0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #620 -: Ноември 22, 2007, 16:51:26 pm »
Честито, ralies  :D Много обичам такива истории  :D
Лека и безпроблемна бременност ти желая  :blowingdust:

lb2f
*
« Отговор #621 -: Ноември 22, 2007, 16:58:22 pm »
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, но редовоно чета написаното от вас.
Сега пиша за да ви дам малко кураж да продължите напред.
След операция от ендометриоза в момента съм бременна в 7г.с.
Накратко моята история: Януари 2006 година коремна операция, не последва лечение по преценка на доктора. Както ви е ясно казаха бързо забременяване. То обаче не се появи до септември 06 година когато ми бе и първата инсеминация. И така четири инсеминации последната от които през април 07 година. Последва ин витро юни 07 година-неуспешно. Лекарите не откриваха други причини, и те самите бяха учудени защо не се получава. Бях на ръба на нервна криза, не знаех на къде да тръгна. Реших, че лятото ще почиваме и на есен пак по доктори и процедури. Така тази есен тъкмо бях решила да запазвам часове, но все нещо се случваше и го отлагах. На 2-ри октомври ми бе последният цикъл, след двудневно закъснение направих тест, който се оказа положителен. През цялото това време не съм мислила за нищо друго освен за изхода от цялата тази история.Утре съм на преглед да видим дали всичко е наред.
Не се отчайвайте, вярвайте в себе си и в успеха. Аз самата никога не съм предполагала, че всичко ще се развие така въпреки, че тайничко съм се надявала.
истории като твоята ни окуражават! искренно се радвам която някоя от нас УСПЕЕ! пожелавам ти лека бременност и само щастливи мигове отсега нататък! успех миличка!
« Отговор #622 -: Ноември 22, 2007, 18:06:01 pm »
ralies, супер новина - пожелавам ти безпроблемна бременост и много усмивки и щастие. 
« Отговор #623 -: Ноември 22, 2007, 18:12:55 pm »
ralies, честито! Лека и безпроблемна бременност ти пожелавам!  :balk_602:
« Отговор #624 -: Ноември 22, 2007, 18:31:13 pm »
Рали, колко много се радвам за теб, след всичко което ми разказа и толкова неуспешни опити. Наскоро четох и въпросите ти към д-р Стаменов и знам, че се подготвяхте за нови опити и консултации. Ето, че се случват и хубави неща! Честито на теб и съпруга ти, с пожелание за безпроблемна бременност.  :ballons: :bighug:

« Отговор #625 -: Ноември 22, 2007, 18:34:20 pm »
Прекрасна новина, много се радвам за теб, пожелавам ти успешни 9 месеца. спокойна бременност и само хубави моменти.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #626 -: Ноември 22, 2007, 19:45:36 pm »
Честито!
Лека бременност!
*

