0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Противозачатъчни преди ИКСИ
« -: Август 20, 2008, 17:53:55 pm »
Изписаха ми Марвелон преди ИКСИ, трябва да го взимам от 5-ти ден 2 пъти по 1. Само дето не разбрах колко дена трябва да го взимам??? Пак ли се взима 21 дена, т.е за месеца за изпиват 2 опаковки, защото на рецептата има II?? Да не звъня за такава глупост на Док, че и без това е в отпуск.
И точно по едно и също време ли трябва да се взима всички дни?

*
Re: Противозачатъчни преди ИКСИ
« Отговор #1 -: Август 20, 2008, 18:02:32 pm »
Да, пие се два пъти на ден, желателно е по едно и също време, точно две опаковки. И аз пих Марвелон, предполагам, че си при д-р Владимиров. По принцип никога до тогава не бях пила противозачатъчни и не бях задържала фоликули, но за лош късмет точно в месеца на процедурата имах 1 задържан фоликул! За да се застраховаме за следващия месец док ми изписа марвелона. Желая ти успех!

*
« Отговор #2 -: Август 20, 2008, 18:33:09 pm »
Душе, благодаря ти за бързия отговор. При Владимиров съм - да.
« Отговор #3 -: Август 20, 2008, 19:16:05 pm »
и аз съм при Владимиров пих ги 21 дни. успех!
« Отговор #4 -: Август 20, 2008, 22:23:18 pm »
Аз също правих ИКСИ при д-р Владимиров.Приемах Марвелона 21 дни по две на ден.Успех!
*
« Отговор #5 -: Август 21, 2008, 10:05:54 am »
Аз също съм вземела Марвелон и при двете процедури /ИКСИ/. Първия път по 2 на ден - сутрин и вечер, втория по една таблетка на ден. Пият се до изчерпване т.е. 21 ден. Докато ги пиех бяха преглеждана няколко пъти от д-р Владимиров.  Като ги спреш след няколко дни /4-5/ ще ти дойде М и ще започнете процедурата, ако си по къс протокол.
 Добре е Марвелона  да се пие по едно и също време, но не мисля че разлика от час-два е от голямо значение. Желая ти успех.
*
« Отговор #6 -: Август 21, 2008, 10:30:47 am »
Благодаря на всики включили се момичета;-)) Доколкото разбирам май е масова практика да се взимат противозачатъчни преди ИКСИ, а аз все си мислех, че само тези с ИЯР ( за да починат яйчниците и произведат повече фоликули ).
*
« Отговор #7 -: Август 21, 2008, 10:39:53 am »
аз също съм приемала марвелон преди процедура. първия цикъл се започва от 2-ри ден, за 21 дни по 1. сега, като чета различните доктори изписват различни схеми.
*
« Отговор #8 -: Август 21, 2008, 13:40:58 pm »
Простете за невежеството, но защо го дават този марвелон преди икси? питам, защото и на нас ни предстои същото през септември (и аз съм при Владимиров)Никога през живота си не съм вземала каквито и да е противозачатъчни и хич не съм наясно какво ще става.На какво точно влияе дуфастона?
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #9 -: Август 21, 2008, 14:34:30 pm »
Аз пих Диане по стандартна схема по 1 на ден за 21 дни.
При мен се наложи да пия противозачатъчни, защото почти всеки месец имам задържан фоликул.
*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #10 -: Август 21, 2008, 14:44:13 pm »
Простете за невежеството, но защо го дават този марвелон преди икси? питам, защото и на нас ни предстои същото през септември (и аз съм при Владимиров)Никога през живота си не съм вземала каквито и да е противозачатъчни и хич не съм наясно какво ще става.На какво точно влияе дуфастона?
http://www.framar.bg/product_review.php?id=05002529&page_special_title=%C4%D3%D4%C0%D1%D2%CE%CD+%F2%E0%E1%EB.+10+%EC%E3.+*+20
Прочети тук.
Дуфастона е прогестеронов препарат и се изписва по различни причини:

