0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #420 -: Септември 05, 2007, 15:20:09 pm »
Извинете ме, че така прекъсвам интересната дискусия, но ме мъчи нещо и не знам как да го реша.Предстои ми трета инжекция в понеделник.Обаче доктора ми е в отпуск, а в кабинета му никой не вдига телефона. Може ли личния лекар да постави лекарството или да търся друг гинеколог.Много тъпа ситуация.
*
« Отговор #421 -: Септември 05, 2007, 15:25:39 pm »
Това не значи че при всички така се случва, но колко може да е голяма една киста че да притиска матката. Само казвам, че е възможно защото се е случвало.
Да,така е,но аз казвам,че всяка бременност при наличието на кисти,каквито и да са те,крие много рискове И именно затова всички ние сме тръгнали по мъките :?
*
« Отговор #422 -: Септември 05, 2007, 15:39:39 pm »
Моя съвет е да потърсиш друг гинеколог,но първо го попитай,дали е слагал такива инжекции и преди   И още нещо,най после ми се обадиха от ЗК и съм одобрена за 6 ампули Диферилин,обаче съм си сложила вече три Золадекс,Така,че ако някой се интерисува
*
« Отговор #423 -: Септември 05, 2007, 16:42:31 pm »
mercy твоят лекар ако работи в болница не може ли сестрата му или някой от болницата да ти я сложи.На мен лично 3 от 4 ми инжекции ми ги сложи една сестра(детска),която  е била също с ендометриоза и се е научила на себе си как се бият та тя ми ги би на мен.Само последната ми я би сестрата на моя лекар.
Успех :goodluck: :bighug:
« Отговор #424 -: Септември 05, 2007, 17:06:28 pm »
Извинете ме, че така прекъсвам интересната дискусия, но ме мъчи нещо и не знам как да го реша.Предстои ми трета инжекция в понеделник.Обаче доктора ми е в отпуск, а в кабинета му никой не вдига телефона. Може ли личния лекар да постави лекарството или да търся друг гинеколог.Много тъпа ситуация.
На мен само личната лекарка ми бие инжекциите. Лекарят, който ме оперира каза, че личния лекар трябва да поставя инжекциите.
« Отговор #425 -: Септември 05, 2007, 23:25:57 pm »
Незнам на какво лечение си но ако е золадекс, е добре да ти го сложи някой с повече практика, защото и аз веднъл отидох на друго място и бях насинена, беше и много болезнено.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #426 -: Септември 09, 2007, 15:57:36 pm »
Мина и моята операция. Вече съм вкъщи и си почивам (не че имам избор). Тъй като се съмняваха за злокачествено заболяване, ми направиха разрез като за секцио, с готовност за хистеректомия. Слава богу, не се наложи. Махнаха ми кистата, както и две приличащи на обички образувания от едната тръба (така се изрази докторката). Казаха ми че сега всичко е съвсем чисто - тръби, матка, яйчници. Коремната операция определено е много по-тежка от лапароскопията, в това мога да ви уверя. Сега си чакам протокола от операцията, не знам колко време отнема това обикновено. Поне мнението засега е първа степен на ендометриоза, и ако се потвърди, ще бъда три месеца на инжекции.

« Отговор #427 -: Септември 10, 2007, 21:18:14 pm »
Здравейте мили момичета!
Изчетох доста от публикуваните ви мнения и искам да ви питам няколко неща.
Първо да кажа, че и мен от миналата година ме лекуват от евентуална еднометриоза, защото не ми е правена лапароскопия. Моят доктор ме лекува с Дуфастон. Преди един месец отидох на преглед при друг доктор/моя беше на почивка/ и той ми каза, че имам 4см. киста и че съм за операция. Като се върна моя доктор ме прегледа и каза, че нямам киста а само уголемен яйчник и ми предписа антибиотик Рулид и отново Дуфастон. Миналата година си правих тумурмаркер на яйчника и беше завишен 47 единици при нормални до 35. Пих 6-7 месеца Дуфхастон и починах още 6 месеца. Сега правих отново изследване на тумурмаркера и то е 38 езиници - значи е спаднал от Дуфастона. Но проблема е че имам кървене извън цикъла. Докторът ми каза, че тоае от еднометриозата и че Дуфастона ще регулира нещата, но ако не спре кървенето ме чака абразио. Много съм притеснена и искам да питам:
1. Имала ли е някоя от вас такова кървене извън цикъла и как се е оправила?
