0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #300 -: Юни 21, 2007, 15:34:38 pm »
Искам да си сменя гласа :(, как мога да го направя?
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #301 -: Юни 21, 2007, 15:39:31 pm »
Искам да си сменя гласа :(, как мога да го направя?
Ами няма начин.
Може да се даде вместо по един, да пускат по два гласа всички и пак ще можеш да гласуваш, ама така пак не се маха това което вече си дала като глас.
« Отговор #302 -: Юни 21, 2007, 15:48:51 pm »
Ами тогава само ще си го напиша - преди време гласувах "Все още опитвам", моля да го считате като отговор "Успях най-накрая", но ако може да не съм 13-я гласувал  :oops:
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #303 -: Юни 21, 2007, 16:19:27 pm »
Кво те притеснява, сега то се захване едно успяване, 2-3 пъти. :lol:
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
« Отговор #304 -: Юни 22, 2007, 17:09:59 pm »
Аз също страдам от ендометриоза, оперираха ме на 14.05.07 във ВМА. Сега кандидатствам за Золадекс, но естествено от НЗОК протакат нещата. Може ли някой да ме ориентира Диферелин по-евтин медикамент ли е от Золадекс. Възможно ли е да не одобрят молбата ми за лечение от Здравната каса, при условие, че съм здравно осигурена? От там ми казаха, че в момента много жени кандидатствали за такова лечение и чакали от април месец да излезе становище за молбата им. Желая на всички късмет! Ще очаквам отговор и предварително благодаря! :wink:
*
« Отговор #305 -: Юни 22, 2007, 18:18:21 pm »
Здравей Золадекса е по скъп от Диферелина,нз. точно какви пари е ,но са ми казали включително и моя лекар ,че е по скъп.За съжаление има такава опция да не те одобрят въпреки всичко ,но мисля ,че ще те одобрят,но след доста време както стана при мен протакохаме близо  2месеца,а отделно още когато ми казаха,че трябва да си бия Диферелина,бяха спрели приема да чаках,от декември до февруари да подновят приема,и после от февруари до началото на май да ме одобрят :xХайде и успех:)
« Отговор #306 -: Юни 22, 2007, 21:22:36 pm »
ambigrama незнам какво е сътстоянието ти след ларароскопия, но ако ти се проточи одобрението от касата, е най-добре да побързаш със забременяването, ако имаш такова желание. Направи консултация със специалист по стерилитет.
« Отговор #307 -: Юни 25, 2007, 09:58:52 am »
Имах множество сраствания и кисти на двата яйчника. Със запазени яйчници съм, но доктора каза да започвам лечението по-възможно най-бързия начин. Сега пия противозачатъчни, но образувам фоликули. Най-вероятно ще ме принудят да зи закупя първата ампула от инжекциите, смятам да изпробвам лечението с Диферелин. Ходих и при друг лекар, но тази опция със забременяването не я споменаха. Личната ми лекарка звъня на нейна позната, която работи в клиника за ин-витро. Казала е, че е възможно да забременея. Доктора, който ме оперира и гениколожката, която ме диспансеризира не разрешават да спра противозачатъчните, от тях се чувствам изключително зле.
« Последна редакция: Юни 25, 2007, 11:06:38 am от ambigrama »
*
« Отговор #308 -: Юни 25, 2007, 17:45:17 pm »
Здравейте, момичета!На мен също ми откриха ендометриоза при операция за махане на миомни възли.Докторът е отстранил почти целия десен яйчник.Добрата новина е че и двете тръби са проходими, и левият яйчник е перфектен.
Днес ми беше първата инжекция Диферелин.Сигурно съм луда, но чак се радвам че за изместно време няма да имам М.В последните месеци правих такива кръвоизливи, че косата да ти настръхне.
Надявам се тук да намеря подкрепа, както и отговори на мои бъдещи въпроси.
Пожелавам на всички да се отървете от тази коварна болест и да си имате по няколко сладки бебета!  :)

*
« Отговор #309 -: Юни 25, 2007, 19:40:08 pm »
amina  :bighug: :balk_21:
*
« Отговор #310 -: Юни 26, 2007, 09:31:22 am »
keaty  :balk_64:  :bighug:

« Отговор #311 -: Юни 26, 2007, 11:09:18 am »
Amina, Диферелина купи ли си го или ти го отпуснаха от здравната каса?
*
« Отговор #312 -: Юни 27, 2007, 09:12:54 am »
Първата ампула си я купих, тъй като исках да започна възможно най-бързо с лечението, а одобрението от касата се бави.Там жената, която ми прие документите, каза че може да минат и два месеца преди да ми одобрят молбата.Така че съм подготвена психически да си купя и втората ампула. :(

« Отговор #313 -: Юни 27, 2007, 09:42:51 am »
И аз започвам да се подготвям психически  :wink: Някой каза, че в Турция инжекцията струвала около 60-70 евро!!! Но все пак ние сме граждани на РБългария...и сме подготвени психически за всичко.
*
« Отговор #314 -: Юни 27, 2007, 10:44:40 am »
  По-скоро трябва да сме подготвени за всичко!това май трябва да го въведат като задължителна дисциплина в училище.
*
« Отговор #315 -: Юни 27, 2007, 21:51:59 pm »
Да ви кажа честно наистина ми писна от всички тези институции! :x
Не може да си супер съвестен гражданин, да имаш нужда от определено лекарство и да цари безхаберие за това кога ще ти одобрят молбата.Това просто не го разбирам.Еми ако трябва всеки ден ще разглеждат молби!
Но......безсилни сме в този случай.Ще чакаме и ще се надяваме да стане по-бързо!
И сега имам един въпрос :)Понеже разбрах, че има вероятност след първата инжекция пак да ти дойде/ а пък аз съм Марко Тотев/ - кога да го очаквам? Принципно М ми е на 28-29 дена.

« Отговор #316 -: Юни 27, 2007, 23:11:11 pm »
ми когато си е времето може и малко да закъснее, почтивъв всички случай идва първия цикъл, че даже и се окапва доста дълго време.
*
« Отговор #317 -: Юни 28, 2007, 09:29:42 am »
Последният път ми дойде нормално на 27.05.Лошото обаче е, че след премахването на яйчника ми дойде отново - на 10.06.И сега не знам от коя дата да броя. :(
Лелеееее, колко много ми писна от този гаден М! :x

*
« Отговор #318 -: Юни 28, 2007, 09:54:02 am »
Спокойно сега поне от Диферелина ще ти липсва доста време.На мен след като спрях инжекциите и като ми дойде нормалния цикъл ми беше толкова неестествено.Просто така свикнах да го няма,а сега свиквам пак да го има и на гаддддддните болки :(
*
« Отговор #319 -: Юни 28, 2007, 11:10:23 am »
Притеснено ми е, защото на 07.07. съм булка, а пък на 20.07. заминавам на море за 3 дена.И ако ми дойде на някоя от тези дати ще откача!