0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Продължение.

Старата тема е тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27519.0
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #1 -: Август 22, 2008, 11:43:20 am »
Здравейте д-р Birdie! Синът ми, който е на 10 месеца има пъпки от около 3 месеца, според дерматолозите е алергия, нехранителна, а към външни фактори, най-вероятно към химикалите, с които са пръскани трвените площи против насекоми. След несполучливи опити за по-леко лечение, предписаха Xyzal - по 3 капки на ден и Pevisone - по 2 пъти на ден. Моля ви за съвет дали да ги давам и доколко биха навредили с оглед на това, че детето ми е много малко. Благодаря!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #2 -: Август 22, 2008, 13:14:37 pm »
Снимка?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #3 -: Август 22, 2008, 16:05:02 pm »
Здравейте, Докторе.
След днешната консултация имам въпроси. :?
Синът ми е на 6 м. Изцяло на кърма допреди 1 седмица, когато започнах да захранвам с пюре ябълка и круша следобяд. Хапва с охота около 10-тина лъжички и после отказва. Кърмя в добавка.
4 и 5-ти месец наддаваше по 400 гр., този път са само 170. Храни се на поискване през около 3 ч. Нощем също става да яде 1 до 3 пъти. Роден 3000 гр., 52 см. 3 дни след термин. Сега е 6270 гр., 67 см.
Изключително активен е. От 5 навършени месеца седи сам без подпиране. От 20 дни сам се изправя в кошарата и обикаля като се държи за решетките. Ходи като го държим за ръце. Пиша всичко това, защото изразходва повече енергия от връстниците си. :D
Вашето мнение за захранване със зеленчуци? А дохранване вечер?
Много ми се иска да продължим млечното хранене само с кърма.
 И още едно питане: тук знаете, че се правят профилактични кръвни изследвания на 6 м възраст. Необходима ли е венозна кръв за достоверни резултати? Аз бях на терапия с Фраксипарин 0.3 през цялата бременност. Може ли това да има влияние върху детето?
Извинения за многото ???, но засега Вие сте единственият педиатър, на когото мога да се доверя.
Слънчев и усмихнат ден.
« Последна редакция: Август 22, 2008, 16:43:29 pm от White »

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Birdie

• 11040
« Отговор #4 -: Август 22, 2008, 17:55:25 pm »
Теглото би могло да бъде малко по-добро. Не знам дали кърмата стига.
Да, продължете със захранването, но след около 2 седмици със зеленчук.

"А дохранване вечер?"
->Имаме пред вид? много е "един до три пъти" в тази възраст. Нещо не достига, значи. Нужно е едно добро хранене в 00 и това е... за деня.

"Много ми се иска да продължим млечното хранене само с кърма."
->? какво значи това? има и друг вариант? или?

Изследванията на 6м възраст са по избор на всеки педиатър. Но ако ще се правят-да се правят както трябва.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #5 -: Август 22, 2008, 18:00:41 pm »
"Много ми се иска да продължим млечното хранене само с кърма."
->? какво значи това? има и друг вариант? или?

Изследванията на 6м възраст са по избор на всеки педиатър. Но ако ще се правят-да се правят както трябва.

Ако не е достатъчно вечерното хранене, явно трябва да се даде добавка. Няма как да го осигуря с кърмата. Давам и от двете гърди, но пак се буди нощем.

Изследванията ще се наложи да се правят, иначе ще съм прецедент. Необходима ли е венозна кръв в този случай?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Birdie

• 11040
« Отговор #6 -: Август 22, 2008, 18:17:23 pm »
Добре,кърмете вечер и после дохранвайте с АМ.
Да, само венозна кръв дава достоверни резултати за тези изследвания,които искате да направите на 6м възраст.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #7 -: Август 22, 2008, 19:36:19 pm »
Благодаря и прохладна вечер от нас.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #8 -: Август 23, 2008, 09:44:23 am »
Здравейте, Докторе,

Преди време имахме един проблем с кърменето и водичката (беше спрял да суче). Спряхме водичката, но сега отидохме в другата крайност. Отказва не само водата (пробвала съм да му давам за да му видя реакцията), но и изключително рядко поема биберона залъгалка. Прави гримаса на отващение към силикона. Сега иска само гърдата ми. Използва я за храна, болкоуспокоително (при колики), игра, приспивателно и за каквото още се сети. Аз нямам нищо против, но има още един навик. След като сменя памперса започвам да го кърмя. Когато между две кърмения пълни памперса и е буден го сменям, но след смяната трябва пак да го сложа на гърдата. Иначе не се успокоява и започват едни силни писъци... Макар и да съм сигурна, че се е нахранил доволно преди това (кърма имам в изобилие) започва да суче все и едно не е хранен. Не повръща. Държала съм го по 1 час, но моите уши се изморяват, той - не. Когато се нахрани и заспи - спи по 4 часа през деня, а от 40-тия ден спи по 8 часа през нощта. Пълни обилно 12-15 памперса на ден като почти няма ненаакан. Първият месец е наддал 1100гр., а като го гледам и този месец със сигурност пак ще е над килограм.
Има ли опасност от прехранване? Предупредиха ме, че на тази възраст се образуват масните депа и ако сега напълнее много то и като възрастен ще е пълен. Вярно ли е това и възможно ли е да се случи при изключително кърмено бебе?
Вярно ли е, че при бързо растящите бебета има опасност от рахит, за това трябва да се увеличи вит. Д. Аз давам по 1к. Vigantol Oil сутрин, капната в лъжичка заедно с капките Sab Simplex.