2. След операция и прием на Золадекс какви са реакциите на организма? - напълнява ли се от него.
3. Колко време е нужно за да се възстановиш от коремна операция, не лапароскопска?
4. Боли ли след като се направи щрих абразио или кюретаж?
Много ще ви бъда благодарна ако ми отговорите на въпросите. Много съм притеснена заради кървенето. лагодаря ви предварително.
« Отговор #428 -: Септември 10, 2007, 21:48:57 pm »
Абе девойче, що ми се струва, че си губиш времето при "твоя" д-р. Обикновено като чуеш 2 различни мнения за диагноза се ходи и за трето. Нещо гнило май има в Дания.
Къде точно ти видя ендометриозата, ако е външна ясно, но тогава квой туй абразио. Тва с евентулната диагноза и назначено лечение е направо за класацията лекарски гафове.Или ти не споделяш нещата както са, или се нуждаеш от нов лекар и този път специалист, ако кажеш от къде си, ще те насочим към такъв.
« Последна редакция: Септември 10, 2007, 21:59:15 pm от Ledena_luna »
*
« Отговор #429 -: Септември 11, 2007, 12:43:23 pm »
И аз мисля,че е най-добре да идеш на друг доктор
« Отговор #430 -: Септември 11, 2007, 12:48:55 pm »
Да, аз кървях извън цикъла, все повече и повече, и именно затова отидох на лекар, тогава ми откриха и кистата. От коремната операция се възстановяваш за 15-тина дни. Аз вече съм на осми ден, справям се и сама, нямам нужда от помощ непрекъснато, както първите 5 дни, но се изморявам лесно, повечето време лежа. Навън не съм излизала още, освен за да ми сменят превръзката.
Моето мнение също е да отидеш на друг лекар. Тук препоръки колкото искаш.

« Отговор #431 -: Септември 11, 2007, 13:17:45 pm »
Благодаря за отговорите. Сега нека обясня следното: първо: преди повече от две години ходейки за проследяване на овулация при д-р Янакиева от "Тина Киркова" и при положение, че ходя през няколко дни при нея за да ми проследи овулацията на видеозон и до този момент всичко беше наред, на последния преглед тя ми казва, че вижда фибром на яйчника /доброкачествено образувание/. На въпроса ми какво ще правим сега и как ще се лекува тя ми отговори, че ще видим и с това нейно виждане си останах. Смених лекара и отидох на преглед във Военна болница при д-р Ковачев. Той ме прегледа и каза, че вижда образувание, но не може да каже какво е. Проследи ме през две седмици и каза, че не нараства, но че трябва да се оперира. Отидох и за трето лекарско мнение при д-р Тодоров от клиника "Братя Тодорови" на 5- кюшета в София. След като ме прегледа каза, че вижда малка шоколадова киста и че това е ендометриоза според него. За лечение ми каза, че ще ми назначи инжекции като едната инжекция срувала 180 лв. и че ги няма  аптеките и ще трябва той да ми ги поръча от Германия. Това ми замириса на изнудване за пари и аз отидох вече при четвърти лекар - д-р Стефан Ивановв от Раковата болница в София - моят лекар. Той ме прегледа, потвърди съмнения за ендометриоза и започна да ме лекува с Дуфастон и антибиотик, защото имах възпаление на яйчниците. Така че не съм ходила само при един специалист а при няколко. Не зная дали правилно ме лекува, не зная има ли киста или няма, защото д-р Иванов казва че няма киста,но ми е увеличен яйчника т.е. възпален, а д-р Цандева при която отидох защото имах кървене извън цикъла, а моя доктор беше на почивка ми каза, че вижда киста и че трябва да се оперира. Е, кажете ми сега при кой още доктор да отида и да се консултирам. Мен ме притеснява това кървене, кото е извън цикъла, /защото от направената цитонамазка т.е. две ми правиха в продължение на две седмици и двете цитонамазки са нормални, тумурмаркера на яйчника ми е малко завишен 38 единици, но доктора каза че това е нормално когато има еднометриоза не би трябвало тогава да кървя. И затова ако продължи  кървенето извън цикъла и дуфастона не го регулира ще се наложило абразио за да се вземе материал за хистологично изследване. Аз просто не знам къде да отида вече, но съм много притеснена и затова искам да знам някой има ли като мен с подобно кървене, как е спряло, само оперативно ли се е оправил? Ще ви бъда благодарна ако ми препоръчате и добър доктор и с него ще направя консултация.
