0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #380 -: Юли 24, 2007, 20:07:03 pm »
Няма защо да се притесняваш, може да си от късметлийките при които минава по-леко. Пожелавам ти да е така и с оставащите инжекции.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #381 -: Юли 25, 2007, 13:52:45 pm »
Благодаря!Всъщност,притеснението ми е в това,да не би да не ми действат инжекциите Иначе,разбира се,че предпочитам да нямам аномалии и всичко да мине гладко И без това достатъчно ме изнервиха и умориха,и доктори и здравна каса :?
*
« Отговор #382 -: Юли 27, 2007, 09:13:21 am »
Има ли изобщо случаи, когато Диферелин не действа?И ако да, какво се прави?
Защото при мен май точно това се получава :( В понеделник ми беше втората инжекция и уж ми беше свършило.А снощи ми дойде,отново! 8O
Не знам какво да правя вече!Нервите не ми издържат, ще се побъркам!От снощи не съм спряла да плача.
Момичета, кажете ако знаете нещо по въпроса, моля!

« Отговор #383 -: Юли 27, 2007, 21:29:59 pm »
Има хора на които не дестват или по-скоро не помагат, Чувала съм че при млади момичета трудно се дотиска функцията, най-добре е да чуеш лекарско мнение.
*
« Отговор #384 -: Юли 27, 2007, 21:51:42 pm »
Имам чувството, че Диферелина по-скоро ми предизвиква М, отколкото да го спре.Може би е лудост, но така мисля.Моят доктор е в чужбина и не мога да го питам в момента.Вече наистина не знам какво да правя! :(Може ли да съм такъв карък?! :x

*
« Отговор #385 -: Юли 27, 2007, 22:22:28 pm »
здравейте момичета! операцията ми беше преди месец , лекувам се с Диферелин , но искам да ви попитам някой знае ли каква е разликата мІу Диферелина и Золадекса?
*
« Отговор #386 -: Юли 30, 2007, 16:44:28 pm »
Да,по принцип е едно и също,но на различни фирми,но май Золадекса е малко по-добре На мен след операцията ми изписаха Деферилин,но след като си подадох документите в здравната каса,ми отговориха,че ще чакам четири месеца А аз нямам време да чакам толкова После,чрез познат аптекар разбрах,че е изчерпен,само някакъв с изтекъл срок ( момичета,хубаво гледайте като си купувате )Тогава се обадих на доктора,който ме оперира и той ми обясни,че няма никакъв проблем да се слага Золадекс,даже е по-добре,обаче всички изписват Дефирилин,защото от касата отпускат него Преди е имало пътека за Золадекс,а сега е за Дефириблин Така аз започнах да си купувам Золадекс,а от касата още не са ми са обадили  :?
*
« Отговор #387 -: Август 01, 2007, 21:26:09 pm »
Да,по принцип е едно и също,но на различни фирми,но май Золадекса е малко по-добре На мен след операцията ми изписаха Деферилин,но след като си подадох документите в здравната каса,ми отговориха,че ще чакам четири месеца А аз нямам време да чакам толкова После,чрез познат аптекар разбрах,че е изчерпен,само някакъв с изтекъл срок ( момичета,хубаво гледайте като си купувате )Тогава се обадих на доктора,който ме оперира и той ми обясни,че няма никакъв проблем да се слага Золадекс,даже е по-добре,обаче всички изписват Дефирилин,защото от касата отпускат него Преди е имало пътека за Золадекс,а сега е за Дефириблин Така аз започнах да си купувам Золадекс,а от касата още не са ми са обадили  :?
много ти благодаря за отговора :balk_602:
« Отговор #388 -: Август 02, 2007, 11:24:24 am »
Здравейте момичета имам един въпрос при пункция на яйцеклетки за ин-витро ми извадиха 2 от които едната лекаря ми каза че може би е ендометриозна и я изпрати за хистология. Резултат все още няма. Дали е възможно чрез хистология да се  потвърди ендометриоза, защото съм чувала че ендометриозата се установява само с лапаро? :(
Неуспеха не означава, че никога няма да успееш, просто ще ти отнеме повече време.
« Отговор #389 -: Август 02, 2007, 12:32:16 pm »
Възможно е.

