0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Изключително глупав въпрос:

Има ли връзка между факта, че от една година не мога да забременея, при условие, че извършвам изключително тежък физически труд (носене на тухли, цимент и мебели по време на многомесечен ремонт), освен това работя на четири места и съм подложена на чудовищен стрес, на 38 години съм и често имам кафеникаво зацапване.

Цитонамазката отпреди половин година определи че съм в група - Іб, микробиологично изследване доказа, че нямам някакви опасни бактерии или зарази, гинекологът твърди, че съм здрава, нямам ранички и други проблеми да забременея(може би е важно да отбележа, че вече веднъж съм родила). След няколко дни съм на преглед при доц. Маркова в Майчин дом - Варна, но все пак имам нужда от мнението на препатили хора.
Според мен,относно тужката физическа работа,ако си напълно здрава и нямате проблеми,то не би трябвало да пречи.Но виж стреса е друго нещо.Той пречи,мамка му,и то много.Може да се отрази както на хормоните ,така и на други неща.Нали знаеш,че психиката страшно много влияе на организма като цяло.Но все пак трябва да търсиш и други проблеми,защото ако ги има ,ще ги откриеш само с търсене и изследвания!
Успех!
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Въпросът не е глупав, но ако имаш съмнениея - 1г. на твоята възраст е достатъчен период на изчакване, ако наистина искаш да имаш деца ориентирай се към клиника по репродуктивна медицина - някой качествен специалист, който да направи нужните изследвания. Това че цитонамазката е наред и микробиологията супер, но с това зацапване  :? някога хормони изследвала ли си? При стрес те се влиаят най-много.

OFF: Как успяваш да работиш на 4 места, толкова ли няма едно свястно на което да действаш активно и да просперираш? Това е наистина адски натоварващо.
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Доц.Маркова съм чувала че е добра,но май в последно време много-много не му мисли ами директно на ин витро праща пациентките си/това е мнение на позната която е минала през нея аз лично не съм я посещавала никога/,както и да е според мин и тежкия физ.труд също пречи,все пак си жена и ако си и по-малко кг.,психиката също ,а и на 4 работи ти май въобще не си почиваш,това също е от значение,ти си много преуморена според мен,аз не бих издържала на такова темпо като теб.Но все пак доктор трябва да ти каже кое вредно и кое не,всъщност цветна снимка правила ли си,мен от там ме почнаха,а и тук във форума всички това биха те посъветвали-ЦС,хормони ,спермограма-това първо.Дано всичко да е наред .
« Последна редакция: Август 21, 2008, 18:32:33 pm от marina75 »

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
Много съм развълнувана, че получих ангажирани отговори. Наистина не сме правили спермограма, изследване на хормони и цветна снимка. Това, че доц. Маркова бързо-бързо насочва хората за инвитро, ще го имам предвид, за да не се паникьосам каквото и да стане на прегледа.

Благодаря и за съчувствието, че се натоварвам много. Наистина нямах почивка нито в събота, нито в неделя. Мисля да започна лечението точно от там - първо да намаля темпото, а после - каквото кажат лекарите.

*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Определено ще се наложи да укротиш топката. Дано всичко се нареди така, както го искате ти и съпругът ти. Желая ти късмет!
Доцент Маркова се оказа много симпатична и търпелива, а не е истина, колко жени с тъжни лица чакаха пред кабинета й в "Майчин дом" - Варна. Не ме прати на инвитро, а препоръча изследване на хормони и спермограма - това, което момичетата тук вече ми бяха подсказали, че трябва да се направи.

Вие сте голяма мафия, много се радвам, че попаднах при вас!