0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #960 -: Април 06, 2009, 14:44:33 pm »
Здравейте,момичета!
Най-накрая и аз се престрашавам да пиша.Моля ви за съвет!
Оперирана съм чрез лапаротомия 2005г с последващо 6-месечно лечение със Золадекс.Дълго време търсех подходящия човек и вече го открих,но при мен нещата се усложниха.
Наскоро ми предстои хистероскопия за премахване на полип.Имам и проблеми с овулацията.Тъй като е минало доста време се чудя дали не е добре след това да направя лапароскопия и да предприемем веднага ivf.
Ще ви бъда благодарна ако споделите мнение!
Стискам палци на всички тук във форума. :blowingdust: :bighug:

Мила ситуацията при мен е същата както при теб. Правена ми е лапароскопия заради ендометриоза и последващо лечение с лукрин депо. Откриха ми полип наскоро и предстои да ми го махнат.
А за овулация да не говорим. Такава няма въобще  :(
Аз се чудех дали на всяка цена трябва да се махне полипа?!! Притеснявам се от абразиото, което ми казаха ,че ще ми правят!!!
*
« Отговор #961 -: Април 09, 2009, 15:19:32 pm »
Мили момичета,благодаря на всички ви,че така бързо се отзовахте.Ще ви държа в течение.
Прегръщам ви и се моля за всички ви от сърце. :bighug: :hug2:  :blowingdust2:
« Отговор #962 -: Април 10, 2009, 12:36:43 pm »
Момичета, искам да ви питам може ли да си бия втарата инжекция Лукрин депот на 22-рия или на 30-тия ден след първата, защото се оказа, че няма да съм в България точно по това време.
« Отговор #963 -: Април 10, 2009, 13:26:50 pm »
По-добре е да се постави по-рано, но все пак говори с лекаря си.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #964 -: Април 29, 2009, 14:13:37 pm »
И аз съм с ендометриоза, която се установи след направена хистероскопия и отстранен миомен възел. На 20 ден от МЦ ми слижиха Лукрин депо, на 20 днес след инжекцията цикъла ми дойде, но вчера пуснах хормони и док каза, че всичко е ок и ми биха 2 инжекция.
Сега чакам за преглед.

Инжекциите е хубаво да се бият по схема и най-добре е лекувашия лекар да каже кога да се бие.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Sana

« Отговор #965 -: Май 14, 2009, 18:09:19 pm »
Здравейте момичета, аз...чета, чета и...чак сега се раеших да пиша. И аз като повечето тука си правих лапаро юли. 2008г., после 6 месеца Лукрин депо до 11.02.2009г последната ампула. Цикълит ми дойде на 03.05.2009, отидох на предглед по-щастлива от всякога и...отново киста, но на другия яйчник...доки каза че ще имам овулация все пак и утре ще ми прави инсеминация....Ужас...полудявам вече...толкова съм се обезкуражила... :(
« Отговор #966 -: Май 14, 2009, 18:11:18 pm »
Sana, коя клиника по стерилитет посещаваш? В повечето случаи докторите препоръчват инвитро след лечението, особено ако веднага се появяват нови кисти. Дано успеете с инсеминация, пожелавам ти го от сърце!

« Отговор #967 -: Май 14, 2009, 18:16:01 pm »
Ми моя док ме прати при д-р Йосиф Димитров, мисля и клиниката така се казва...не съм го чувала, но ми изглежда да е ОК, но утре си мисля да питам и за ин витрото... :?
"Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited.
Imagination encircles the world"-Albert Einstein
« Отговор #968 -: Май 15, 2009, 01:32:30 am »
Sana, честно казано не знам нищо за този доктор, той репродуктивен специалист ли е? Защо не се насочиш към една от елитните клиники по стерилитет, хем ще могат да ти подготвят документи за инвитро чрез фонда и да се възползваш от безплатен опит? Нека се включат и други момичета със съвет.

