0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #920 -: Януари 16, 2009, 23:26:10 pm »
СЪНИ за колко време ти ги сложиха тези инджекции.наистина малко ме стреснахте,но колкото неща са ми минали през главата няма назад.въпрос на шанс.
*
« Отговор #921 -: Януари 17, 2009, 00:49:39 am »
Сложиха ми ги за около 10 дни или 2 седмици . По-добре да си подготвена че може и по-вече да излезне а ако излезне по-малко супер, но ако нямаш всчки парти питай лекаря при когото си дали може да му  ги дадеш по-късно ако не ти стигнат.
« Отговор #922 -: Януари 17, 2009, 05:34:03 am »
Според мен няма връзка между ендометриозата и нужните като количество препарати за стимулация. На мен ми трябваха 10-тина гонала (по един на ден) и няколко меногона. Зависи как ще отговориш на стимулацията.

lb2f
« Отговор #923 -: Януари 19, 2009, 00:12:46 am »
благодаря, при д-р Стаменов съм.Ми то като започнем ще си покаже.и да го мисля няма да стане по-различно.така че напред и това е.те хората си знаят работата.дано имам късмет да стане от първия път. :crossfingers:
*
« Отговор #924 -: Януари 19, 2009, 16:11:19 pm »
Здравейте, момичета!
Искам да вдъхна увереност на всички, които опитват да забременеят след тази болест.
Аз имам две операции - през 2001 и през 2007. В началото на 2008 отново ми се появи киста - но овулация имах. Док каза да пробваме извесно време и после да мислим ще правим ли трета лапаро... Бях решила да изчакам до Нова година и да пробвам варианти...
Но чудеса стават - около Коледа започнах да се съмнявам, на 31.12 си направих тест - направо не можах да повярвам- 2 чертички! Ходих и на лекар - Слава Богу! всичко е ОК
Не губете кураж - ВЯРВАЙТЕ И ЩЕ СТАНЕ!
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #925 -: Януари 19, 2009, 16:28:33 pm »
tat  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
« Отговор #926 -: Януари 19, 2009, 21:36:30 pm »
Вида на стимулацията и количеството лекарства зависи по-скоро от възрастта, стойностите на хормоните и общата картина на положението. Успех на всички, на които им предстои процедура.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #927 -: Януари 26, 2009, 06:09:00 am »
Може и да сте прави затова че няма връзка между ендометриозата и количеството лекарства, но на мен така ми каза док когато го попитах защо имам само 3 яйцеклетки след тази стимулация. Точните му думи бяха "заради ендометриозата". Може  да има значение степента на заболяването, незнам.
« Отговор #928 -: Януари 26, 2009, 11:31:49 am »
вчера бях при стаменов чакам си резултатите от имунолозите и ще почваме каза че не е розова ситуацията.и трябва да почнем веднага. :(.и се надявам имунологичните ми изследвания да са добри.
« Отговор #929 -: Януари 27, 2009, 16:57:17 pm »
имуноложката каза че може да започваме но преди трансвера на ембриона трябва да се влеят 40 ампули имуно...как се вливат тия 40 ампули,някой може ли да ми каже
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #930 -: Януари 27, 2009, 18:23:19 pm »
Венозно, в клиниката. :)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #931 -: Януари 27, 2009, 18:40:44 pm »
Само да попитам имунологични изследвания в клиниката при д-р Стаменов ли пусна? Питам защото и аз искам генетични и имунологични , а незнам къде да ги пусна!
« Отговор #932 -: Януари 27, 2009, 21:38:57 pm »
да.при стаменов
« Отговор #933 -: Януари 29, 2009, 14:50:27 pm »
Здравейте момичета,аз също съм с диагноза ендометриоза и Ноември 2008г. ми беше последната операция.За съжаление благодарение на здравната каса и на неочтивия екип на м.д започнах лечението си със золадекс преди 3дни.Така е защото болницата и ЗК не могат да се разберат помежду си и все още нямам становище дали ще ми дадат лекарство и както сигурно се досещате си купих сама първата инжекция,което всъщност въобще не ми се отрази добре,а при мисълта,че тъпата държава трябва да ти помогне...съвсем можеш да откачиш 8O
Но както и да е стига съм се оплаквала в краина сметка сме длъжни да се борим с тази упорита болест.И искам да попитам някой знае ли дали може да има проблем с лечението при положение,че са минали вече два месеца откакто сам оперирана,а едва сега си бия пурвата инжекция? :(
« Отговор #934 -: Януари 29, 2009, 18:45:01 pm »
Няма никакво значение че са минали, ако е писано да се върне ендометриозата, тя ще се върне след края на лечението, ако д-ра си е свършил добре работата всичко ще бъде наред, какъв е разултата с тръбите, моя съвет е бързичко да се ориентираш към клиника по стерилитет и ако има възможност да не слагаш всички инжекции.А касата предполагам още не е почнала да работи по новия рамков договор.
« Отговор #935 -: Януари 30, 2009, 10:05:09 am »
и аз бях така мъ4иха се да не ми отпуснат инджекцииките,първата си я купих но др не.бях на деферелин.по добре се посаветвай със специалист по репродуктивна медицина ,за да не дойде6 на моето положение. залъгвах се две години и сега се 4удя кое по напред да направя.не се тревожи, а вземай верните ре6ения.пък те докторите -споциалисти си знаят работата.само не се плаши и всичко ще бъде наред.
« Последна редакция: Януари 30, 2009, 10:08:25 am от alexia13 »
« Отговор #936 -: Януари 30, 2009, 10:09:59 am »
искам да попитам др месец ми почва стимулацията,по време на цикъла ли се започва и каква е процедурата искам малко да с еподготва преди да е почнали.ще ви бъда благодарна ако ми отговорите.
« Отговор #937 -: Януари 30, 2009, 10:53:52 am »
има специална тема за пациентите на д-р Стаменов, в подфорум Асистирани/Споделено там можеш да следиш как минават процедурите при другите момичета и да питаш за неща, които те вълнуват. Това е темата:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=21850.0
« Отговор #938 -: Януари 30, 2009, 10:59:22 am »
Благодаря за съветите,но мисля че още сам далече от идеята да забременея и незнам дали има смисъл да ходя в такава клиника.Може би имате предвид че ще ми е нужно след края на лечението-незнам,изобщо не сам в нещата и ми е трудно да ги разбирам.Пък и доктора ми не е от най-приказливите,а и да ми обяснява си го говори на неговия език и аз много н схващам :oops:.Относно тръбите ми на десния яйчник не са могли да ги спасят,но на левия са успяли и са си наред,което също малко ме притеснява но...Доктора който ме оперира се казва Божилов,някой дали го познава?!! :D
« Отговор #939 -: Януари 30, 2009, 11:07:52 am »
И още нещо - може ли някой да ми обясни каква е тази "стимулация"и защо е? Извинявам се за въпросите си,но както споменах не сам въоубще наясно :oops: :oops: :oops:Благодаря
И още нещо - дали според Вас мога да имам проблем след като на третия ден след инжекцията приятеля ми се изпусна в мвн  :?
Благодаря още веднъж!!! :wink: