0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #400 -: Август 15, 2007, 06:59:53 am »
Дано да мине леко, и аз си го пожелавам.За лекарствата..не знам, май ще е по-добре да се пита лекар преди това.Моя изрично го питах дали трябва да взимам нещо по време на лечението(калций), а той-не.Но сега се замислих, че имам мигрена и ако главоболието ми зачести,дали мога ли да пия спокойно болкоуспокояващи.
« Отговор #401 -: Август 15, 2007, 19:27:31 pm »
Болкоуспокояващи можеш да пиеш, става дума за ниакви хормонални препарати. Колкото за калций, можеш да си вземеш някакви комбинирани витамини, мен лично в края на терапията ме наболяваха малко ставите и съжалиш че нищо не пих, сега вече всичко е наред освен това, че забравям. :D
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #402 -: Август 20, 2007, 12:00:24 pm »
И аз искам да се включа в започналите с лечението.Днес ми сложиха втората инжекция, още ме боли д-то.Преди да започна имах някаква вътрешна борба със себе си, не ми се искаше, знаех, че трябва,но се надявах да забременея без лечение. И изчаках 3 месеца. Сега съм някак по-спокойна, знам, че прявя нещо полезно за себе си.Е, закупувам си ампулите сама и се надявам в скоро време да получа отговор от касата,но...Колкото и да се опитвам да не мисля за симтомите, вече започнаха топлите вълни.Мислите ли, че е рано да ги усещам едва преди втората инжекция?Не вярвам да са от топлото време.
Na men sy6to toplite vylni mi zapo4naha v kraq na 1-viq mesec. Pointeresuvah se dali moga da piq hap4eta za jeni v klimakterium i mi otgovoriha, 4e ne sa podhodq6ti zaradi fitoestrogena, koito sydyrjat. Izpisaha mi Klimakt-Heel, tova e homeopati4no lekarstveno sredstvo za jeni v menopauza. Moje da probva6, ne znam do kolko 6te ti pomogne, no v nikakyv slu4ai nqma da ti navredi. Uspeh!
*

ilianabebo

• *
  • 8
  • [url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphic
« Отговор #403 -: Август 20, 2007, 14:12:52 pm »
imam vapros- kakvo stava sled spiraneto na xormonalnoto le4enie az imax takova i ot edna sedmica ne pij pove4e xormoni no sam na lekar na 27 njkakav komentar blagodarj
№ 22572 - Сватби и годишнини
« Отговор #404 -: Август 21, 2007, 19:02:51 pm »
Продължаваш с опитите за бебе ако правиш такива и имаш проходими тръби или се ориентираш към асистиран репродукция.
« Отговор #405 -: Август 22, 2007, 17:43:47 pm »
Въведох и аз своя глас.Успях след лечение на ендометриоза сега съм бременна.Никога не се отчайвайте аз се борих девет години.
*
« Отговор #406 -: Август 29, 2007, 15:31:38 pm »
Браво,много се радвам за теб,пожелавам ти лека бременност,и дано всички ни споходи твоето щастие
« Отговор #407 -: Септември 01, 2007, 15:13:01 pm »
Здравейте, отделих доста време да изчета всичко написано в тази тема. На мен ми предстои коремна операция за премахване на киста (4см) в клиниката на д-р Щерев в София, на 4 септември. Съмненията са за ендометриоза, която разбира се може да бъде доказана само след операцията. Моля, пишете ми какво представлява коремната операция, страшно ли е, трябва ли да знам нещо конкретно преди операцията? Някой от вас лекувал ли се е в тази клиника?

*
« Отговор #408 -: Септември 02, 2007, 09:15:17 am »
Здравейте, отделих доста време да изчета всичко написано в тази тема. На мен ми предстои коремна операция за премахване на киста (4см) в клиниката на д-р Щерев в София, на 4 септември. Съмненията са за ендометриоза, която разбира се може да бъде доказана само след операцията. Моля, пишете ми какво представлява коремната операция, страшно ли е, трябва ли да знам нещо конкретно преди операцията? Някой от вас лекувал ли се е в тази клиника?

