0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте на всички!Искам да попитам дали е нормално по време на менструация да се оделят и малки съсиреци(по малки от сантиметър)или това говори за нещо нередно?Някой знае ли на какво се дължат?Преди месец бях на профилактичен преглед при гинеколога(за първи път при този гинеколог)и понеже той ми задаваше общи въпроси, ме попита дали имам съсиреци по време на цикъл.Аз му отговорих с ''понякога'' и той нищо не каза повече!Да обаче, сега забелязвам,че май всеки месец имам малки такива и се чудя дали въпроса му е бил важен и дали трябва отново да го посетя?Ще се радвам ако можете да ми отговорите!
Re: Малки съсиреци по време на цикъл?Нормално ли е?
« Отговор #1 -: Август 18, 2008, 14:32:59 pm »
Здравей!
Аз винаги имам и то не малки, а доста големи. Понякога приличат на парче дроб.
Казвала съм на няколко гинеколога, о не съм получила досега отговор. Доколкото знам от една приятелка, могат да са сигнал за кисти на яйчниците, поне на нея така са и казали.
Дано някоя  девойка тук може да даде по-точен отговор.
Във връзка с какъв проблем ,стана въпрос? Не може ли нещо да те насочи?
« Последна редакция: Август 18, 2008, 14:35:02 pm от pan-mar »
« Отговор #2 -: Август 18, 2008, 19:08:14 pm »
Благодаря ти за отговора pan-mar.Ами и аз не знам как се завъртяха нещата за този въпрос.Отидох при него и му казах ,че от 3 години не съм посещавала гинеколог ,и че около овулация като правя секс ме наболява корема,при самия полов акт и го попитах дали това е някакъв сигнал за киста.Той ми каза,че е възможно и ми направи страшно странен преглед.Изобщо не ме качи на магарето.Взе някакво пиронче и започна да ме боцка по корема от двете страни на матката и на яйчниците,питаше ме какво чуствам,понатиска ме малко и с ръка ,и ми каза,че няма място за притеснения-всичко ми било наред.Понеже споделих ,че правим опити за бебе,той ме попита дали ми е редовен цикъла и как протича,има ли съсиреци!Та това беше.Аз затова питам дали някой знае нещо по въпроса,защото да си запиша час отново само ,за да му кажа ,че имам съсиреци....не знам дали е било важно..
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #3 -: Август 18, 2008, 23:20:17 pm »
Аз ще те посъветвам непременно да си смениш гинеколога.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #4 -: Август 19, 2008, 01:53:26 am »
Ами, аз също ще се присъединя към съвета на Osiana.
Боже, какви лекари има на този свят, Боже!!!
Този, например, някой трябва здраво да го прегледа със собствения му пирон.
« Последна редакция: Август 19, 2008, 02:05:08 am от Saule_Nova »
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #5 -: Август 19, 2008, 08:08:17 am »
Аз ще те посъветвам непременно да си смениш гинеколога.
И аз мисля,че от тук трябва да започнеш.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #6 -: Август 19, 2008, 10:23:47 am »
Ох ще го сменя,ама то нали знаете в чужда страна незнаеш на какъв можеш да попаднеш(дори пропуснах да кажа,че ми провери рефлексите на колената с чукче-и аз взех да се замислям дали наистина е гинеколог или общопрактикуващ лекар) !Иначче прочетох доста инфо и разбрах ,защо ме пита за съсиреците,за ходеното до тоалетна и за цикъла.И да ви кажа всичко върви на към ендометриоза.Страшно съм изплашена.Днес си взех почивен ден и ще ходя в клиниката,ще седя и ще чакам ,докато ме приемат.Ако можех щях да отида на частно,ама изобщо не съм чувала за частни лекари в Англия!Тя темата вече май не е за тука ,ами за тази за стерилитет.Благодаря ви за мненията момичета :grouphug2:
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Малки съсиреци по време на цикъл?Нормално
« Отговор #7 -: Август 19, 2008, 10:42:35 am »
Първо се успокой, като четеш стресираща информация нещата няма да се оправят. Потърси сериозен лекар, все някъде ще намериш. Нали на запад уж са по-добре от нас, нещо в което се съмнявам аз лично, но това си е мое мнение.
Така като чета май наистина тоя не е гинеколог. Ако имаш съмнение за стерилитет потърси специалист, защото от неуки лекари може много да си изпатиш. Желая ти успех.

П.П.: Съсиреци имах и аз и то на всеки цикъл, мисля си че са в рамките на нормалното, все пак лигавица се отделя. Притеснявала съм се само на два пъти, когато бяха ужасно големи и точно както казват момичетата с вид на дроб, но и двата пъти е било след прием на дуфастон за киста на яйчника.
« Последна редакция: Август 19, 2008, 10:44:45 am от julia_m »
« Отговор #8 -: Август 19, 2008, 11:54:49 am »
Благодаря за успокоението,julia.И мъжът ми само ми се кара,че чета подобни неща,ама по-добре да отида на лекар,за да излезе истината на яве.Ще ти кажа кое е хубавото тук на запад-че всичко е безплатно,ако имаш проблем,дори не плащаме здравни осигуровки.Иначе доктора е грък,завършил медицина в България.И днес си записах час,ама представи си трябвало пак да е при него,защото в клиниката ,в която съм регестрирана е само той, и той вече да ми даде направление за друг специалист!Ще ви пиша пак какъв е бил прегледа,да се посмеете!
*
« Отговор #9 -: Август 19, 2008, 12:00:41 pm »
Ама тоя доктор да не е невролог?

Дано поне те насочи към друг.