ellysot

• 202
  • Животът не е навредил никому,но и почивката също!
« Отговор #627 -: Ноември 22, 2007, 22:19:27 pm »
Незнам кой го е казал,ама е бил прав:
     "НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА В РАМКИТЕ НА ВЪЗМОЖНОТО"
Браво! :cool:
И честито!
*
« Отговор #628 -: Ноември 23, 2007, 12:53:17 pm »
Честито Рали,толкова се зарадвах :bighug:желая ти спокойни и безпроблемни девет месеца,а после хубаво и здраво бебе,а може и две.Ще чакаме новини
*
« Отговор #629 -: Ноември 23, 2007, 21:33:27 pm »
Честито!!!
Лека и безпроблемна бременост!!! :goodluck: :babyflips: :bighug:
« Отговор #630 -: Ноември 24, 2007, 10:44:01 am »
 :goodluck: :bighug: :goodluck: :bighug: :goodluck: :bighug:
« Отговор #632 -: Декември 13, 2007, 15:19:48 pm »
здравейте, момичета.Аз също съм една от тези на които е поставена диагнозата еднометриоза след направена лапароскопия на 7,11,2007 год. в епикризата ми не пише кой стадий е била , но пък за сметка на това си пише всички поражения имала съм киста на левия яйчник 4 см и огнища по десния, за тръбите ми пише -Друстранно с нормална дължина, свеж фимбриален апарат и слабо нагънати, доктора ми каза че са пропускливи и са добре. Вчера ходих на профилактичен преглед и професора ми каза ,че всичко ми е в ред, също така ме посъветва за 6 месечно лечение с Диферелин на 28 дни по една инжекция, понеже чакам лекарството от касата , а незнам кога ще благоволят да ми го дадат ще си взема първата инжекция сама, тъй като докторът ми каза, че колкото по скоро толкова по-добре иначе до два три месеца тази напаст може да рецидивира, а и в повечето случаи се случва така. Момичета объркана съм , вярвам безрезервно на лекувация ме лекар, но прочитайки цялата тема на един дъх срещам и противоречиви мнения, чета че някои лекари са на мнение ,че веднага след лапарото е хубава да се правят опити за бебе, при мен такива нямаше, прости след операцията не сме правили секс нито веднъж поне така ми каза лекаря, след вечерашния преглед той ми каза ,че вече мога да водя полов живот, но какво от това тъй като за овулация вече е много късно, а и смятам този месец на 25 да си сложа първия диферелин. Полудявам, страх ме е сигурно е нормално, но за щастие все още вътрешно в себе си тая ония мъничък лъч надежда, че нещата ще се оправят и че най-накрая ще си имаме бебче!
Та искам да попитам , някои има ли излишни инжекции за да си ги закупя!
Благодаря ви предварително момичета и успех на всички , рано или късно слънчице ще огрее и на нашата уличка! Цунки  :wink:
« Отговор #633 -: Декември 15, 2007, 00:51:24 am »
WooferJ, добре дошла в отбора, в който никой не иска да бъде. Надявам се тук да сме ти от помощ. Стискам палци нещата при теб да се подобряват. На мен днес ми поставиха третата инжекция.

Момичета, в момента съм в САЩ - не само за да прекарам Коледа със семейството на съпруга ми, но и за да се коснултирам с тукашни специалисти за ендометриозата. Реших да напиша всичко, което науча, в случай че някоя от вас се интересува, пък току виж има полза.
Като за начало ето храните, витамините и хранителните добавки, които бях посъветвана да взимам.
Витамин В комплекс - по 50 до 100 мг на ден от всеки от групата
Магнезий - 300 до 800 мг на ден
Цинк, селен, витамин Е
Всички тези могат да се намерят комбинирани в една таблетка витамини.

Огромно подобрение се забелязва при пациентки, взимащи всекидневно следната комбинация (не съм сигурна че мога да ги преведа правилно, затова пиша и на латиница:
тиамин (thiamine) - 100 мг
рибофлавин (riboflavin) - 100 мг
пиродоксин (pyridoxine) - 100 мг
цинков цитрат (zinc citrate) - 20 мг
магнезиев аминоцелат (magnesium - aminochelate) - 300 мг

Докторите съветват да се елиминират червените меса, млечните продукти и жълтъците на яйцата. Пациентка на една докторка тук в Портланд е имала ендометриоза няколко години, няколко операции и лечение с хормони, но нищо не е помогнало. В един момент е спряла млечните продукти изцяло, и вече няколко години няма никакви симтоми на ендометриоза и е забременяла без проблем преди известно време.

Всекидевното приемане на зеле, броколи, ряпа, регулират нивата на естрогена. Техен заместител е хранителната добавка Indole-3-Carbinole, която намерих тук без проблем. Надявам се да я има и в България. Препоръчват се още соеви храни или добавки, съдържащи соев прах. Фибрите също регулират естрогена и се препоръчват по 25 г на ден най-вече под формата на овесена каша или настъргано жито, пшеница.   

