0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Изследвания след мисед
« -: Август 18, 2008, 14:03:01 pm »
Привет момичета,
Преминах през ада на миседа миналата седмица. Все още психически немога да се съвзема, но ще положа усилия.
Имам еднин въпрос към вас - понеже пия Аугментин след манипулацията, ако утре си пусна изследванията за Толсоплазмоза, Цитомегаловирус, Микоплазма, СУЕ + ПКК дали ще са верни?
Благодаря
Re: Изследвания след мисед
« Отговор #1 -: Август 19, 2008, 11:23:44 am »
Да,това са инфекциозни заболявания и или ги имаш или не.Това първия ти мисед ли е? В коя седмица беше? Помисли и за по сериозни изследвания-не губи време.
Съчувствам ти за това което ти се е случило-мен ме сполетя 3 пъти и знам как се чувстваш.След изследвания в Плевен открих причината(поне се надявам)
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
*
« Отговор #2 -: Август 19, 2008, 12:24:48 pm »
raia123 беше в 6-7 г.с. а трябваше да съм в 8-ма. Плода за 2 седмици не беше мръднал, даже беше намалял  :(
Насочила съм се към пълни изследвания, но ще ги правя септември генетични имунологични и каквито кажат още  :( Съжалявам за това коети си преживяла, наистина е кошмар! Аз съм с Хашимото и 95% съм сигурна, че то е причината, защото разбрах за него когато вече бях бременна и неможах да взема мерки навреме  :?
« Отговор #3 -: Август 19, 2008, 13:44:43 pm »
Кайли, съжалявам!

На твое място бих изчакала да приключа с антибиотика и тогава бих правила изследвания. Когато става дума за инфекциозни заболявания, бактериални причинители и т.н от този род, антибиотиците затъмняват картината.
Успех и бързо възстановяване на душата и тялото.
« Отговор #4 -: Август 28, 2008, 14:40:44 pm »
Здравейте! Аз също претърпях 2 мисед аборт на 7.08.2008 и бях в 12г.с. и само ми назначиха да направя Токсоплазма,но и след 2-3 месеца в София за генетични!

*
« Отговор #5 -: Август 28, 2008, 14:46:23 pm »
Blue angel съжалявам за това което си преживяла, много добре знам какво ти е  :(
Ти освен Токсоплазмоза, нещо друго ще правиш ли? Малко ми се вижда ако е само това след 2 миседа  :?
Аз се заех сериозно, защото имам и един кръвен положителен  тест преди миседа, което значи, че моите също са 2  :(
Ще ходя при Тодорова, Конова и Кременски. Като приключа се надявам да знам каква е била причината за това, макар вече да я знам - Хашимото  :(
« Отговор #6 -: Август 29, 2008, 11:04:47 am »
      Здравейте момичета!

Kylie когато прочетох поста ти за Болеста Хошимото се поинтересувах и просто песнах в гогъл за да разбера нещо повече за нея.  Незнам дали е коректно, но намерих нещо за мен интересно Вие може вече да сте го чели , но все пак като инфо за проблема.
http://www.lekar.bg/news-121/info-1659/7+%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%A5%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE/
  Съжалявам за страданията на който всяка една от нас е подложена и се опитвам да си дам отговор на въпроса защо се случва!
  Прегръдки на всички и хубав уикенд!  :)

« Отговор #7 -: Август 29, 2008, 14:38:05 pm »
Blue angel съжалявам за това което си преживяла, много добре знам какво ти е  :(
Ти освен Токсоплазмоза, нещо друго ще правиш ли? Малко ми се вижда ако е само това след 2 миседа  :?
Аз се заех сериозно, защото имам и един кръвен положителен  тест преди миседа, което значи, че моите също са 2  :(
Ще ходя при Тодорова, Конова и Кременски. Като приключа се надявам да знам каква е била причината за това, макар вече да я знам - Хашимото  :(
Здравей,Kylie !Токсоплазмозата я правя в момента и чакам резултатите,а после също ще ходя при Кременски в София и после ще видим какви резултати ще има пък ако трябва и другаде.Не е приятно това което се случва чувствам се като опитно зайче! :a_rabbit_01:Желая ти и на теб успех за напред  :bighug:

*
« Отговор #8 -: Август 29, 2008, 15:03:27 pm »
Blue angel какви изследвания си правила досега?
Аз съм се амбицирала и ще направя всичко възмопжно (което ми предпишат). Ще пръсна доста пари по изследвания, но така или иначе до Коледа немога да правя опити. Искам да съм наясно с всичко.
Важното е да намерим причината и да я преборим  :bighug:
« Отговор #9 -: Август 30, 2008, 15:46:25 pm »
Blue angel какви изследвания си правила досега?
Аз съм се амбицирала и ще направя всичко възмопжно (което ми предпишат). Ще пръсна доста пари по изследвания, но така или иначе до Коледа немога да правя опити. Искам да съм наясно с всичко.
Важното е да намерим причината и да я преборим  :bighug:
Kylie не съм правила по-сериозни изследвания от обичайните,които ми е назначавал гинеколога.Първия път като стана така лекарите ме успокояваха,че другия път всичко ще е наред и че почти на всяка жена се случва,но уви.Сега аз също съм решила да правя всякакви изследвания,които са необходими.Казаха ми да изчакам 3 месеца да ми се възтанови организма и да действам с изследванията и дано да открия причината!Дано всичко да се оправи и двете ни и при всеки който има същия проблем! :goodluck: :babyflips:
« Последна редакция: Август 30, 2008, 15:48:59 pm от Blue angel »

