WooferJ, добре дошла в отбора, в който никой не иска да бъде. Надявам се тук да сме ти от помощ. Стискам палци нещата при теб да се подобряват. На мен днес ми поставиха третата инжекция.
Момичета, в момента съм в САЩ - не само за да прекарам Коледа със семейството на съпруга ми, но и за да се коснултирам с тукашни специалисти за ендометриозата. Реших да напиша всичко, което науча, в случай че някоя от вас се интересува, пък току виж има полза.
Като за начало ето храните, витамините и хранителните добавки, които бях посъветвана да взимам.
Витамин В комплекс - по 50 до 100 мг на ден от всеки от групата
Магнезий - 300 до 800 мг на ден
Цинк, селен, витамин Е
Всички тези могат да се намерят комбинирани в една таблетка витамини.
Огромно подобрение се забелязва при пациентки, взимащи всекидневно следната комбинация (не съм сигурна че мога да ги преведа правилно, затова пиша и на латиница:
тиамин (thiamine) - 100 мг
рибофлавин (riboflavin) - 100 мг
пиродоксин (pyridoxine) - 100 мг
цинков цитрат (zinc citrate) - 20 мг
магнезиев аминоцелат (magnesium - aminochelate) - 300 мг
Докторите съветват да се елиминират червените меса, млечните продукти и жълтъците на яйцата. Пациентка на една докторка тук в Портланд е имала ендометриоза няколко години, няколко операции и лечение с хормони, но нищо не е помогнало. В един момент е спряла млечните продукти изцяло, и вече няколко години няма никакви симтоми на ендометриоза и е забременяла без проблем преди известно време.
Всекидевното приемане на зеле, броколи, ряпа, регулират нивата на естрогена. Техен заместител е хранителната добавка Indole-3-Carbinole, която намерих тук без проблем. Надявам се да я има и в България. Препоръчват се още соеви храни или добавки, съдържащи соев прах. Фибрите също регулират естрогена и се препоръчват по 25 г на ден най-вече под формата на овесена каша или настъргано жито, пшеница.