0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

viviqn

• *
  • 34
  • вярвам,че ще стана мама
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #1060 -: Май 19, 2010, 14:24:31 pm »
Аз,съм си измествала деня на менструацията с Оргаметрил.Налагало ми се е два пъти.Менструацията ми съвпадна с почивката на море.Но,не мисля,че е за лечение на ендометриоза.Скоро свърщи и моето лечение със Золадекс,три инжекции.В четвъртък съм на преглед,и ако всичко е о.к,започваме ко-култивиране и Икси.
Виктор-нашето слънце,на мама и тате щастието
*
« Отговор #1061 -: Май 19, 2010, 14:44:14 pm »
Преди 10-тина години, когато е нямало Золядекс и т.н. са лекували ЕМ с Оргаметрил. Сега ми се вижда несериозно малко.
*
« Отговор #1062 -: Май 20, 2010, 00:13:14 am »
на листовката на Оргаметри-а пише , че е за лечение на ЕМ. , макар че вече  не се изписва за това. консултирай се е още един специалист!
« Отговор #1063 -: Май 20, 2010, 10:44:47 am »
Сега,след вси4ко про4етено тук,ми е интересно и на мен самата-как ми откриха ЕМ.Само с рь4ен  преглед.И понеже живея в 4ужбина,а тук е малко сложно за изследвания,се прибирам и по4вам вс.наново.Но проблемьт ми е,4е се опитвам да забременея от 7 месеца,а все ощте нищто няма.Но винаги сам казвала-има господ!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #1064 -: Май 20, 2010, 10:50:14 am »
Много е съмнително това твърдение. От кой град си за да те насочим към специализиран кабинет?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #1065 -: Май 21, 2010, 16:18:17 pm »
Аз сам от Бургас.Ходила сам при най-добрите специалести(уж).Доста ми е обьркано,защтото се прибирам след 2-е седмици и направо не знам-каде и при кого да отида.Разбрах за новата болница "Дева Мария"вьв Ветрен.Може би щте опитам там.С нашите добри специалисти е трудно!Н,определено сам притеснене за Оргаметрила!Благодарна сам ,ако ме насо4ите!
*
« Отговор #1066 -: Май 21, 2010, 21:24:21 pm »
как ти откриха ендометриоза и къде? Щом си от Бургас ти препоръчвам д-р Александров от АГ - болница Варна. Най-близо е до нашия град и е много добър специалист.
Успех ти желая!
« Последна редакция: Май 21, 2010, 21:29:42 pm от cygnus »
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #1067 -: Юни 17, 2010, 12:11:07 pm »
Момичета искам да ви дам кураж!
Забременях от първо ИКСИ с ЕМ 4-та степен при д-р Владимиров. Бях блокирана 3 месеца със Золадекс и на фона на подтискането направихме ИКСИ по дълъг протокол. Имах 13 фоликула, 4 зрели яйцеклетки от които 3 перфектни.

