Момичета, мислех да не пиша, но за съжаление стигнах и до тук. Март месец след лапароскопия, поради невъзможността да се провери проходимост на тръби заради повтарящи се спазми ми откриха ендометризни огнища. На протокола пише че са с размер по-малък от 1 см и са обгорени с лазер. Последва тримесечен курс със Золадекс. Поради проблеми при мъжа ми със спермограмата, ни насочиха към ИКСИ. Миналият месец стартирахме процедура по дълъг протокол и то със изключително слна стимулация. За съжаление от 7 фоликула извадиха 3 яйцеклетки, като само едната е ставала за оплождане-е май и тя е под въпрос, но това ще го разбера утре. Нямам никакви хормонални проблеми, пускала съм изследвания за ИЯР и резултатите са добри-извода-гадната ендометриоза пречи на стимулацията и уврежда яйцеклетките. Ами аз май приключих с борбата, а съм на 30 години. Така, че според мен успешна бременност с тази гадна болест си е чудо-това не е само мое мнение, а за сега лекарите са безсилни.
Не искам да отчайвам никой, но все пак по възможно най-бързия начин след доказване на болестта трябва да се желае бременност, защото аз съм живия пример, че болестта е гадна, а борбата много трудна.