда доста трудно - на около три дни,другото бебе Лиза постоянно връща и повръща.Връща след хранене,повръща час,час и половина след хранене.Лекарката ни каза да даваме Фризовом и на двамата???Последствията от това са че Ники го боли коремчето още повече и плаче неистово и пак не се изхожда,Лиза не връща и не повръща,но и нея я боли коремчето и е неспокойна.Бебетата са на три месеца.
Д-р Бърди посъветвайте ме какво да предприема?Да сменя ли Фризолака на своя глава?Според лекарката това е нормално,ама според мен не е.А и за капак на всичко и сок от ябълка да им дам 8O оф, нямам думи просто
Благодаря ви!
И още нещо да допълня.Да направим на Ники изследвания за рахит-калций,фосфор,алкална фосфоплаза/това незнм дали правилно го разчитам/И да давам по 4капки вагинтол 8O и 4 ампули калциев глюконат,по 1 ампула дневно.Ники тежи 6300кг., а Лиза 5000кг. и понеже ги правим за него да ги направим и за нея,ама защо и двамата под общ знаменател не ми е ясно.Те са си отделни човечета.Иначе сме на разходка и сутрин и вечер,колкото и да ми е трудно съумявамп да ги изведа.
Пак благодаря
« Последна редакция: Август 27, 2008, 16:53:46 pm от ole »
« Отговор #33 -: Август 28, 2008, 08:32:12 am »
Добро утро Д-р Бърди,
приятелката ми е кърмачка и вече 1 седмица е с разстройство. Какви медикаменти и е разрешено да пие, за да продължи да кърми? Детето е на 4 месеца.
Благодаря.
« Отговор #34 -: Август 28, 2008, 10:34:54 am »
Здравейте, докторе.
Вчера не се чувствах добре и на обяд повърнах. След това до вечерта не можах да ям и да пия нищо, в резултат на което гърдите ми престанаха да се пълнят. Много се притесних и започнах да хапвам по малко на сила. Вечерта вдигнах и температура. Личната ми лекарка по телефона каза, че е вирус и ми предписа Вомитусхил свещички за повръщането. Днес съм по-добре, хапвам по малко и се старая да пия течности. Много се притеснявам да не ми спре кърмата. Въпроса ми е дали да продължавам да кърмя детето за да не му предам вируса и мога ли да го предпазя по някакъв начин.
Не спирайте кърменето.

Здравейте отново докторе.
В онзи ден когато ви писах мисля, че започна да ми се връща кърмата, но вечерта много се разстроих за това да не ми спре и по още една причина. Поплаках си доста, също и вчера. И сега вече наистина спира. Гърдите ми са меки и детето плаче през 1 час за ядене и суче по половин-един час. Давам му и от двете гърди, но явно пак не стига. Храня се доста и пия много течности, но пак не става нищо. Купила съм Хумана 1 за всеки случай, но това е най-лесното.
Зная, че когато спре кърмата от стрес не може да се върне, но моля помогнете ми ако има някакъв начин това да стане - медикаменти или нещо друго. Моля ви.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #35 -: Август 28, 2008, 12:29:41 pm »
Здравейте д-р Бърди!
Едното ми бебе Ники се изхожда доста трудно - на около три дни,другото бебе Лиза постоянно връща и повръща.Връща след хранене,повръща час,час и половина след хранене.Лекарката ни каза да даваме Фризовом и на двамата???Последствията от това са че Ники го боли коремчето още повече и плаче неистово и пак не се изхожда,Лиза не връща и не повръща,но и нея я боли коремчето и е неспокойна.Бебетата са на три месеца.
Д-р Бърди посъветвайте ме какво да предприема?Да сменя ли Фризолака на своя глава?Според лекарката това е нормално,ама според мен не е.А и за капак на всичко и сок от ябълка да им дам 8O оф, нямам думи просто
Благодаря ви!
И още нещо да допълня.Да направим на Ники изследвания за рахит-калций,фосфор,алкална фосфоплаза/това незнм дали правилно го разчитам/И да давам по 4капки вагинтол 8O и 4 ампули калциев глюконат,по 1 ампула дневно.Ники тежи 6300кг., а Лиза 5000кг. и понеже ги правим за него да ги направим и за нея,ама защо и двамата под общ знаменател не ми е ясно.Те са си отделни човечета.Иначе сме на разходка и сутрин и вечер,колкото и да ми е трудно съумяваме да ги изведа.
Пак благодаря
Как давате Фризовом? смесено с АМ, или самостоятелно?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #36 -: Август 28, 2008, 12:30:22 pm »
Добро утро Д-р Бърди,
приятелката ми е кърмачка и вече 1 седмица е с разстройство. Какви медикаменти и е разрешено да пие, за да продължи да кърми? Детето е на 4 месеца.
Благодаря.
Какви трябва да пие? и ще Ви кажа дали са съвместими... .
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #37 -: Август 28, 2008, 12:39:27 pm »
Здравейте, докторе.
Не спирайте кърменето.

Здравейте отново докторе.
В онзи ден когато ви писах мисля, че започна да ми се връща кърмата, но вечерта много се разстроих за това да не ми спре и по още една причина. Поплаках си доста, също и вчера. И сега вече наистина спира. Гърдите ми са меки и детето плаче през 1 час за ядене и суче по половин-един час. Давам му и от двете гърди, но явно пак не стига. Храня се доста и пия много течности, но пак не става нищо. Купила съм Хумана 1 за всеки случай, но това е най-лесното.
Зная, че когато спре кърмата от стрес не може да се върне, но моля помогнете ми ако има някакъв начин това да стане - медикаменти или нещо друго. Моля ви.
Малко търпение за 2-3 дена, и нещата ще се оправят.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #38 -: Август 28, 2008, 12:48:07 pm »
И на двамата Фризовом смесено с АМ, но на Ники го спрях вчера и давам само фризолак,вече не плаче толкова много,но и не се изходил.
*
« Отговор #39 -: Август 28, 2008, 16:36:54 pm »
Моят син е почти на 8 месеца и също се буди по няколко пъти на нощ да суче. Имам достатъчно кърма - зная защото цедя до като съм на работа: 3 пъти по около 100-130 мл, на всеки 3 часа. Мисля че е до дете а не до глад.

Бебо вече яде оризова каша следобяд, и зеленчуково пюре на обяд. От кога да въведа плодови пюрета? Да замествам ли някое хранене с тях? А закуска?

Благодаря докторе.