- за подпомагане на имплантиренето (т.е. по-добра лигавица)
 - за задържане на ембриона, след забременяване
 - за регулиране на цикъла и т.н.
*
« Отговор #11 -: Август 21, 2008, 15:00:22 pm »
Благодаря ти,misi за бързия отговор.Много е важно човек да знае какво го очаква, защото това поне малко намалява страха от неизвестното.Цял ден се ровя тук, за да търся различна информация свързана с икси.На моменти изпадам в паника като знам какво ни очаква скоро.На мнение съм, че колкото повече знае човек, толкова по-добре.Искам само да попитам още нещо- помага ли това лекарство при неспукан фуликул.При мен се случва от време на време и се опасявам да не се случи пак точно септември.Благодаря предварително.
*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #12 -: Август 21, 2008, 15:55:23 pm »
Jessy, не се притеснявай, всичко ще мино много бързо и неусетно, дано само резултата накрая да е положителен.
А ти всъщност какво ще пиеш преди иксито противозачатъчни (какви) или дуфастон?
Всъщност и двете ще ти помогнат за проблема "неспукан фоликул", поне аз съм ги пила и двете по такъв повод. Успех!
*
« Отговор #13 -: Август 21, 2008, 16:05:38 pm »
Миси, док каза че трябва да отида на 2-4 ден като ми дойде да ми пусне хормоните и да види как е яйчниковия резерв, защото макар уж при мен всичко да е наред, съм на 37 години и сигурно тогава ще определи какво и колко.не знам, аз за това исках да разбера, малко да се ориентирам как се процедира.Ужасно съм напрегната напоследък.При вас как тръгнаха работите в началото?
*

misi

• *
  • 1543
« Отговор #14 -: Август 21, 2008, 16:23:51 pm »
Jessy,
Така е през цялата процедура ще следите хормоните, обикновено през 2/3 дни – те показват на доктора какво се случва, как върви стимулацията и кога фоликулите са готови за пункция.
При нас и при двата опита всичко вървеше много добре – стимулации перфектни, всички фоликули се оплодиха, трансфера беше без проблем, но накрая нямаше бременност.
Дано имаш късмет и да се получи от първия път.
*
« Отговор #15 -: Август 21, 2008, 16:46:27 pm »
Съжалявам, миси, че е трябвало да преживееш това, но човек винаги трябва да намира сили да продължи и да вярва,че нещата ще се оправят.Желая ти от все сърце много късмет и положителен резултат.Дано и аз да имам с какво да се похваля след известно време.Доброто предстои!
*
« Отговор #16 -: Август 21, 2008, 18:37:07 pm »
misi, много съжалявам, дано скоро да успееш, стискам ти палци!
Jessy, май ще сме заедно при Владимиров, ако те интересува нещо по конкр. пиши на личен ( за процедурата );-)
И на теб ти пожелавам успех!
*
« Отговор #17 -: Август 22, 2008, 10:28:03 am »
Jessy , Tanita7 и аз съм при Владимиров , и на мен ми каза септември да отида 2-5 ден за преглед и назначаване на стимулациите за да направим ИКСИ-то през октомври. Много ще се радвам ако се засечем там. При мен се очертава ходене около 13-14 септември.
*
« Отговор #18 -: Август 22, 2008, 11:03:48 am »
Джеси, ще мине по-бързо и по-лесно отколкото си мислиш.
Навсякъде изписват противозачатъчни преди процедура, за да изключат възможността от задържан фоликул.

На всички момичета желая положителни тестчета!

*
« Отговор #19 -: Август 22, 2008, 11:10:30 am »
Здравей, sne_do! Вече ти писах на лични, за да не разводняваме темата.Аз също бих се радвала да се засечем при док през септември.Най-доброто е пред нас, трябва да вярваме в това!