Крассита, защо коремна операция? Кистата не е голяма, не може ли с лапароскопия? Много по щадяща манипулация е и ще се възстановиш за дни. Аз минах през лапаро в клиника Малинов.Горещо ти ги препоръчвам. Успех каквото и да решиш!
« Отговор #409 -: Септември 02, 2007, 14:36:47 pm »
Решиха коремна, защото имало сраствания, а и ако е ендометриоза не е добре течността да изтече в корема (както става при лапароскопия), защото така клетките ще се разпръснат и могат да започнат нови огнища. Това ми казаха, а и нямам право на избор, това решиха лекарите след всички тестове, а аз искам да направя операцията там, защото те си ме следят отдавна.
Имам и друго запитване към вас, момичета. Вече три месеца следим нивото на туморния маркер СА 125, с който се изследва рак на яйчниците. В средата на юни резултатът ми беше 41, при нормален от 0 до 35, след едномесечно лечение с регулон, падна на 16 (тогава вече я нямаше и кистата на левият ми яйчник). Още един месец по-късно беше 35 (на 21 август) и сега, едва 10 дни по-късно е 153  :( Днес сутринта ми се обади доктроката, и тъй като операцията е само след 2 дни, каза да отида спешно в Цибалаб и да пусна нова проба, защото тази й се вижда нереална. Много ме уплаши това, не знам дали изобщо е нормално такова покачване в рамките на по-малко от 10 дни :(

« Отговор #410 -: Септември 02, 2007, 16:51:56 pm »
Здравейте момичета!Преди месец направих лапароскопия поради запушена траба,но се установи наличие на малки(0.5см.)ендометриозни огнища по задната маточна стена-изгорили са ги.А яйчниците и тръбите се оказа ,че са здрави и чисти.Тази ендометриоза ще ми попрече ли на забременяването. :ask:
« Отговор #411 -: Септември 02, 2007, 17:07:02 pm »
След като тръбите ти са здрави и чисти значи ще можеш да забременееш.
« Отговор #412 -: Септември 02, 2007, 17:21:23 pm »
Благодаря ти Ledena_luna,да разбирам ли че ендометриозата е причина само когато е обхванала и яйчниците. :?
« Отговор #413 -: Септември 02, 2007, 19:27:25 pm »
На този въпрос не мога да ти отговоря с твърдо да или не, има жени забременяли с ендометриоза, без оперативна намеса и без лечение.
*
« Отговор #414 -: Септември 03, 2007, 17:20:57 pm »
Аз мисля,че ендометриозата пречи на евентоално забременяване,защото кистите притискат матката от външна страна и не и позволяват да се разшири спрямо плода и следва спонтанен аборт,който също е много опасен
« Отговор #415 -: Септември 03, 2007, 19:12:25 pm »
има жени родили с огромни тумори на матката, които се разпъват заедно с нея, още повече, че момичето няма киста а само ендометриозни огнища, малко точици, разположени по вътрешностите, следователно няма какво да притискат. Пък и жълтото тяло като нарастне също ли притиска матката.
« Отговор #416 -: Септември 04, 2007, 10:13:52 am »
Здравейте момичета ще ви помоля за разгадаване на моя резултат от хистологията, която преди 2 месеца ми беше правена при пункция и резултата е "хемолизирана кръв", какво ще рече това има ли нещо като ендометриоза или не е толкова фатално, ще помоля и Мели да се включи.Първоначално док.се съмняваше за еднометриоза и затова изпрати яйцеклетката за хиктология.
Неуспеха не означава, че никога няма да успееш, просто ще ти отнеме повече време.
*
« Отговор #417 -: Септември 04, 2007, 11:02:14 am »
Нали точно за това сме в този форум,да обменяме опит като чуто,видяно и преживяно Аз си мисля,че ако е възможна безпроблемна бременност и раждане с наличието на огромни тумори,защо ходим с години по доктори,и то безрезолтатно
*
« Отговор #418 -: Септември 04, 2007, 11:04:07 am »
има жени родили с огромни тумори на матката, които се разпъват заедно с нея, още повече, че момичето няма киста а само ендометриозни огнища, малко точици, разположени по вътрешностите, следователно няма какво да притискат. Пък и жълтото тяло като нарастне също ли притиска матката.
« Отговор #419 -: Септември 04, 2007, 19:47:52 pm »
Това не значи че при всички така се случва, но колко може да е голяма една киста че да притиска матката. Само казвам, че е възможно защото се е случвало.