0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #980 -: Януари 13, 2009, 13:30:18 pm »
Не мога да кажа. Трябва преглед.
Затова и не отговорих.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #981 -: Януари 13, 2009, 13:57:22 pm »
Здравейте, докторе. Имам няколко въпроса към вас.

  Казаха ми, че има някаква нова ваксина synagis, която била специално за недоносени. В момента се лицензирала в България. Знаете ли нещо за нея?
  За нощното хранене - все още ядем денонощно на 3 часа. Трябва ли аз да му го спирам или да чакам той сам да се откаже? Ако той не се събуди за някое хранене, да го будя ли? Иначе е като часовник, сам се буди и си иска да яде нощно време.
  Ние сме на смесено хранене от както е захранен в болницата. Аз нямам много кърма, но горе-долу 3 хранения са  кърма, останалото на АМ. Все още няма промяна в начина му на ядене, но от два дни има промяна в изпражненията му. Не са така кашкави и по сладникави на мирис, а са твърди и с по-кисел мирис. Преди доста омазваше памперса, а сега е само барабонка и определено доста се мъчи преди да я изкара. На какво може да се дължи това? Възможно ли е да е нещо свързано с моето хранене?
  И последно от снощи  от едното му оченце изтича лепкава слуз, сълзи,  събира гурелче и му се залепва понякога клепача. Казаха ми да го мажа с тампонче напоено с отвара от лайка. Редно ли е да го правя или да отидем на лекар?
"Синагис" е моноклонално антитяло за профилактика срещу РСВ (респираторно-синцитиален вирус)инфекция. Колко недоносено е детето?
Оставете детето само да определи дали иска нощно хранене, или не иска. Ако не иска, и наддава добре на тегло, не давайте нощно хранене и не будете.
Давайте достатъчно АМ. Не прегрявайте.

За окото-ползвайте очни капки Тобрамицин за ден,два.