« Последна редакция: Август 23, 2008, 09:47:56 am от Abloy »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #9 -: Август 23, 2008, 10:16:02 am »
Опитайте с друг биберон-по-малък,различен на вид. Може да опитате тези на НУК или МАМ.
1 капка е достатъчна.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #10 -: Август 23, 2008, 19:56:57 pm »
Здравейте д-рБърди,
От доста време малката започна да се събужда през ноща за хранене.Вместо да намаляме храненията ние ги увеличаваме.Очаквах да е нещо временно и го свързвах с никненето на зъбите и.Стига ли сме до 8хранения за 24часа.Опитвах да я излъжа с вода,но тя не пие малко и,а си изпива 120мл колкото и мляко и тогава заспива.През деня се храни добре само сутрин и вечер пие по-малко от нормата си мляко.
Ето и режима и:
6-6.30ч- 130мл АМ-Хумана2
9.30-10ч- 180гр плодово пюре или 150мл АМ + пл.пюре
12.30-13ч-170-190гр-пюре/зеленчуково или месно,захранена е само с пиле/
16.30-17ч- 150-180гр плодово-млечна каша-вече сме само на Хумана
20.30-21ч-130мл АМ
Понякога се събужда към 00.30ч и почти всяка вечер към 3ч ,докато не и направя мляко не заспива.Това с водата не ми харесва като идея.Поне веднъж седмично сутрин към 8ч търси да яде,но не пропуска и пюрето към 10ч.
Мислите ли ,че количеството храна и е малко и затова се събужда?
На какво друго може да се дължи това?

П.П.Не сме големи преди седмица бяхме 63см и 6.800кг

Благодаря ,че ви има и ни помагате

« Последна редакция: Август 23, 2008, 21:02:34 pm от marbi »
*
« Отговор #11 -: Август 24, 2008, 01:34:18 am »
Здравейте д-р Бърди,
кога според вас е най-добре да се въведат жълтъка и рибата?
А тази прословута попара от кога се дава и  толкова ли е необходима?
Благодаря.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #12 -: Август 24, 2008, 14:41:52 pm »
Здравейте д-рБърди,
От доста време малката започна да се събужда през ноща за хранене.Вместо да намаляме храненията ние ги увеличаваме.Очаквах да е нещо временно и го свързвах с никненето на зъбите и.Стига ли сме до 8хранения за 24часа.Опитвах да я излъжа с вода,но тя не пие малко и,а си изпива 120мл колкото и мляко и тогава заспива.През деня се храни добре само сутрин и вечер пие по-малко от нормата си мляко.
Ето и режима и:
6-6.30ч- 130мл АМ-Хумана2
9.30-10ч- 180гр плодово пюре или 150мл АМ + пл.пюре
12.30-13ч-170-190гр-пюре/зеленчуково или месно,захранена е само с пиле/
16.30-17ч- 150-180гр плодово-млечна каша-вече сме само на Хумана
20.30-21ч-130мл АМ
Понякога се събужда към 00.30ч и почти всяка вечер към 3ч ,докато не и направя мляко не заспива.Това с водата не ми харесва като идея.Поне веднъж седмично сутрин към 8ч търси да яде,но не пропуска и пюрето към 10ч.
Мислите ли ,че количеството храна и е малко и затова се събужда?
На какво друго може да се дължи това?

П.П.Не сме големи преди седмица бяхме 63см и 6.800кг

Благодаря ,че ви има и ни помагате

Простете, но как със 130 мл вечер едно дете на 7 м може да издържи-нужно е над 200-250 мл, поне.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #13 -: Август 24, 2008, 14:43:39 pm »
Здравейте д-р Бърди,
кога според вас е най-добре да се въведат жълтъка и рибата?
А тази прословута попара от кога се дава и  толкова ли е необходима?
Благодаря.
Жълтък може да седава след 7м.
Риба след 10-11м по принцип.

