Докторе, здравейте,
Прочетох по-нагоре, че сте отговорили на marbi, че едно 7-месечно бебе трябва вечер да изпива поне 200-250мл мляко и ме побиха студени тръпки, че най-вероятно не храня достатъчно детето си. Направо със страх ще Ви разкажа какво яде моят син и ще ви помоля за съвет.
Меко казано нямаме никакъв режим - той не спи по цяла нощ и по тази причина се събужда на обяд между 12 и 13 часа.
В 14ч опитвам да давам зеленчуци, но вече повече от месец нямам никакъв успех - картофи, моркови, тиква домашно приготвени, на готови пюрета, смесени с плодове, които обича - не и не, не иска да ги види. Аз обаче продължавам да опитвам всеки ден, успявам да пробутам по лъжица-две. С плодовете няма иначе никакви проблеми - круши, ябълки, праскови, сливи, банани, много обича.
След това в 18ч му давам каша - ориз с рожкови или едла с плод, оризова с плод, но не по много, защото след това винаги суче и ако дам по-голямо количество започва да връща.
След това между 21 и 22ч преди нощното спане, което всъщност се превръща в сутрешно при нас, му давам само да суче. Така заспива и след това започва непрекъснато да се събужда и да плаче и сега всъщност осъзнах, че това дете може да е гладно, защото аз имам кърма, но чак пък да може да изсуква по 250мл - това ми се вижда невъзможно. Знам, че не трябва, но му давам да суче и през нощта, просто не мога да се справя с това нощно сукане и това си е. Ако не дам, настава ад, с часове може да пищи. Може да дръпне два пъти и да спре, но трябва да му дам.
Смятате ли, че не го храня достатъчно? И ако е така, какво да му дам в 21-22ч, за да съм сигурна, че се е заситило детето?