« Отговор #634 -: Декември 15, 2007, 07:20:49 am »
 Главният проблем е наличието на твърде много естроген. Избягвайте всякакви естрогенни таблетки, от типа на средства против забременяване. Отслабнете, избягвайте или намалете до минимум сладките храни, тестени и зърнени закуски, изделия от соя (освен лецитин), изделия от мляко, освен маслото.
Добри добавки са: натурален витамин Е от 500 до 1000 mg, магнезий 300-500 mg, цинк, селен, витамин B6 до 50 mg, заедно с мултивитами или B комплекс, рибено масло, биофлавоноиди, пурпурни плодове и сокове, вишни, за намаляване на кръвотечението. Indole-3-Carbinol (200 mg/day) е полезно химично съединение в зелето, брюкселското зеле и броколи, има го в големи количества в тях. Естественият прогестерон също може да е полезен, особено за малка миома. Повече движение. Притискайте точките за матката, под вътрешната част на всеки глезен. Правете топли компреси с рициново масло ниско под корема.
Ето това е български вариант, излезе от гугъла.
« Отговор #635 -: Декември 15, 2007, 12:27:40 pm »
Момичета аз имам въпроси относно начина на живот по време на лечението с Диферелин! Ще се радвам някой да ме посъветва !Искам да попитам кога след лапароскопията може да има полови контакти и ако има трябва ли да се ползва презерватив, също така по време на лечението с диферелин? Не попитах доктора тъй като толкова бях шашната  по време на първия си преглед след лапарото ,че ми идеше да припадна, а съпругът ми милия беше жълт като платно и едва ли точно тогава си е мислил за това, явно и на него не му е било от първостепенно значение.
Относно, храните които трябва да се избягват при това заболяване не за първи път тук чета , че месото и  млечните продукти са  противопоказни. Ходила съм при лекари които лекуват чрез правилен начин на хранене и всички са на това мнение, но на мен ми е малко трудно особено с месото с тая анемия се чувствам като парцал, но ще видим в бъдеще дали ще мога да измисля някакъв вариант.
На прага на първата инжекция си задавам въпроси, които може би всяка от вас си е задавала- Как ли ще реагира организмът ми на лекарството и дали ще мога да остискам до края , а той е още много далеч? От тези хормони  с които нашите "пишман" лекари ме лекуваха близо три години съм качила поне 8 килограма, надувах се, депресирах се, абе кофти работа, а сега с тази удърна доза хормони сигурно ще е 100 пъти по лошо, но какво да се прави съдба , а и в името на едно бебче една жена е готова да изтърпи и направи много неща за които дори не е и предполагала ,че може да и се наложи! Но стига самосъжаление явно сила му е майката, пък и казват ,че господ изпитва само чадата, които обича най-много! С две ръце и цялото си сърце се моля след време всяка една от нас да се похвали с едно прекрасно здраво и много очаквано сладко бебче!
« Отговор #636 -: Декември 15, 2007, 20:34:00 pm »
Интересно, на мен след операцията ми казаха точно обратното - да не се пазим и да правим опити за забременяване в дните преди започване на лечението, въпреки минималния шанс за успех.
За диферилина, ако се храниш здравословно по време на лечението и се движиш, страничните ефекти ще са по-поносими. Задължително взимай и витамини и антиоксиданти. При мен в началото беше по-зле - постоянно главоболие и безсъние. После тези странични ефекти изчезнаха и сега просто ми е горещо почти постоянно. Горещите вълни са неприятни, но не са непоносими през зимата. Сигурна съм, че това лечение би било много по-трудно поносимо през лятото в жегите.
Иначе сложих и някой друг килограм, но това май е индивидуално при всеки.

« Отговор #637 -: Декември 15, 2007, 21:07:24 pm »
С антиоксиданти и витамини и лятото се изтрайва. За секса зависи от това как е минала операцията ти, няма ограничение по принцип, след като ти се чувстваш добре. Писали сме достатъчно в темата кой какво е пил.
*
« Отговор #638 -: Декември 16, 2007, 20:14:14 pm »
ледена луна , красита  :bighug: определено ще се опитам да променя начинът си на хранене. аз по принцип не консумирам много месо , особено червено , но много обичам мл.продукти... :wink: много полезни материалчета!
« Отговор #639 -: Декември 17, 2007, 15:55:50 pm »
Остана ми една инжекция Диферелин в повече, ако мога да помогна на някого - пишете ми на e-mail: desi_aleksieva@dir.bg