0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Сраствания от операция
« -: Февруари 11, 2006, 23:04:03 pm »
Винаги ли след операция се полу4ават сраствания? Физиотерапията /нагревки/, може ли да ги предотврати? До колко пре4ат при забременяване? И какво правим, ако имаме съмнения?
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Сраствания от операция
« Отговор #1 -: Февруари 11, 2006, 23:37:45 pm »
Не винаги се получават сраствания. Физиотерапията помага. Пречат защото увреждат фимбриалния апарат на тръбата, подвижността и проходимостта й, евентуално могат да обхващат матката, задържайки я в неправилна позиция или, ако са в маточната кухина, да пречат на имплантацията и т.н. Правим тест за проходимост на тръби, хистероскопия, лапароскопия.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Сраствания от операция
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2006, 01:13:20 am »
Цитат на: dendy
Винаги ли след операция се полу4ават сраствания? Физиотерапията /нагревки/, може ли да ги предотврати? До колко пре4ат при забременяване? И какво правим, ако имаме съмнения?

Хайде не се ли реши вече  :lol:  :lol:  :lol:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Сраствания от операция
« Отговор #3 -: Февруари 12, 2006, 09:54:23 am »
Преди всяка интервенция трябва добре да се обмислят плюсовете и минусите.
И ако не е наложителна - да се избягва.
Не винаги се получават сраствания. Дори да приемем че е едно на сто, например.
Ако ти си този един процент?
*
Сраствания от операция
« Отговор #4 -: Февруари 12, 2006, 11:27:51 am »
Цитат на: Lali
Преди всяка интервенция трябва добре да се обмислят плюсовете и минусите.
И ако не е наложителна - да се избягва.
Не винаги се получават сраствания. Дори да приемем че е едно на сто, например.
Ако ти си този един процент?

Lali, в случая не говоря за лапарото, а за операцията от киста. Тогава бях на 21г., нямах никаква информация, и ми я направиха по спешност.

Starlet, аз така или ина4е имам време да обмислям въпроса.  :lol:  Пък и не ме се ще да си правя цветна снимка и за това.  :lol:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Сраствания от операция
« Отговор #5 -: Февруари 12, 2006, 12:00:06 pm »
Аз също не говоря за лапароскопия. Говоря по принцип.
Аз съм оперирана от херния като дете, обаче като забременях първият път нямах никакви проблеми. Явно страствания няма.
*
Сраствания от операция
« Отговор #6 -: Февруари 12, 2006, 12:51:46 pm »
Да питам и аз,имам абразио може ли да се получат сраствания?
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Сраствания от операция
« Отговор #7 -: Февруари 12, 2006, 13:25:48 pm »
Ако не си имала след това възпаления, необичайни течения, по-скоро - не.
*
Сраствания от операция
« Отговор #8 -: Февруари 12, 2006, 13:28:39 pm »
Ако не си имала след това възпаления, необичайни течения, по-скоро - не.

Лошото е, че сега имам болка от страна на десен яйчник, а абразиото е преди 1 год.и 4 месеца.Според мен е някакво възпаление, но в бургас не откриха нищо ненормално, естествено аз не им вярвам.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
Сраствания от операция
« Отговор #9 -: Февруари 12, 2006, 15:58:10 pm »
За съжаление и аз имам същите притеснения след коремната миомектомия,която направих.Казаха ми много да се движа заради срастванията,но каква е гаранцията,че въпреки движението,те няма да се появят:(.След абразиото ми юли месец,получих възпаление и при операцията ми казаха,че съм имала сраствания на маточните тръби към яйчниците.И аз не знам от къде са се взели.Махнали са ги,но ме е страх от нови.
*

Starlet

• 1937
Сраствания от операция
« Отговор #10 -: Февруари 12, 2006, 17:21:55 pm »
Аз също не говоря за лапароскопия. Говоря по принцип.
Аз съм оперирана от херния като дете, обаче като забременях първият път нямах никакви проблеми. Явно страствания няма.

