0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (5 част)
« Отговор #660 -: Октомври 26, 2008, 10:11:23 am »
Добър вечер докторе
Преди седмица реших да пробвам как детето ми ще понесе млечна каша / на два месеца се обрина от АМ /и дадох млечна каша на Хумана. Още докато яде се зачерви около устата. До 20 мин обрива мина, но след 1 час повърна цялата каша на фонтан и отново се обрина около устата от повърнатото. По тялото не се появиха обриви.Сега я отбивам и заради реакцията към млечната каша й давам Хумана ХА. ПОдходящото АМ ли съм избрала или има по-добър вариант?
Другия ми въпрос е за следобедното хранене. Давах безмлечна каша на Хумана, с която обаче не издържше и 3 часа до следващото хранене. Сега започнах да й правя в къщи ориз+плодове / 200мл /, но пак след близо три часа започва да плаче, че е гладна. Какво мога да дам за да си издържа детето 4 часа до вечерното хранене.
Благодаря
Това, което описвате не е алергична реакция от кашата.
Ако издържа 3 часа, за тази възраст не е нужно друго да правите, а да я храните на 3 часа след това. Защото си изяжда количеството и повече не иска.

Бихте ли ми обяснили тогава на какво се дължи тази реакция. И щом не е алергична правилно ли храня с ХА мляко
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #661 -: Октомври 26, 2008, 10:29:21 am »
Всички каши понякога дават зачервявания около устата.
Обрив след повръщането в тази област е пак обичайно явление, поради дразнещите стомашни сокове.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #662 -: Октомври 26, 2008, 12:45:31 pm »
Благодаря за помоща
« Отговор #663 -: Октомври 26, 2008, 22:29:49 pm »
Здравейте докторе,
сина ми е на 4 месеца - изключително кърмен. Проблема е в това, че суче само по 5 минути и огладнява на 2 часа, рядко изкарва по 3. Не мога да го накарам да суче по-дълго. Буди се и нощем на 3 часа.
Има ли начин да разредим храненията и евентуално да махнем нощното. Какво да направя?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #664 -: Октомври 27, 2008, 00:07:47 am »
Нищо не можете да направите, освен да го вдигате да се оригва и после да се опитвате да го поставяте пак на гърдата.
Sir Alec Guinness
« Отговор #665 -: Октомври 27, 2008, 10:31:34 am »
Д-р Бърди,
Вече трети ден детето ми в 9.00 часа от направените 180 ml си оставя 100ml. Това означава ли, че трябва да преминем към 5 хранения дневно? Сега сме на 6.
Освен това след обяд и давам от чая на HIPP с четирите билки, започнали сме от 3 дни  по 2-3 лъжици прясно изцеден сок от ябълка, морков.
« Отговор #666 -: Октомври 27, 2008, 16:31:41 pm »
След като се оригне не иска да яде повече, предлагам и другата гърда, но не желае. Педиатърката ни каза да давам сокчета за да издържа по 3 часа, но не я послушах естествено.
Имам още един въпрос към вас: От около месец започнаха да се появяват пъпчици по дупето около ануса, които третираме с Bubchen за подсечено. Против подсичане ползвам пак Bubchen. Но пъпчиците изчезват и след 2-3 дни пак се появяват. От вчера обаче са с бял връх.
Чела съм, че препоръчвате Дактакорт, това добре ли е за нашия случай? Да сменя ли козметиката? И всеки път при смяна на памперса ли се маже с крем против подсичане?
Благодаря ви предварително за отговорите.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #667 -: Октомври 28, 2008, 11:52:09 am »
Да,Дактакорт е добър избор.
Ползвайте от време на време пудра (НО НЕ върху нанесен вече крем-вместо крем).

Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #668 -: Октомври 28, 2008, 11:53:33 am »
Ще бъда офф до 30/10/2008.28 тук е национален празник.
Благодаря за разбирането.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #669 -: Октомври 28, 2008, 12:45:47 pm »
Приятна почивка, Докторе. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #670 -: Октомври 28, 2008, 15:03:37 pm »
здравей ВIRDIE, благодаря ти за имейла,днес пуснах иследвания на малкият за химоглобин в кръвта и се оказа, че няма явно е било от фризовома или просто от запека и аз вече не знам, истината е че все още се изхожда с моя помощ но акото почна да става по меко и дай боже да почне вече сам да ходи( включих сокчета )и те май ще му подействат.
Спрях и инфакола да вида да не би запека да е от него.
Сега ползваме Нан Сензитив да останем ли на него?
*
« Отговор #671 -: Октомври 29, 2008, 10:45:08 am »
Здравейте д-р Бърди,
извинявам се, че пиша по-рано, тъй като сте в почивка, но незнам какво да предприема. Едното ни детенце от около 3 дни е с много суха кожа на лицето, направо са й грапави бузките, най-много си личи след банята. И аз незнам как така изведнъж се получи. Времето не е студено толкова, а ние излизаме на разходка всеки ден, дори е меко. Първо забелязах на ръчичките, от горната страна на китките, тъй като там има гънки си помислих, че е подсечено, мазах с крем против подсечено, но изшушаването се задълбочи. След това се появи и на бузките. На някои места е като на петна. Реших да взема хидратираш крем и да мажа преди излизане. Крема е на Мустела- Хидра бебе, намазах два пъти вчера, сякаш сухотата попремина, но вечерта се зачервиха и бузките и местата където има петънца с такава по-суха и по-грапава кожа.
Какво според вас мога да направя, да отида на дерматолог или да изчакам консултацията ни с личната педиатърка? Дали това е атопичен дерматит? Като четох за него разбрах, че е наследствено, а ние нямаме никой в семейството с такива проблеми.
Днес видях и на другото ни детенце, само че едно единствено участъче около брадичката, не е червено, просто сухо, леко грапаво. Нейните бузки са чисти и гладки, само да кажа че вчера преди разходката намазах и нея с хидратиращия крем, тя нямаше зачервяване след това.

Изпращам ви снимки, доколкото можах да снимам ясно това, което описвам по горе.
Ще чакам отговора ви с нетърпение!
*

asya

• **
  • 72
  • вече православен християнин
« Отговор #672 -: Октомври 30, 2008, 00:18:21 am »
Здравейте Доктор Бърди, чувала съм за вас само позитивни мнения от моя добра приятелка и тъй като и аз съм вече майка от почти 4 месеца и за първи път незнам как да постъпя, реших да ви пиша. Имам син, който бих казала е страшно жилаво и умно дете. Откакто се е родил е само на кърма (дори в Майчин дом му изхвърлях адаптираното мляко, за да суче от мен), спи на спалнята между нас с баща му, цялото време навън прекарва само в кенгуру и е винаги с мен или баща му (все позитивни неща, ако съдя по чуждестранната литература, която съм изчела). Не прекаляваме с обличането (изчетох няколко книги относно това, които закупих от Англия), има прорязало зъбче и страшно много лигави вече от около месец. От около седмица започна да кашля през ноща и ние със съпруга ми помислихме че е заради обилното слюноотделяне. От вчера обаче кашлицата се промени, стана суха, както се казва "магарешка кашлица". Днес го водихме на педиатър, който ни посъветва да го изкъпем, след като има топла пара в банята и да го държим под душа (водата да е 38 С) около 5 минути, да го масажираме с кремчето му след това и да му дадем 10капки СИНЕКОД (3 пъти дневно). Изкъпахме се заедно, масажирах го с мас с невен и го облякох по-топло от обикновенно. Не съм му давала лекарство, защото не смея. Вече спи от 4 часа, а кашля 2 пъти.........как бих мога да му помогна адекватно?