Не е нужно да давате попари-хляб е добре да се започва след 11-12м.
Sir Alec Guinness
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #14 -: Август 24, 2008, 15:56:49 pm »
Здравейте д-р Бърди,поради упорито повърщане сме на нов хранителен режим ,храним се на около 2часа 30 мин -3 часа ,с изцедена кърма по 60 мил .....и постъпенно ще овеличаваме по 5 мл.
Малката е на 21 дни ,родена е с тегло 2700,на 5 ден след секцио спадна на 2540
и 19 ден я претеглиха 2800 :(.........какво е вашето мнеие по въпроса за тези 60 мл....не е ли малко?????а теглото? :(Благодаря.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #15 -: Август 24, 2008, 16:07:58 pm »
Защо повръща детето? Причина? изследвания?
Нужно е незабавно да направите УЗ на коремче за да се изключи пилорна стеноза... .
« Последна редакция: Август 24, 2008, 19:20:06 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #16 -: Август 24, 2008, 17:35:54 pm »
Защо повръща детето? Причина? изследвания?
Нужно е незабавно да направите УЗ на коремче за да се изключи пилорна стеноза... .
СУЕ -5мм
хематокрит -0,44
Hb-160
Leuc-14,2
захар -4,2
кислород пО2-75
О сатур-95,3
актуално PH-7,42
актуално pCO2-43
станд.бикарб.-27,5
ВЕ-3,7
Тоталери  CO2 -29,2
БИЛИРУБ.DIR-11,45
БИЛИРУБ ВИДИР.-176,36
СГОТ -55
ЦГПТ -22
St-0,02
Sg-0,35
Eo-0,01
Mo-0,02
Lu-0,60    изследванията са правени от пръстчетата
В начало имаше съмнение за вирус заради повръщене и разстройство  което продължи 1 ден....след това беше добре.Детето сучи доста лакомо и гълта доста въздух с кърмата,но не всеки път се орига въпреки че го държим изправено по 30 мин.поради тази причина минахме на този хранителен режим с добавка COLIEF за да смесигурни че не преяжда.Един ден с този режим беше добре-детето си връщаше по малко след ядене,но от вчера след обед и цяла нощ имаше повръщане на фонтани.Много често повръща и големи съсиреци от пресечена кърма с неприятна миризма и веднъж жълто зеленикава течност.Детето често е много нервно между храненията,не спи,много плаче,изпъва крачета и се зачервява цялото,постоянно го надува на повръщане.От тази сутрин е спрян COLIEF-а ,повръщането намаля само връща леко при оригането.
постоянно се редуват нещата- на моменти по-добре ,на моменти пак старото.
Педиатъра каза ,че ако до вторник не е наддала достатъчно,ще ни изпраща на консултация с хирург.
Благодаря ви предварително за внимамието! Поздрави и лек ден!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #17 -: Август 24, 2008, 19:19:21 pm »
Направете НЕЗАБАВНО това!!!!!!!!!!!!!
Не във вторник!!!!!!!!!!!!!!!!
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #18 -: Август 25, 2008, 09:19:24 am »
Благодаря за отговора д-р Бърди,
Остава ми само да чакам малката госпожица да порасне и да преминем на мляко с бисквитки за вечерно хранене.Предполагам ,че тогава ще се откаже от нощното хранене.Пробвала съм и като заспи да и дам шишето,но без успех.
« Отговор #19 -: Август 25, 2008, 15:55:11 pm »
Докторе, здравейте,
Прочетох по-нагоре, че сте отговорили на marbi, че едно 7-месечно бебе трябва вечер да изпива поне 200-250мл мляко и ме побиха студени тръпки, че най-вероятно не храня достатъчно детето си. Направо със страх ще Ви разкажа какво яде моят син и ще ви помоля за съвет.
Меко казано нямаме никакъв режим - той не спи по цяла нощ и по тази причина се събужда на обяд между 12 и 13 часа.
В 14ч опитвам да давам зеленчуци, но вече повече от месец нямам никакъв успех - картофи, моркови, тиква домашно приготвени, на готови пюрета, смесени с плодове, които обича - не и не, не иска да ги види. Аз обаче продължавам да опитвам всеки ден, успявам да пробутам по лъжица-две. С плодовете няма иначе никакви проблеми - круши, ябълки, праскови, сливи, банани, много обича.
След това в 18ч му давам каша - ориз с рожкови или едла с плод, оризова с плод, но не по много, защото след това винаги суче и ако дам по-голямо количество започва да връща.
След това между 21 и 22ч преди нощното спане, което всъщност се превръща в сутрешно при нас, му давам само да суче. Така заспива и след това започва непрекъснато да се събужда и да плаче и сега всъщност осъзнах, че това дете може да е гладно, защото аз имам кърма, но чак пък да може да изсуква по 250мл - това ми се вижда невъзможно. Знам, че не трябва, но му давам да суче и през нощта, просто не мога да се справя с това нощно сукане и това си е. Ако не дам, настава ад, с часове може да пищи. Може да дръпне два пъти и да спре, но трябва да му дам.
Смятате ли, че не го храня достатъчно? И ако е така, какво да му дам в 21-22ч, за да съм сигурна, че се е заситило детето?

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.