Роден е в 32г.с. с тегло 1490кг.
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #982 -: Януари 13, 2009, 14:19:48 pm »
Д-р Birdie моля Ви за съвет! Синът ми се роди в 30г.с 1700г и 42см. Наложи се да го интубират. В ДМД забелязах хриптене в носа и трудност при хранене. Изолира се SERRАTIА LIQUEFACIENS . Лекуваха го с Ampicilyn правиха инхалации. След 2-3 седм. в къщи носът му започна да се запушва все по-вече. По савет на неонатолога направихме МБ-SERRАTIА MАRCESCENS NB!!! ЩАМЪТ ПРОДУЦИРА ШИРОКОСПЕКТЪРНИ БЕТА-ЛАКТАМАЗИ /ESBL. Tazocin Ciprofloxacin Tetracyclin са антибиот , които можем да приложим. , но бебо е малък и не са подходящи. Направихме МБ в 3-те МБ в нашия Град и... стана страшно 8O. ХЕИ- няма патология, Др. Лаб-SERRАTIА LIQUEFACIENS и Еnterobacter. Съответно по-вече чувствителни антиб. Неонат избра 2-Fortum и Amikacyn- 10 дни.Инжекционното приложение не доведе до резултат.Контролната МБ показа  E. COLI NB!!! ЩАМЪТ ПРОДУЦИРА ШИРОКОСПЕКТЪРНИ БЕТА-ЛАКТАМАЗИ /ESBL и антиб-Tazocin Ciprofloxacin . Отказахме понататъшно лечение с антиб.Ходихме на УНГ- само промивки с NaCl, Sterimar, и лайка.  Положението един месец по-касно - нощем спи в кошницата(в легло-невъзможно), промивки , инхалации и лайка. Промивките  с NaCl- 3-4 спринцовки от 5мл.  Какво да направим оттук нататък. Помогнете
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #983 -: Януари 13, 2009, 14:39:50 pm »
Нужна е добра и качествена лаборатория.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #984 -: Януари 13, 2009, 14:51:38 pm »
Здравейте, д-р Birdie!
Моят въпрос е следния: Момченцата ми имат петна без коса на темето отзад
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=258104&pid=9976712
Появиха се, когато бяха на 3 месеца, педиатърката каза от лежането. Вече изключително рядко лежат по гръб (основно само като спят и то не винаги), но петната си стоят. На единия дори и косичка още не е тръгнала да расте там. На последната консултация питах отново, отговора беше: Лека форма на рахит, защото били едрички. Според вас имали такова нещо? И ако има, какви мерки трябва да предприема? Децата са изключително активни и според мен моториката им е в норма. На 6 месеца бяха по 7750 и 7850гр и 66.50см. Родени са доносени на 36г.с. по 2850 и 3050гр и 50см.
Благодаря ви предварително за отговора!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #985 -: Януари 13, 2009, 15:24:35 pm »
Д-р Birdie, вредно ли е ползването на физ. р-р за промивки  в такива количества - 3-4 пъти дневно по около 20 мл
*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #986 -: Януари 13, 2009, 15:29:19 pm »
д-ре, мога ли да давам вит.Ц разтворен в млякото? малката плюе, когато го давам с лъжичка. благодаря!
*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #987 -: Януари 13, 2009, 15:30:51 pm »
Д-р Birdie,какво се разбира под-стабилно стоене.Педиатърката ми каза,че на нашата възраст детето трябва,като го изправиш да си стои стабилно на крачетата.Мойто момченце почти не стъпва :(а когато стъпи се дупи назад с дупето,иначе се опитваме да седим,но доста нестабилно.Ще съм ви благодарна,ако изкажете мнение.
Роби-10.07.1994г.
Александър-30.07.2008г.
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #988 -: Януари 13, 2009, 15:31:48 pm »
това са възможностите на града . Проверили сме Всички лаборатории, сега няма възможност заизлизане изван града. При последната МБ пуснах и една на моето име и тя излезе без патолог. находки :x. Какво е мнението Ви - Тазоцин може ли да се ползва при 5 м (3м-коригиран),а Primaxin. Благодаря за отговора
*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #989 -: Януари 13, 2009, 16:12:39 pm »
Здравейте, д-р Birdie!
Въпросът ми е относно ваксината Prevenar,доста сте писал за нея,изчела съм почти всичко,но тъй като сме изтървали стандартната имунизация в началните месеци и ми е малко притеснено.Синът ми е на 9мес. и искам да го имунизирам.Нашата педиатърка си призна,че няма голям опит с тази ваксина,това важи май за голяма част от пед.в Бг, дори не я препоръчват,била "много скъпа"!?! Искам да Ви запитам кога и колко пъти да я  поставим,нужна ли е реимунизация по-късно??Освен това синът ми е с лека форма на АД(доста овладяхме проблема с А-дерма екзомега по ваша препоръка,за което съм Ви безкраино благодарна) и пед. ни препоръча среща с алерголог и  антихистаминова терапия преди първата имунизация. Нужна ли е тази превантивна мярка??              
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #990 -: Януари 13, 2009, 17:17:57 pm »
Здравейте Докторе!
от вчера имаме суполи не спим спокойно капя от тези кафевите така изписа личната
нямаме хрипове но се закашля явно от хремата какво бихте препоръчали
Отново ви пиша сега имаме и още един проблем не знам дали има място за притеснение но на едното оченце на малкия има зачервено вътре в окото като кървясало но е само малко петънце за първи път ни се случва и не знам дали има място за тревога моля пишете ми тъй като педиатърката ни е на някакви курсове и нямаме връзка с нея! :?
 А за хремата като че ли е по добре няма суполи като му чистя нослето с помпичката не излиза нищо вече но се закашля от време на време продължавам да давам сироп ФЛУДИТЕК по половин лъжичка дневно това ни изписаха с капките за нос и нищо друго а и житамин Ц по половин ампулка.
Благодаря ви предварително!
Тези конюнктивити са симптом, в рамките на заболяването.
Преценява се дали има и инфекция, за да се предпишат капки.
Ами в началото на месеца беше със зачервено гърло малко хриптеше и имаше температура 37,7 - 38 не повече след прегледа ни исписаха капките за нос ,витамин Ц,Панадол,Флудитек и едни таблетки но изхвърлих опаковката по четвъртинка 3 пъти дневно но понеже на другия ден нямаше подобрение и док изписа антибиотик CEC на 8 часа давахме го 5 дни след което пак на преглед и всичко беше ок и сега преди 3 дни тази хрема...... :?Педиатърката ни ще си дойде след 2 дни за сега нямам връзка с нея но сигурно ще отидем на лекар за да се успокоя все пак да го прегледа днес е по добре но все пак....
Благодаря ви !
*

