Решиха коремна, защото имало сраствания, а и ако е ендометриоза не е добре течността да изтече в корема (както става при лапароскопия), защото така клетките ще се разпръснат и могат да започнат нови огнища. Това ми казаха, а и нямам право на избор, това решиха лекарите след всички тестове, а аз искам да направя операцията там, защото те си ме следят отдавна.
Имам и друго запитване към вас, момичета. Вече три месеца следим нивото на туморния маркер СА 125, с който се изследва рак на яйчниците. В средата на юни резултатът ми беше 41, при нормален от 0 до 35, след едномесечно лечение с регулон, падна на 16 (тогава вече я нямаше и кистата на левият ми яйчник). Още един месец по-късно беше 35 (на 21 август) и сега, едва 10 дни по-късно е 153
Днес сутринта ми се обади доктроката, и тъй като операцията е само след 2 дни, каза да отида спешно в Цибалаб и да пусна нова проба, защото тази й се вижда нереална. Много ме уплаши това, не знам дали изобщо е нормално такова покачване в рамките на по-малко от 10 дни