Благодаря Ви!
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #673 -: Октомври 31, 2008, 18:44:01 pm »
Здравейте, Докторе! Надявам се да са били приятни тези дни, а и да сте си починали от нас :P Та да продължа с въпроса си :lol:... Два пъти през десет дни взимаха кръв на тримесечната ми дъщеря, за да се определи колко й е нисък хемоглобина и дали е постоянно. Първия път беше 103, втория - 100. Докторката предписа да й давам два пъти по две капки дневно  Малтофер. Не съм наясно - за възрастни и за деца по един и същи начин ли се четат стойностите на хемоглобина, а и след като яде по два-три пъти на денонощие Хумана не е ли достатъчно това, за да не се дават капките? Е, даваме ги засега, но исках да се посъветвам и с вас. Благодаря ви  предварително и приятни събота и неделя!
« Последна редакция: Октомври 31, 2008, 18:47:10 pm от chapla »
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
*
« Отговор #674 -: Ноември 01, 2008, 09:07:51 am »
Добре ден докторе
Надявам се почивката да е била приятна  :)
Въпроса ми е за Вигантола. Когато Мадлен беше на 4 месеца / началото на лятото / педиатърката ни каза, че фонтанелите са почти затворени. Аз на своя глава спрях вигантола понеже бяхме цяло лято навън. Сега трябва ли да започна да го давам пак? На ден  изпива по 460мл АМ. Захранена и яде всичко позволено за възраста й. От няколко дни забелязвам, че й се изпотява главичката. Това свързано ли е с недаването на Вигантола?
Благодаря
« Отговор #675 -: Ноември 01, 2008, 11:58:18 am »
Здравейте, докторе!
Бих била благодарна ако можете да ме посъветвате дали да започна да захранвам сина си, който е на 4 мес. и една седмица.Роди се 3 кг. , а вече тежи 7,400.Изключително кърмен е. Яде 6-7 пъти с нощна пауза от 6-7 часа.Ръст 65 см.Педиатърката ме посъветва да почна да давам сок, но аз съм скептично настроена към соковете. Мисля да почна със зел.пюре на обяд - морков. Видях, че препоръчвате да се започне с плод следобед, което ме учуди.Какви са съображенията ви за това?Не е ли по-труден приемът на зеленчуците след това - като се почне с плод?
« Отговор #676 -: Ноември 02, 2008, 15:35:25 pm »
Посявката е без бактериален растеж. Днес я гледа педиатърката и каза, че най-вероятно не желае да се храни от зъбите, които обаче скоро няма да поникнат. В момента малката категорично и с рев отказва ядене с лъжичка под всякаква форма, като пробвам всеки път и като ревне предлагам мляко, от което яде. Напомням, че я видя и ушен лекар и всичко там е на ред. Имате ли някакво предположение, от какво може да отказва да се храни и някаква идея, какво мога да направя аз?
Оставете детето на АМ+ каша (от тези на прах-за 16-17-18).
Търпение 4-5 дена... .Още :).
Здравейте, докторе - да се похваля - от три дена ядем твърда храна - по 190 гр. месно пюре на обяд и по 160-170 гр. каша следобяд. Започна изведнъж - както отказваше, така прояде, но за съжаление нито един зъб не ни изби. Благодаря ви още веднъж за всичко, което правите за нас.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

vencho

« Отговор #677 -: Ноември 02, 2008, 22:34:33 pm »
здравейте докторе. бих искала да получа вашето мнение относно следния случай с моя син
той е на 11м и половина и вчера забелязах подуване на зърното на едната гърдичка и оцветяването и в розов цвят. по съвет на личната лекарка дадохме неурофен минимална доза и правихме 2 пъти компрес с риванол
днес отокът е спаднал, но се е разпрострял, т.е. излиза извън очертанията на зърното
иначе е много здраво дете, боледувал е веднъж, настинка, без прием на антибиотици, кърмя го, храни се добре и с твърди храни
беше с ниско желязо, но имаме доста прогрес. аз също бях с ниско желязо и съм диабетичка, ако това има връзка
благодаря ви предварително
*

chapla

• 217
  • хубавица-умница
« Отговор #678 -: Ноември 03, 2008, 16:46:20 pm »
Докторе, липсвате ни! Надявам се сте здрав! Писах по-долу и искам да допълня, че като давам тоя Малтофер, дъщеря ми започна пак с тия гадни колики! Как така е сигурно, че при нисък хемоглобин точно желязо липсва!? Не разбирам много, но пък искам да знам защо даваме някое лекарство. Отговаря ми се, че при бебетата това е най-честата причина. Не трябва ли и други изследвания да пуснем? Днес дадох само две капки, защото не можах да изтрая на плача й, но какво да правя по-нататък :x
"Всяко родено дете е доказателство, че Бог не се е отказал от нас!" Рабиндранат Тагор
« Отговор #679 -: Ноември 04, 2008, 13:27:06 pm »
Здравейте Д-р Birdie,
Бих искала да се консултирам с вас за следното
дъщеря ми е на 2 месеца, основно се храни с Фризолак, кърма й давам, но имам много малко. Още от средата на 1-ия месец тя връща по малко мляко почти след всяко хранене.От около 2 седмици  често се случва да върне след 2, дори 3 часа, понякога се задавя от това. Често пъшка преди и след хранене, без да рита с крачета...Тези неща ме карат да мисля, че тя има рефлукс. Скоро чух, че има специално мляко за бебета с рефлукс.Така ли е и кое е то?
Иначе ние повдигнахме матрака й на 45 градуса, въпреки това всичко продължава...
И също нашият педиатър ми препоръча да започна захранване със сок от ябълка, понеже съм слушала доста противоречиви мнения за захранването аз се въздържах и все още давам само мляко. Какво мислите вие от кога трябва да започна да захранвам и с плод или зеленчук?

Предварително благодаря!
Намерението в сърцето на човека е като дълбока вода; но разумен човек ще го извади.