    боряна

Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #991 -: Януари 13, 2009, 17:23:09 pm »
Здравейте Д-Р Бърди.Дъщеря ми е на 8 месеца и 23 дни.От раждането до 4 чесец си беше беличко и чисто дете без нищо по тялото.Но изведнъж т.е. първо започнаха да и се зачервяват бузите и имамше и сухота.Започнах да мажа с Линола.Фет, и имаше подобрение и се оправи.но от известно време започнаха да и излизат лишеи по тялото.по цялото тяло т.е.(да бъда по точна).Сега в момента е записана на кухня.Ядем картофено пюре,супа и десерт.Това е всеки ден.Ако единият ден пюрето е местно,на следващият е със сирене,жълтък и зеленчуци.Супата по същиат начин.А десертът е грис,кремове със плод и кисели.Аз до сега не съм и давала кремовете и киселите.Давам и супата в която слагам по 2 сухара и картофеното пюре,като не давам пюрето със жълтък.Искам да ви попитам дали може да се изриваме така от прясното мляко с което готвят храната в детската кухня?Или исдкам също да прибавя важно нещо е ,че аз съм с АД и сигорно това е наследствено от мен.
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #992 -: Януари 13, 2009, 17:54:28 pm »

По начина по който поставят диагноза АБКМ в Бг е много трудно да разберете дали детето наистина има проблем, или няма.
От друга страна, ако храните с бурканчета възможността за реакция независимо от наличието или липсата на АБКМ е огромна. Освен това, налична АБКМ не значи задължително и реакция към жълтък, пилешко месо.

Бих Ви препоръчал да въвеждате зеленчуците постепенно, след което да опитате с 5-10 грама домашно сварено пилешко месо като първо месо. Пуешко, заешко? от бурканчета? това не е нито пуек, нито заек, вероятно... .
[/quote]

Здравейте отново докторе, много ви благодаря за съветите. Моето лично мнение и интуиция съвпада с вашето (без аз да съм лекар)и много ме успокоихте. Ще следвам препоръките и ще ви докладвам за резултатите после.
Само бихте ли ми казали с глутена как да процедираме?
Благодаря!

*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #993 -: Януари 13, 2009, 18:53:32 pm »
Здравейте, докторе!

Аз и бебето (6м. и 7дни) си хванахме някакъв вирус. Педиатъра каза, че много е вероятно да е грип. Бебето не иска да пие Панарол (повръща го) и за това преминахме на свещички Ефералган 150мг. Започна да ака някаква пяна и с пяната изкарва и слуз. До сега съм сложила само една свещичка. Какво да правя? Свещичка сложих, защото вдигнахме температура 38,2С.
За първи път получавам обриви по цялото тяло от Парацетамол (малки червени петънца)Мога ли да пия за температурата нещо различно от Парацетамол при условие, че кърмя?

Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #994 -: Януари 13, 2009, 20:39:58 pm »
Д-р Бърди искам да допълня към по горнота си мнение по въпроса дали имаме АД или АБКМ сега правим изследване на кръвта.Но все още не са излезнали резултатите ни.Може би ще станат до четвъртък петък най-късно.Искам също да попитам за глутена.Рано ли е да се въвежда?Защото до сега не съм давала глунет.
Здравейте Д-Р Бърди.Дъщеря ми е на 8 месеца и 23 дни.От раждането до 4 чесец си беше беличко и чисто дете без нищо по тялото.Но изведнъж т.е. първо започнаха да и се зачервяват бузите и имамше и сухота.Започнах да мажа с Линола.Фет, и имаше подобрение и се оправи.но от известно време започнаха да и излизат лишеи по тялото.по цялото тяло т.е.(да бъда по точна).Сега в момента е записана на кухня.Ядем картофено пюре,супа и десерт.Това е всеки ден.Ако единият ден пюрето е местно,на следващият е със сирене,жълтък и зеленчуци.Супата по същиат начин.А десертът е грис,кремове със плод и кисели.Аз до сега не съм и давала кремовете и киселите.Давам и супата в която слагам по 2 сухара и картофеното пюре,като не давам пюрето със жълтък.Искам да ви попитам дали може да се изриваме така от прясното мляко с което готвят храната в детската кухня?Или исдкам също да прибавя важно нещо е ,че аз съм с АД и сигорно това е наследствено от мен.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #995 -: Януари 13, 2009, 20:41:52 pm »
@Abloy
"Какво да правите?" в смисъл?
Може да вземете и Нурофен и Парацетамол-не пречи на кърменето.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #996 -: Януари 13, 2009, 20:45:35 pm »
Здравейте, д-р Birdie!
Моят въпрос е следния: Момченцата ми имат петна без коса на темето отзад
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=258104&pid=9976712
Появиха се, когато бяха на 3 месеца, педиатърката каза от лежането. Вече изключително рядко лежат по гръб (основно само като спят и то не винаги), но петната си стоят. На единия дори и косичка още не е тръгнала да расте там. На последната консултация питах отново, отговора беше: Лека форма на рахит, защото били едрички. Според вас имали такова нещо? И ако има, какви мерки трябва да предприема? Децата са изключително активни и според мен моториката им е в норма. На 6 месеца бяха по 7750 и 7850гр и 66.50см. Родени са доносени на 36г.с. по 2850 и 3050гр и 50см.
Благодаря ви предварително за отговора!
Децата се хранят с?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #997 -: Януари 13, 2009, 20:49:05 pm »
Д-р Birdie, вредно ли е ползването на физ. р-р за промивки  в такива количества - 3-4 пъти дневно по около 20 мл
Не. 20 мл сумарно дневно.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #998 -: Януари 13, 2009, 20:50:33 pm »
Д-р Birdie,какво се разбира под-стабилно стоене.Педиатърката ми каза,че на нашата възраст детето трябва,като го изправиш да си стои стабилно на крачетата.Мойто момченце почти не стъпва :(а когато стъпи се дупи назад с дупето,иначе се опитваме да седим,но доста нестабилно.Ще съм ви благодарна,ако изкажете мнение.
Стабилно стоене? "стабилно седене" има.
Другото е част от развитието на походката и е по-уместно да го наречете "зряла походка".
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #999 -: Януари 13, 2009, 20:54:23 pm »
Здравейте, д-р Birdie!
Въпросът ми е относно ваксината Prevenar,доста сте писал за нея,изчела съм почти всичко,но тъй като сме изтървали стандартната имунизация в началните месеци и ми е малко притеснено.Синът ми е на 9мес. и искам да го имунизирам.Нашата педиатърка си призна,че няма голям опит с тази ваксина,това важи май за голяма част от пед.в Бг, дори не я препоръчват,била "много скъпа"!?! Искам да Ви запитам кога и колко пъти да я  поставим,нужна ли е реимунизация по-късно??Освен това синът ми е с лека форма на АД(доста овладяхме проблема с А-дерма екзомега по ваша препоръка,за което съм Ви безкрайно благодарна) и пед. ни препоръча среща с алерголог и  антихистаминова терапия преди първата имунизация. Нужна ли е тази превантивна мярка??              
Ваксината е революционна.
Направете я 9,11 и трета доза 13,14,15 месец.

АД няма общо с ваксинациите.
Не е нужно да правите нещо преди "Превенар" ваксинацията.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.