0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

НЕ Е НОРМАЛНО
« -: Февруари 12, 2006, 10:55:06 am »
Много съм притеснена, а в същото време и ми е неудобно да задам този въпрос, но повече не се издържа.
Проблемът е че близо месец имам необикновенно стомашно разстройство. Казвам ''необикновенно'' тъй като не ходя по няколко пъти на ден до тоалетната както си е нормалното при такова неразположение, а на два-три дни веднъж. А и интересното е че постоянно ям само препечен хляб.  Възможно ли е това да се дължи на продължителния прием на БРОМОКРИПТИН, или да е някаква реакция от ДУФАСТОНА?  Иначе не ме боли корема, като изключим ПМС тъй като трябва да ми дойде до няколко дни. И понеже и аз съм като всички момичета тук които се надяват да стане чудото,  не смея да вземам някакви медикаменти!
Много моля ако някой има и най-малка представа, или е бил в подобно положение нека да ми пише!  Вече съм сериозно уплашена, а вие сте ми единствената  опора и надежда!
Тези, които не могат да разберат мълчанието ти, няма да разберат и думите ти!
*
Re: НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #1 -: Февруари 12, 2006, 10:58:20 am »
Цитат на: next78
Много съм притеснена, а в същото време и ми е неудобно да задам този въпрос, но повече не се издържа.
Проблемът е че близо месец имам необикновенно стомашно разстройство. Казвам ''необикновенно'' тъй като не ходя по няколко пъти на ден до тоалетната както си е нормалното при такова неразположение, а на два-три дни веднъж. А и интересното е че постоянно ям само препечен хляб.  Възможно ли е това да се дължи на продължителния прием на БРОМОКРИПТИН, или да е някаква реакция от ДУФАСТОНА?  Иначе не ме боли корема, като изключим ПМС тъй като трябва да ми дойде до няколко дни. И понеже и аз съм като всички момичета тук които се надяват да стане чудото,  не смея да вземам някакви медикаменти!
Много моля ако някой има и най-малка представа, или е бил в подобно положение нека да ми пише!  Вече съм сериозно уплашена, а вие сте ми единствената  опора и надежда!

Аз понякога няколки дни преди М, получавам такова неразположение като теб. Аз пия само парлодел, невярвам да е от него.Иначе съм голяма запек.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2006, 10:59:23 am »
Айде, бе, споко. Аз цял живот съм със запек, пък съм жива. :lol:
Пробвай:
-ябълки с корите и семките
-киви
-ръжен хляб
-прясно мляко с мед
- има едни шоколадчета "Комфорт" по аптеките
*
НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #3 -: Февруари 12, 2006, 11:00:41 am »
Цитат на: Lali
-прясно мляко с мед

Идеална комбинация!
Обаче сутрин на гладно, и после 1 или 2 кивита :)
*
НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #4 -: Февруари 12, 2006, 11:00:55 am »
Айде, бе, споко. Аз цял живот съм със запек, пък съм жива. :lol:
Пробвай:
-ябълки с корите и семките
-киви
-ръжен хляб
-прясно мляко с мед
- има едни шоколадчета "Комфорт" по аптеките

Лали това със запека съм аз, некс говори за друго

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #5 -: Февруари 12, 2006, 11:01:46 am »
Ами аз разбрах, че Некст 78 говори за запек.
*
НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #6 -: Февруари 12, 2006, 11:03:16 am »
Ами май азсъм неразбралата  :oops:  сори. Така го прочетох

*
Re: НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #7 -: Февруари 12, 2006, 11:36:22 am »
Цитат на: next78
Проблемът е че близо месец имам необикновенно стомашно разстройство. Казвам ''необикновенно'' тъй като не ходя по няколко пъти на ден до тоалетната както си е нормалното при такова неразположение, а на два-три дни веднъж. !