*
« Отговор #10 -: Септември 01, 2008, 11:17:46 am »
Blue angel защо трябва да чакаш 3 месеца за излседванията ? Ако са хормонални съм съгласна, но генетични, имунологични и серологични могат да се направят и сега. Може да си ги разпределеиш по месеци за да не пръскаш сумати пари наведнъж. Аз така съм решила и след 15 дни почвам първа час.
На ме лекарите ми казаха същото, след един такъв не се налагало изследвания да чакам да се случи пак и тогава. Ти представяш ли си този ужас още веднъж  :x Аз сега ги започвам и никой неможе мъ спря  :wink:
Успех и пиши как се развиват нещата при теб  :wink:
« Отговор #11 -: Септември 01, 2008, 15:13:43 pm »
       Милички имам един въпрос! Смятате ли , че само след един мисед трябва да направя консултация с имунолог и ендокринолог!
  Хистологията на плода беше бе проблем , доки каза че е от ниското ниво на прогестерон , което лекувахме преди бременноста!
 Благодаря предваритело!
*
« Отговор #12 -: Септември 01, 2008, 15:36:06 pm »
shushy правиха ли ти изследвания на прогестерона преди бременноста? Ако си взела мерки т.е. още от самото начало да пиеш Утрогестан или Дуфастон мисля, че би трябвало да няма проблем.
Аз няма да чакам да се повтори, въпреки, че знам при мен каква е причината, ще направя всичко възможно (изследвания). Така като започна опитите, няма да мисля за други евентулани проблеми или да се обвинявам, че не съм направила каквото трябва.
*
« Отговор #13 -: Септември 01, 2008, 16:27:52 pm »
       Милички имам един въпрос! Смятате ли , че само след един мисед трябва да направя консултация с имунолог и ендокринолог!
  Хистологията на плода беше бе проблем , доки каза че е от ниското ниво на прогестерон , което лекувахме преди бременноста!
 Благодаря предваритело!
Може да си изследваш прогестерона/най-добре 7 дни след доказана овулация/
Както и хормоните на щитовидната жлеза и ако има отклонения да се консултираш и с ендокринолог.
« Отговор #14 -: Септември 01, 2008, 20:47:24 pm »
Kylie да ще действам в най-скоро време аз попитах гинеколожката ми и тя ми каза да изчакам 3 месеца,но ми каза същото като теб,че може и веднага,че неможе това да повлияе на резултатите.Успех и на теб и винаги можеш да ми пишеш какво става и при тебе! :balk_173:

« Отговор #15 -: Септември 01, 2008, 21:00:51 pm »
 Благодаря предваритело!
Според мен е хубаво да си направиш и по сериозни изследвания за да не ти се случва както при мен!Аз претърпях втори мисед и ми казваха няма да имаш проблеми,а пак  така стана затова тръгвам сега по изследвания,защото е неприятно да става така а и трябва да ценим здравето си не сме опитни зайчета.Успех ти желая!  :balk_103:

« Отговор #16 -: Септември 02, 2008, 12:01:26 pm »
       Благодаря за отговорите момичета! Желая ви успех във всичко и дано скоро на всяка една от нас се изясни проблема и намерим правилното решение!
       незнам дали имам проблем с изследванията които се правят , но за момента проблема ми е с прогестерона , които преди бременноста беше 0,5 при нормани 5,0 ! Моята док ме лекува с дуфастон и след 4 месеца имах ову и забременях, но спрях дуфастона по собствено решение защото от него качих 10кг. ! След 2 седмици разбрах че съм бременна! Развръската беше при доки която установи спряло сърчице на плода  в 8 гс! И така натам ви е ясно какво следва!  Сега целта която съм си поставила е да си въстановя кг и да пусна после изследвания хормонални , защото теглото много влияе на цкъла поне при мен е така!
       Това е от мен целувки прегрътки и всичко най , пишете ако искате да питате нещо!
« Отговор #17 -: Септември 02, 2008, 12:04:14 pm »
    Милички още нещо , ако на някой ще е от помощ и е от района на Бургас !

БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ В БУРГАС НА 20 СЕПТЕМВРИ 2008 г.

Ще бъдем в Бургас на 20 септември 2008 г. Консултациите с пациенти на доц. д-р Емилияна Конова, имунолог и д-р Катя Тодорова, ендокринолог, ще бъдат от 14.00 ч. в Конферентната зала на Плаза Хотел Бургас, с адрес: бул. „Богориди” 42. 
В 13.00 ч. в същата зала ще се проведе пресконференция.
Предварителни записвания и информация на тел.: 064/ 804-790
До скоро, в Черноморския град!
*
« Отговор #18 -: Септември 02, 2008, 12:21:25 pm »
shushy благодаря за инфото  :bighug:
Аз имам записах час и при двете индивидуално  :wink: Ще доложа какво е положението.
*
« Отговор #19 -: Септември 03, 2008, 08:35:52 am »
      незнам дали имам проблем с изследванията които се правят , но за момента проблема ми е с прогестерона , които преди бременноста беше 0,5 при нормани 5,0 ! Моята док ме лекува с дуфастон и след 4 месеца имах ову и забременях, но спрях дуфастона по собствено решение защото от него качих 10кг. ! След 2 седмици разбрах че съм бременна! Развръската беше при доки която установи спряло сърчице на плода  в 8 гс!
Мислиш ли,че ниския прогестерон има нещо общо с това,че сърдечната дейност е спряла,в смисъл това доктор ли ти го каза?Според мен ниския прогестерон би предизвикал отлепване,зацапване или друго от този род,но спиране на сърдечна дейност?! 8OМоже и аз да греша,но според мен сърдечната дейност е спряла поради друга причина.