Не се предавайте и тази гадина може да се пребори!
« Отговор #1068 -: Юни 17, 2010, 13:05:58 pm »
Момичета дали някоя от вас е забременяла докато са и слагали инжекции: лукрин или декапептил?
Питам, защото след две инжекции декапептил вчера на прегледа лекарката ми видя, че съм пред овулация и каза да пробваме. А аз бях, чела че не трябва да се забременява по време на инжекциите. Третата я отложихме за другата седмица.
« Последна редакция: Юни 17, 2010, 13:16:28 pm от neliana »
Куклена  молитва
Боже, Боже... Каква красива душа.
Като кукла! Като ангел! Като звезда!
Изпрати я, Боже в този светъл дом,
дай й път, любов, подслон!
ТЕ искат детенце да имат –
дари ги, Боже, направи ги трима.
Чудото светло скоро стори –
куклата тяхна по ангел прати:
близнаци, дъщеричка, син...
Да бъде, Господи! Амин!
« Отговор #1069 -: Юни 19, 2010, 16:07:39 pm »
момичета на лукрин депо съм вече втори месец и при секс изпитвам ужасни болки , пишете случвало ли се е при вас, дали да търся причината в лукрина или някъде другаде.
« Отговор #1070 -: Юни 19, 2010, 22:01:39 pm »
Точно в лукрина е причината.И при мен имаше подобно нещо-болки или по-скоро неприятни усещания причинени от сухота във влагалището.Това е едно от страничните действия на лекарството.След като дойде цикъл нещата си идват на място.
« Отговор #1071 -: Юни 19, 2010, 22:53:33 pm »
момичета на лукрин депо съм вече втори месец и при секс изпитвам ужасни болки , пишете случвало ли се е при вас, дали да търся причината в лукрина или някъде другаде.
И при мен беше така в началото . Според мен купи си някакъв лубрикант докато е лечението.
Куклена  молитва
Боже, Боже... Каква красива душа.
Като кукла! Като ангел! Като звезда!
Изпрати я, Боже в този светъл дом,
дай й път, любов, подслон!
ТЕ искат детенце да имат –
дари ги, Боже, направи ги трима.
Чудото светло скоро стори –
куклата тяхна по ангел прати:
близнаци, дъщеричка, син...
Да бъде, Господи! Амин!
« Отговор #1072 -: Юни 22, 2010, 09:45:51 am »
Здравейте, аз съм нова във форума и не успях да изчета всичко по темата,за което моля да ме извините. Миналият юли ми правиха операция на ендометриоза в Плевен, след това бях на лечение 6месеца с лукрин депо. Дойде ми на 69ят ден след прекратяване на инжекциите.След това МЦ се появява на 22ри ден, 18ти ден, 28ми ден, 19ти ден и сега ми се струва че пак ще ми дойде доста по-рано. Въпроса ми е дали при някоя от вас се случват такива неща. Незнам дали е нормално това докато се възстанови организма или....пак става нещо. Благодаря ви предварително:)
« Отговор #1073 -: Юни 22, 2010, 12:55:34 pm »
Здравейте, аз съм нова във форума и не успях да изчета всичко по темата,за което моля да ме извините. Миналият юли ми правиха операция на ендометриоза в Плевен, след това бях на лечение 6месеца с лукрин депо. Дойде ми на 69ят ден след прекратяване на инжекциите.След това МЦ се появява на 22ри ден, 18ти ден, 28ми ден, 19ти ден и сега ми се струва че пак ще ми дойде доста по-рано. Въпроса ми е дали при някоя от вас се случват такива неща. Незнам дали е нормално това докато се възстанови организма или....пак става нещо. Благодаря ви предварително:)
Не мога да дам мнение по въпроса, защото още на първия цикъл след лечението забременях.Сега вече година след раждането ми е в нарма- 26-28 дни
« Отговор #1074 -: Юни 22, 2010, 16:16:31 pm »
Ето това се казва хубаво развитие на нещата, супер направо:)))
Благодаря все пак!
« Отговор #1075 -: Юни 23, 2010, 22:31:14 pm »
Забременях от първо ИКСИ с ЕМ 4-та степен при д-р Владимиров. Бях блокирана 3 месеца със Золадекс и на фона на подтискането направихме ИКСИ по дълъг протокол. Имах 13 фоликула, 4 зрели яйцеклетки от които 3 перфектни.

Криска, браво, много се радвам!! Като си помисля, че моя случай беше подобен на твоя наистина ми вдъхваш кураж, въпреки че при мен уж няма причина засега за инвитро и ще пробваме ествено след 5 Золадекса. Дано да стане скоро, защото ЕМ се повлиява най-добре в началото.
Успешна и лека бременност и се отбележи в анкетата като победител на ЕМ  :cheerleader:
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #1076 -: Юни 23, 2010, 22:34:32 pm »

Браво Крис!
Кураж момичета! Ще преборите тая пакостница!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #1077 -: Юни 25, 2010, 22:13:57 pm »
нещо съм много объркана и малко отчаяна - ходих на преглед но не при моя специалист, а при обекновен гинеколог, тъй като моята нямаше часове, а и аз исках само да видя как вървят нещата след Золадекса. Мислех само нещо като фоликулометрия да направя при АГ, който ми е наблизо, за да се ориентирам кога ще е овулацията. И какво да видя - някаква киста, незнайно каква, почти 3 см. Много се шашнах, как може толкова скоро след последната инжекция.. около 20 дни са след края на действието (30 дни).. Случвало ли се е на някои??
Той обаче не можа ми кажа нито каква е, нито представете си можа да види другия яйчник?? Какво да правя сега? Да чакм ли цикъл и тогава да ходя при специалиста ми в Щерев или още сега да ходя, но с киста и инсеминация не можем да правим..
*
« Отговор #1078 -: Юни 25, 2010, 22:41:44 pm »
kriska, Честито  :D

Сами, отиди при специалист, при този който те е оперирал например. Като знам аз през какъв ад минах преди да се разбере, че е имама ЕМ киста. То първо беше миома, после тумор, че после един идиот ми каза че имам рак не в пряк тест като му казах че CA 125 ми е 155  8O Такъв рев му дръпнах, тогава като ми обясни как може да ми изчисти всичко. Не се вкарвай във филми...

« Отговор #1079 -: Юни 29, 2010, 07:48:19 am »
Здравейте момичета да ви попитам нещо.Аз съм след втора инжекция Декапептил депо и още не ми идва цикъла.Това нормално ли е,поне заацапване нищо няма?След първата инжекция,която беше на 19.05 ми дойде цикъл на 26.05/доста/,а сега след втората на 20.06 няма никой,а трябваше да ми дойде на 22.06.И нещо друго да попитам ако нямам друга инжекция кога трябва да ми дойде нормален цикъл?Извинявам се за дългия пост!Успех в борбата!
« Последна редакция: Юни 29, 2010, 07:50:03 am от toni_21_I »

Огромно благодаря на доктор Стаменов!