Може ли лека поправка! Сраствания почти винаги има но те са леки тоест не пречат и не са на женската репродуктивна система. Понеже говорим за коермна операция, при лапарото рискът е намален значително, но също не е задължително срастванията (ако има такива) да са на женските органи.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Сраствания от операция
« Отговор #11 -: Февруари 12, 2006, 20:18:40 pm »
Да попитам и аз :oops:  Имам 2 аборта и 3 кюретажа(реабразио 5 дена след втория аборт).След 1 аборт правих три продухвания на тръби(така ми каза доктора"продухване",ама доколкото разбирам е хидротубация).Благодарение на тези продухвания забременях втория път.Възможно ли е сега пак да имам запушвания и сраствания доста по-тежки от първия път?(много объркано стана с тези мои обяснения) :oops:
*

Starlet

• 1937
Сраствания от операция
« Отговор #12 -: Февруари 12, 2006, 20:22:25 pm »
Цитат на: piera
Да попитам и аз :oops:  Имам 2 аборта и 3 кюретажа(реабразио 5 дена след втория аборт).След 1 аборт правих три продухвания на тръби(така ми каза доктора"продухване",ама доколкото разбирам е хидротубация).Благодарение на тези продухвания забременях втория път.Възможно ли е сега пак да имам запушвания и сраствания доста по-тежки от първия път?(много объркано стана с тези мои обяснения) :oops:

Ами то на този въпрос piera и лекар неможе да ти отговори точно. По принцип е възможно, но не е задължително да е така. Аз например след всяко абразио си правя цветна снимка, само така мога да знам със сигурност дали има или няма сраствания и запушвания.
*

piera

• 896
  • Keen on boots
Сраствания от операция
« Отговор #13 -: Февруари 12, 2006, 20:29:40 pm »
Болезнена ли е тази цветна снимка?Има ли възможност да се постави упойка?При преглед или видеозон могат ли да се установят тези сраствания?Толкова въпроси са в главата ми :cry:
*

Starlet

• 1937
Сраствания от операция
« Отговор #14 -: Февруари 12, 2006, 22:53:21 pm »
Болезнена ли е тази цветна снимка?Има ли възможност да се постави упойка?При преглед или видеозон могат ли да се установят тези сраствания?Толкова въпроси са в главата ми :cry:

Ами при някои е болезнена например при мен беше така, но болката е като при цикъл, а и цялата работа трая 2-3 минути, някои момичета пък въобще не ги боли. Това явно зависи от организма. Колко време мина от последното ти абразио и правили ли сте опити за бебече от тогава? А и без сълзи моля  :) та ти незнаеш дали има такова нещо и вече си го внушаваш че има. Неможе така я по-спокойно тук говорим за коремни операции все пак (в тази тема).
*
Сраствания от операция
« Отговор #15 -: Февруари 13, 2006, 08:35:47 am »
туй за ходенето се отнася да не се срасне коремната стена

Сраствания от операция
« Отговор #16 -: Февруари 13, 2006, 11:54:26 am »

При обикновен преглед не могат да се установят и ако има доктор, който да ги вижда - беж да ви няма от там. Абе мен много ме боля цветната снимка, ама ей на - вече осем месеца след това продължавам да дишам. А и един ден смятам да родя след като забременея  :lol:
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Сраствания от операция
« Отговор #17 -: Февруари 13, 2006, 23:02:56 pm »
здравеите да ви кажа по повод срасванията нещата са на кантара особенно след хирургични намеси на мен преди седмица при правиха лапароскопия но преди нея имах коремна операция в следствие на която имах доста срасвания направо страшна работа искам да ви кажа че наистина ако се съмнявате в това е хубаво да се направи консултация със специалист особено ако правите опити дълго време и не става при мене нямаше начин да избегна лапарото но въпреки че вече ми е втора операция не съжалявам че я направих бях в добри ръце и бях спокоина знаеше се че имам много срасвания и ако не бях предприела лапарото нямаше да имам шанс да зачена така че единствения съвет към вас ми е -- консултираите се със специалист-- защото наистина ако няма нужда да се отваря корема е хубаво да се избегне но ако това е единствения начин за поне малко сигорност го направете не губете време
*

Starlet

• 1937
Сраствания от операция
« Отговор #18 -: Февруари 13, 2006, 23:14:41 pm »
Цитат на: naha
защото наистина ако няма нужда да се отваря корема е хубаво да се избегне но ако това е единствения начин за поне малко сигорност го направете не губете време

Точно така Наха тове се мъчим да разясним на Денди  :) !!! Тоест първо да си направи една цветна снимка и тогава ако се наложи лапаро. Ама тя още се инати нещо. Иска с един куршум два З..КА  :D да ме пощава Зайчето че използвам този израз, ама като е толкова удобен.  :D
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Сраствания от операция
« Отговор #19 -: Февруари 13, 2006, 23:31:18 pm »
абе не знам за тея снимки ама и аз бях предобедена тои лекаря каза че не боли ама не боли само ако няма срасвания но всичко се изтърпява до колкото знам няма умрял от това :)  при мен беше напълно излишна ( между нас да си остане зарадвах се хихихихи)  :wink:  но наистина ако е по добре първо нека си направи снимка може да не се наложи да я режат което също не е много приятно но за жалост е наи сигорния начин ако има нещо да се деиства на момента