Аз също не разбрах, за какво става въпрос : разтройство или запек? :wink:
НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #8 -: Февруари 12, 2006, 12:33:35 pm »
Не за запек питам а точно за разстройство :oops: , и то е през целия този месец, а не само няколко дни.  Много ВИ моля да ми прочетете по-внимателно постинга и да ми кажете на какво може да се дължи това!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #9 -: Февруари 12, 2006, 12:38:17 pm »
Няма какво да ме молиш да чета внимателно, а ти се изразявай по ясно.
Възможно е да е реакция от лекарството, възможно е и да е неразположение.
Взимаш от билкова аптека:  жълт кантарион,  лайка и бял равнец.
В 600 мл вряща вода слагаш една супена лъжица и половина жълт кантарион, една супена лъжица лайка и половин супена лъжица бял равнец. Кисне точно 20 минути.
След това пиеш три пъти на ден на гладно по 200 мл от тази отвара.
Гарантирам ти, че до два-три дни ще ти мине. Но ти продължавай да пиеш още няколко дни.
НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #10 -: Февруари 12, 2006, 12:50:39 pm »
Дуфастона обикновено предизвиква запек, а не разстройство.
по време на различните фази на цикъла, храносмилателнаат система се държи различно, в зависимост от хормоните, които имат превес. Така например най-нормалното състояние е по време на фоликулярната фаза и овулацията. По време на лутеалната е възможен лек или по-силен запек. Ден-два преди М. се появява леко разстройство и с М. всичко се нормализира.

Некст, нямам представа на какво се дължи проблема при теб, но не е лошо да отидеш при гастроентеролог, такова продължително разстройство хич не е хубаво, губиш много течности и минерали. Само с препечен хляб няма да стане.
*
НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #11 -: Февруари 12, 2006, 12:55:20 pm »
Мдаааааа и аз съм на същото менние като зайо байо.
Аз пия парлодел и нямам такива оплаквания, а що се отнасая до запека винаги след ову става нещо страшно, предполагам от прогестерона. Така че не е и от Дуфастона.

Може да е резултат на ентероколит или нещо такова

НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #12 -: Февруари 12, 2006, 12:58:43 pm »
Lali, извинявай ако съм те затруднила, но по-ясно от това че имам разстройство как да го напиша? Просто исках да обесня по-подробно за какво става въпрос!   И да знаеш че не влизам тук щото нямам какво да правя, а да чета ценната информация която давате- тъй като имам голяма нужда от НЕЯ И ОТ ВАС за да продължа да се боря с тоя гаден стерилитет, който ми трови живота вече 6-та година!
Мерси все пак за рецептата която ми даде !
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #13 -: Февруари 12, 2006, 13:24:04 pm »
Ами аз под ходене веднъж на два-три дни разбирам запек.
Запекът е също стомашно разтройство, в смисъл необичайно неразположение.
НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #14 -: Февруари 12, 2006, 14:30:44 pm »
ами ако е бременна как ще пие билки за да и спре разтройството?
*
НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #15 -: Февруари 12, 2006, 15:07:23 pm »

Взимаш от билкова аптека:  жълт кантарион,  лайка и бял равнец.
В 600 мл вряща вода слагаш една супена лъжица и половина жълт кантарион, една супена лъжица лайка и половин супена лъжица бял равнец. Кисне точно 20 минути.
След това пиеш три пъти на ден на гладно по 200 мл от тази отвара.
Гарантирам ти, че до два-три дни ще ти мине. Но ти продължавай да пиеш още няколко дни.

Next78, не ползвай тази рецепта през втората половина на цикъла, защото белия равнец е маточен стимулант, може да се използва само в последните седмици и по време на раждане.

НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #16 -: Февруари 12, 2006, 15:51:26 pm »
Благодаря на всички за вниманието и съветите.
ТОЧИЦЕ ОТ ТВОЙТЕ УСТА В БОЖИИТЕ УШИ миличка, моли се да е така но то ще стане ясно до 2-3 дни!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #17 -: Февруари 12, 2006, 16:21:16 pm »
Да, във втората половина на цикъла не е препоръчително пиенето на каквото и да било.
Но и поддържането на разтройство също не е добре, защото организма е в стрес и дори да има зародишче се стреми да го изхвърли. Защитна реакция на организма.
НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #18 -: Февруари 12, 2006, 17:21:58 pm »
Уф Lali , може би си права!
Незнам но този месец съм под голямо напрежение и стрес, и може би всичко идва от там!  Голямо надяване падна, и не разтройство ами незнам какво ще получа вече. Ама ще стискам и няма да позволя на зародишчето да си отиде по този гаден и калпав начин!
НЕ Е НОРМАЛНО
« Отговор #19 -: Февруари 13, 2006, 10:09:16 am »
next78 много хубаво си си го обяснила за разстройството - аз дето спя още щом те разбрах, въпросът е да се четат целите постинги, а не от горе от горе. Аз едно време за такъв проблем ядях една ванилия разтворена в малко кисело мляко за да не горчи, може да си направиш чай от шипка, или да глътнеш едно две бобини зърна. На мен ми се случва такова нещо от нерви - май го наричат нервен стомах, не съм сигурна, но ако продължи ходи на лекар.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!