« Отговор #432 -: Септември 11, 2007, 13:23:40 pm »
Красита, би ли ми казала в коя болница се оперира и кой лекар те оперира? Каква е диагнозата за твоята киста - ендометриоза ли е? Сега ще пиеш ли някакви хапчета и какви са? И имаше ли поражение по яйчника от кистата?
*
« Отговор #433 -: Септември 11, 2007, 17:51:50 pm »
Здравей , аз също съм оперирана от ендометриоза но лапароскопски и според мен е добре да отидеш на добър лекар.Трябва да знаеш със сигурност дали се налага коремна операция, защото след лапаро се оправяш по-бързо от коремната а и няма да ти се получават сраствания след това.
Аз бях на золадекс 6 месеца и напълнях доста от тях но май при всеки е различно.
*
« Отговор #434 -: Септември 11, 2007, 18:23:32 pm »
Здравей :DИ аз съм съгласна с Сани,че трябва да отидеш при наистина кадърен лекар.Значи аз имах огромна киста 9.7 и ходих на 3 мнения като две от тях бяха  за коремна операция,но аз избрах лапарото,защото така и иначе (аз си мислех)ще ме режат,та ако нещо се обърка по време на лапарото те имат готовност да направят коремна операция.И така наистина лапарото е много лека операция,аз имам една операция коремна от апендицит и киста и разликата в това как се чувствах е огромна.А пак и белезите са много малки.Моя лекар е в "Шейново"др.Попов,препоръчвам ти го за консултация.Аз съм с 4 степен на ендометриоза и се лекувах с 4 инжекции Диферелин и страничниите му ефекти направо ми разбиха психиката и нервите....ама това е цената на здравето
Успех  :goodluck: :bighug:
« Отговор #435 -: Септември 11, 2007, 18:58:59 pm »
Marodidi, Аз с две ръце бих ти препоръчала моята лекарка - д-р Андреева от Клиниката за репродуктивно здраве на д-р Щерев. Отидох при нея именно заради кървене като твоето. Никога не съм била по-доволна от лекар - внимание, истинска загриженост, много детайлни прегледи, изследвания... ще ти отдели необходимото време, ще ти каже какво е най-добре да се направи - преди да вземе решение за моята операция, тя се консултира и с доцент Щерев, и с други свои колеги, решиха най-доброто за мен. Изключително кадърен човек, захваща се и докато не те излекува, няма да се откаже - няма такива ще видим и т.н. Това е моето мнение - питаш, отговарям  :)
А резултат още нямам - чакам си хистологията всеки момент. Все още не знам дали е ендометриоза.

« Отговор #436 -: Септември 11, 2007, 19:54:36 pm »
Благодаря ви момичета за отговорите. Бих искала да помоля за телефон на д-р Попов и д-р Андреева и да ми кажете работят ли със Здравната каса. Ако не работят какви са цените за прегледи, ехограф, цитонамазка и др. Благодаря в предварително.
« Отговор #437 -: Септември 11, 2007, 20:04:38 pm »
Бихте ли споделили какви са страничните ефекти от Золадекса и Диферелина.
« Отговор #438 -: Септември 11, 2007, 23:34:23 pm »
Да, клиниката на д-р Щерев работи със Здравната каса. Таксата си е 1,80 както навсякъде. Без касата пълен преглед с видеозон е 25 лв.
Телефонът, на който можеш да си запазиш час е 9200901. Самата клиника се намира точно до Първа АГ, или бившата Тина Киркова.
Надявам се да съм била от полза.

« Отговор #439 -: Септември 12, 2007, 00:36:30 am »
Бихте ли споделили какви са страничните ефекти от Золадекса и Диферелина.
ако в тази тем се върнеш към предните и страници ще видиш както страничните ефекти, така и че никого не са го лекували с дуфастон, а "твоят" д-р е за очила, имаш 2 мнения за киста. Ориентирай се към лекар който ще действа с лапароскопия, а не коремна операция.