Росси, относно коментара на д-р Стаменов, общо взето ситуацията не е розова при мен, та и той се позамисли. Оказах се с изчерпан яйчников резерв, което означава донорска яйцеклетка (ако ще правим пак опит). Снимахме тръбите и на 12-ти съм на контрола да преценим дали имат хидросалпингс и дали ще пречат на ин-витрото с донор. После ще се реши дали ще се прави лапаро за тръбите и със сигурност ще се прави хистероскопия, да разберем каква е ситуацията на матката - все пак аз до сега не съм забременявала никога, не се знае как са нещата там, а и дебелината на лигавицата обикновено не ми е добра.
Относно Оргаметрила, аз лично съм го пила много пъти, за да ми регулира цикъла в последните години, особено когато задържам фоликули. А през миналата година го пих непрекъснато в продължение на 6 месеца (спирах само, за да ми дойде и пак от 5-ти до 25-ти ден по 2 таблетки дневно). Не мисля, че съм имала някакви особени проблеми, малко напълнях, но не мога да кажа със сигурност, че това е причината. Но съм чувала от други жени, склонни към напълняване, че много бързо качват килограми от него. Предполагам, че всички хормонални таблетки крият подобни рискове:(