lb2f
*
« Отговор #390 -: Август 02, 2007, 18:06:21 pm »
Аз мисля че хистологичното изследване е най-точно защото след операцията ми занесоха проба за хистология за да се потвърди ендометриозата ( и чаках цял месец )
« Отговор #391 -: Август 03, 2007, 09:35:57 am »
Резултата от моята хистология също се бави вече втори месец, нямам представа за колко време трябва да излезе :?
Неуспеха не означава, че никога няма да успееш, просто ще ти отнеме повече време.
*
« Отговор #392 -: Август 03, 2007, 15:29:54 pm »
Горе-доло толкова Аз чаках един месец но изследването го правиха в същата клиника дето ме оперираха и затова сигурно стана па-бързо
*
« Отговор #393 -: Август 03, 2007, 15:49:11 pm »
Диферелинът не е изчерпан. Предишната партида беше с годност до август или октомври 2008 г. Този, който взех днес от аптеката, е до март 2009 г. Винаги проверявам годността преди да си го взема.
Дано скоро да ти се обадят от касата.
*
« Отговор #394 -: Август 03, 2007, 18:01:21 pm »
Късно е Аз си сложих вече втората инжекция Золадекс А доктора каза да не се смесват с Деферелин И ще я карам така докрай ( само жалко че си ги купувам )
« Отговор #395 -: Август 10, 2007, 17:26:11 pm »
Здравейте на всички,надявам се с моят случай да ви дам повече надежда. На 9 декември 2007 г. ми направиха лапароскопия на киста на левия яйчник.Предполагаше се ендометриоза и така и се оказа на епикризата която взех края на януари. Лекарят който ме оперира ме посаветва да почна лечение с хапчета, забравих как се казват,и след лечението, от може би 6м.,ми каза до 2г. да забременея, ако искам да си имам ниакога деца..От прочетени форуми и какво ли не за лечението от интернет разбрах, че ако успея да забременея веднага след операцията лечение ниама да се налага,тъй като бременността се счита за лечение.Попитах въпросниат лекар за този вариант и той ми каза:"ако успееш да забременееш без лечение,ще ви кам с пълен глас ура".Отидох при генеколога който ми "откри" ендометриозата и му разказах всичко и той след преглед на ултразвук ми каза ако желая ,да правим опити за бебе до май месец и ако не стане да започна лечение ,пък всичко било божия работа.февруари започнахме опити с моя приятел,които също искаше бебе,. Март-нищо.Април-също нищо.Май + тест,неможех да повярвам,тъй като това ни беше последния опит преди да започна лечението.На 22 г. съм бременна в началото на 5 месец,и се надявам всичко да е наред за напред.Не се отказвайте от нищо и мислете позитивно и дано и при вас нещата бъдат с щастлив край.УСПЕХ!!!
« Отговор #396 -: Август 10, 2007, 18:17:21 pm »
Благодарим ти че сподели с нас, желая ти лека и успешна бременност!
По-горе има една анкетка, моля те да си сложиш гласа в нея.
*
« Отговор #397 -: Август 14, 2007, 13:31:58 pm »
И аз искам да се включа в започналите с лечението.Днес ми сложиха втората инжекция, още ме боли д-то.Преди да започна имах някаква вътрешна борба със себе си, не ми се искаше, знаех, че трябва,но се надявах да забременея без лечение. И изчаках 3 месеца. Сега съм някак по-спокойна, знам, че прявя нещо полезно за себе си.Е, закупувам си ампулите сама и се надявам в скоро време да получа отговор от касата,но...Колкото и да се опитвам да не мисля за симтомите, вече започнаха топлите вълни.Мислите ли, че е рано да ги усещам едва преди втората инжекция?Не вярвам да са от топлото време.
*
« Отговор #398 -: Август 14, 2007, 15:09:23 pm »
О хич не е рано на мен ми започнаха още в края на 1. :(Просто се опитай да не им обръщаш внимание толкова много,мене страшно ме тръшнаха и аз станах много нервна,вечно ядосана,и така само ядове си докарах :(.Препоръчвам ти да спортуваш,ако имаш възможност.Чувала съм (ама късно го научих),4е имало някакви хапчета,които по принцип били за жени в менопауза,но май(ама не съм сигурна)помагали и момичета в изкуствена менопауза.Така,че ако искаш потърси информация.Пожелавам ти много леко лечение,някой го изкарват много леко ,пожелавам ти и ти да си оттях :goodluck: :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #399 -: Август 14, 2007, 20:05:23 pm »
Таз хормоно заместителна терапия май не е много подходяща за жени с ендометриоза, аз също доста почетох докато си чакаш инжекциите. Ако нещо ще се пие е добре да бъде назначено от лекар.