*
« Отговор #969 -: Май 16, 2009, 00:58:32 am »
Йосиф Димитров не беше ли док. , който е учил Стаменов? Един от първите специалисти ? Или се бъркам?
« Отговор #970 -: Май 16, 2009, 01:11:39 am »
Да, той е. Днес мина инсеминацията и...се надявам да стане, че иначе док каза пак операция за махане на кистата...АМАН вече... :?
"Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited.
Imagination encircles the world"-Albert Einstein
*
« Отговор #971 -: Май 17, 2009, 02:39:14 am »
Да, той е. Днес мина инсеминацията и...се надявам да стане, че иначе док каза пак операция за махане на кистата...АМАН вече... :?
Колко е голяма кистата?
*
« Отговор #972 -: Юни 10, 2009, 17:05:47 pm »
Здравейте!Аз имам мн.болки като ми дойде,и винаги пия по 2 аналгина за да спре болката,но не съм се иследвала за ендометриоза.Може ли ендометриозата да доведе до извънматачно забременяване?????Моята бременност беше такава,но без лапароскопия,а по естествен път си падна плода(като при спонтанен аборт),и не се знае каква е причината за това

« Отговор #973 -: Юни 10, 2009, 17:58:00 pm »
   Rossy, biserche  :bighug: и ви благодаря за съветите.
Може би вече не се сещате за мен, защото сме толкова много за жалост, пък и постинга ми е от 4 февруари 2008 г., но чак сега видях, че имам отговор. До сега винаги съм проверявала в "Нови отговори на моите публикации", но нищо не е излизало.
   Така и така ви пиша, поне да разкажа какво се случи. През април месец 2008 г. д-р Александров ми прави лапароскопия и се оказа, че нямам никакви кисти и всичко е наред за щастие. Относно кървенето ми на 13,14,15 та и 16 ден и досега нямам категоричен отговор, но всички доктори ми казват, че е от овулацията. Това означавало, че овулацията ми е много добра, а аз съм си правила толкова много тестове за ову, но нито веднъж не съм я засичала. Мерила съм базална температура и там също така рядко се засича такава. Другото е, че имам ПКЯ. Не мога да ги разбера аз нещо тия диагнози, но истината е, че все още не съм забременяла и миналия месец щяхме да правим инсеминация, обаче при стимулация с клостилбегит и меногон направих 20 и няколко фоликула. Така, че сега съм 2 месеца почивка и после ще видим какво ще правим.
   Та мисълта ми беше, че и аз като вас имах същите симптоми на ендометриоза, обаче се оказа, че нямам такава. Така, че момичета не се отчяйвате, но все пак единствения начин да се разбере това е лапароскопията. Не е толкова страшно, а и в ръцете на д-р Александров бях сигурна, че всичко ще е ОК.
   Съжалявам за дългия постинг, но все пак не съм ви писала от година, така, че извинете ме.
   Успех на всички!
« Отговор #974 -: Юни 13, 2009, 21:21:55 pm »
  Здравейте момичета!  :P 
 Преди 2 дни мина и моята лапароскопия.Имам въпрос,но може би ще е малко объркан ,защото никак не съм запозната,а и нищо не можах да намеря в интернет.Значи,лапароскопската находка е :неактивни ендометриозни лезии по  перитонеума на лявата широка връзка и плика везикоутерина. Лапароскопска диагноза: ендометриоза на перитонеума-минимална степен.Тази минимална степен ,преди първа степен ли е? (Съжалявам ако въпроса звучи тъпо,ама като не знам  :) )
 Другият въпрос е за тези неактивни ендометриозни лезии Какво точно означава това? И по какво се различават активните? По различен начин ли изглеждат? По принцип винаги съм била с болезнена менструация със съсиреци и понякога е по-обилна от нормалното.От няколко месеца след като ходих на кални бани, спря да ме боли корема когато ми идва и я карах без обезболяващи.Направо се чудя на себе си .Дали тогава всъщност, тези лезии са станали неактивни и затова менструацията ми е станала безболезнена?Попитах доктора дали ендометриозата се разраства с годините,а той каза,че в моя случай това е Божа работа.Да разбирам ли ,че моята ендометриоза е в нещо като "спяща фаза" ? И колко бързо се развива за да обхване такъв процент от органите за да не мога да забременея (не че досега съм забременявала) ?Доктора ми каза,че в моя случай не може да става дума за стерилитет.И тези "минимални петънца" не са причината.
 Четох,че като цяло не се знае много за ендометриозата и не знам дали и вие можете да ми отговорите,но все пак ако има запознати, ще се радвам да науча нещо за това което ме интересува.Вярвам напълно на доктора ми ,но все пак има неща които не са ми съвсем ясни.
*
« Отговор #975 -: Юни 13, 2009, 22:57:00 pm »
според мен   1. минимална означава 1-ва степен , ако въобще става въпрос за степен ; 2. щом тези лезии(каквото ида е това) са неактивни , значи всичко е ОК. Незнам колко бързо се развива ЕМ ,тъй като при всеки е индивидуално. Ако си решила да си имате бебче , сега е момента. Изчакваш си първият чист цикъл след лапарото и действате ! Успех!
« Последна редакция: Юни 13, 2009, 22:59:40 pm от rossy * »
« Отговор #976 -: Юни 26, 2009, 00:25:49 am »
А когато ендометриозната киста е отстранена изцяло чрез изгаряне, налага ли се някакво лечение?
*
« Отговор #977 -: Юни 26, 2009, 18:50:20 pm »
Mandolinka От моя доктор, който ме оперира знам че е необходимо лечение. Не е гаранция че всичко е изгорено, може да са останали лезии и пак да се развие ЕМ. Другото което е важно лечението да се проведе веднага след операцията. Аз се разминах само с 3 инжекции диферелин, така прецени доктора ми. ЕМ е коварна болест за съжаление, при някои момичета въпреки лечението пак се появява.  :(
Дано не си от тях, късмет и скоро да се похвалиш с хубава новина. :)

« Отговор #978 -: Юли 16, 2009, 17:03:06 pm »
Надявам се, това да е правилната тема в която да пиша. Първо правя уточнението, че на този етап не посещавам клиника по стерилитет /за което все още се чудя, но с тези свободни часове много напред във времето...незнам/. Гинеколога при когото ходя от скоро, Д-р Николов-Ева Виталис /ако някой има впечатления, да сподели/, иска да ме изпрати на лапароскопия септември месец, поради съмнения за ендометриозна киста, освен че според него, също така би била добра с цел диагностика. Нещото което ме мъчи, е аджеба задължително ли е хормоналното лечение след евентуалната интервенция, ако се окаже ендометриоза. Чисто времево този период ме ужасява и отдалечава от евентуалното забременяване. Чета за инсеминации и т.н..... Въпроса ми може би към тези които са минали през подобна процедура. При положение, че не ходя в клиника по стерилитет, как чисто организационно биха протекли нещата, ако се стигне до нещо такова.....и изобщо всякакъв ваш опит, би ми бил полезен като информация. Нещо започвам да се плаша колко още време ще мине и колко още неща биха могли да изникнат...
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #979 -: Юли 17, 2009, 00:02:04 am »
Надявам се, това да е правилната тема в която да пиша. Първо правя уточнението, че на този етап не посещавам клиника по стерилитет /за което все още се чудя, но с тези свободни часове много напред във времето...незнам/. Гинеколога при когото ходя от скоро, Д-р Николов-Ева Виталис /ако някой има впечатления, да сподели/, иска да ме изпрати на лапароскопия септември месец, поради съмнения за ендометриозна киста, освен че според него, също така би била добра с цел диагностика. Нещото което ме мъчи, е аджеба задължително ли е хормоналното лечение след евентуалната интервенция, ако се окаже ендометриоза. Чисто времево този период ме ужасява и отдалечава от евентуалното забременяване. Чета за инсеминации и т.н..... Въпроса ми може би към тези които са минали през подобна процедура. При положение, че не ходя в клиника по стерилитет, как чисто организационно биха протекли нещата, ако се стигне до нещо такова.....и изобщо всякакъв ваш опит, би ми бил полезен като информация. Нещо започвам да се плаша колко още време ще мине и колко още неща биха могли да изникнат...

Имаш ли проблем със зачеването?
Аз бях без хормонално лечение след лапароскопията, но сме с дългогодишен стерилитет и веднага след това правихме процедура.
Ако имате нужда от корекция в спермограмата - може и да направите инсета, но ако не давайте го по-традиционно.
Времево - може веднага след лапарото да започнете с опитите, но може и по преценка на лекуващия да имаш хормонално лечение 3-6-9 месеца.
Организационно - час за лапаро в клиниката която аз посещавах (Клиника Малинов, Д-р Стаменов) - вероятно след 6-8 месеца, а нататък - по график.

1 въпрос - колко ти е голяма предполагаемата киста?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com