0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: ендометриоза и забременяване
« Отговор #200 -: Февруари 21, 2007, 20:34:30 pm »
Ако нямаш някакви оплаквания не се приемат.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
« Отговор #201 -: Февруари 22, 2007, 11:00:57 am »
Мили момичета,
Искам да изкажа огромни благодарности на сайта и на всички пишещи в него,затова че ви има!!!Не искам и да си помислям,какво би станало,ако не бях попаднала на тази така полезна информация.Знам само,че нямаше да се справя сама.Благодарение на вас окрих д-р Стаменов,който след две коремни операции и лечение на ендометриоза,бе така смел да се обърне и да каже в очите на едно изтощено физически и психически момиче,че има надежда!!!Получих и огромна подкрепа от семейството си,както и от моя приятел,който НИТО ВЕДНЪЖ не ме обвини за тия проблеми,нито с думи,нито с дела и остана,въпреки че му казах да си върви...Единствения случай,в който си позволих да бъда слаба,беше когато разбрах,че имам ендометриоза,но после осъзнах,че посоката в която трябва да вървим е само НАПРЕД!!!Така и направих...Почти стигнах до инвитро...Хиляди пъти съм била шокирана от лошите случки в живота ми,но за първи път онемявам от радост-БРЕМЕННА СЪМ,момичета!!!Ето това е моята история...Пожелавам на всички вас в най-скоро време да напишат подобно писмо и да споделят радостта си с тия,които имат нужда някой да им каже,че все пак има НАДЕЖДА!Този пост има за цел не да дразни,а да помага!Спирам да пиша и без друго не виждам екрана от сълзи...Знам само,че сега сърцето ми тупти за двама!Знам!
                              Успех,мили момичета!!!
*

Жужка

• 564
  • Фен на Пегъзи Музовски
« Отговор #202 -: Февруари 22, 2007, 11:47:51 am »
Честито, мила 5q! Радвам се с цялото си сърце за теб! Лека и безпроблемна бременност от мен!  :D
Мога, стига да искам.
« Отговор #203 -: Февруари 22, 2007, 13:55:04 pm »
Браво, Петя  :D
Честито! Лека и безпроблемна бременност!

lb2f
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #204 -: Февруари 22, 2007, 14:13:13 pm »
честито и лека бременност. :D
никога не отстъпвай на принципите си!
*
« Отговор #205 -: Февруари 22, 2007, 14:24:10 pm »
  Честито и от мен! Пожелавам ти спокойно бременеене!
*
« Отговор #206 -: Февруари 22, 2007, 16:37:59 pm »
Честито Петя! :) Страхотна новина! Желая ти лека и безпроблемна бременност!

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
« Отговор #207 -: Февруари 25, 2007, 12:35:19 pm »
Честито Петя, пожелавам ти една успешна бременност.
Не дразниш никого, тази тема е отворена точно за това за да си дадем кураж и да не спираме да вярваме че има надежда.
Благодаря ти, че сподели с нас.
*
« Отговор #208 -: Февруари 25, 2007, 15:09:41 pm »

Здравейте мили момичета!
Пиша Ви, за да Ви дам надежда и да Ви подкрепя.
Моята операция/коремна/ беше на 15,03,2005. Първата ми инжекция Диферелин беше през април 2005 г., последната-септември 2005.
Действието Ви приключи на 04.10.2005,а първият ми МЦ дойде на 02.12.2005.
Здрасти, понеже виждам, че първата ти инжекция е поне 2 седмици след операцията - имаше ли цикъл преди нея или не? Защото моето лапаро беше през декември м.г., но понеже не била типичната ендометриозна киста, лекарят даржеше да изчакаме хистологията, тя излезе, чак след като ми мина МЦ. После аз си взех по-късно резултатите и първата инжекция ми е месец след операцията. Миналата седмица ми сложиха втората инжекция и имам понякога същите усещания, както когато растеше кистата - леко пристягане. Друг път има нещо като туптене и леко прорязване. И ми е притеснено...
Какви усещания имахте на яйчника (засегнатия от ендометриозата), по време на лечението? Имам си топлите вълни, главоболието, отпадналостта - които означават, че лекарството ми действа.
Благодаря ви!
*
« Отговор #209 -: Февруари 25, 2007, 17:42:46 pm »
Честито Петя!  :D Пожелавам ти леко бременеене!!!

Кyan не се притеснявай, аз също имах подобни проблеми. А по времето на моята операция се чакаше за Золадекс от касата, така че и аз сложих първата инжекция след около месец.
*
« Отговор #210 -: Февруари 25, 2007, 18:35:19 pm »
Кyan не се притеснявай, аз също имах подобни проблеми. А по времето на моята операция се чакаше за Золадекс от касата, така че и аз сложих първата инжекция след около месец.
Благодаря за бързия отговор. Дано да мина само с три инжекции и след време да ви се похваля!  :D
*
« Отговор #211 -: Февруари 27, 2007, 15:50:25 pm »
Здравйте,аз сам нова досега не сам писала във форуми.Имам ендометриза 4 степен и сам на диферелин.Постоянно чета вашите форуми  и най-накрая се решх и аз да пиша :D
*
« Отговор #212 -: Февруари 27, 2007, 16:16:04 pm »
Здравей keaty!  :)
Добре дошла и успех в борбата с тази коварна болест!
*
« Отговор #213 -: Март 01, 2007, 11:07:47 am »
Мерси лале :)Ти имала ли си подобни проблеми?
« Отговор #214 -: Март 07, 2007, 14:11:59 pm »
Здравейте на всички,аз няма точно този проблем/моят е все още неизяснен/, но имам приятелка, която има и е доста объркана от "компетентното"мнение на няколко лекари. Омъжена е вече 12-13год и никога не е забременявала, сега се зае по-сериозно с тази цел и и направиха лапароскопия октомври месец, след което и предписаха клостилбегит. Оказа се обаче че те всъщност само са констатирали проблема-ендометроза, но не са и махнали образованието което е имала, понеже нямали такава апаратура 8O/ние сме от Пловдив - това,че във ВМИ Пловдив нямат ме озадачи доста но.../ При поредното посещение при доктор/една от участвалите в тази операция,която е не различно мнение от другия си колега по отношение на тва че не е имало смисъл да пие тоя клостилбегит,но както и да е/и казват че сега не можело пак да и правят операция / много било скоро и ако забременяла и раждала секцио.. 8Oтова какъв проблем е също не разбирам/ и направо да почва инжекции за 6месеца - золадекс. След като прочетох тук че явно,не на всички се дават за 6мес/нейното образование било"колкото топлийка"/,освен това при условие че не е изчистена дори и да и спрат цикъла дали ще изчезне от само себе си?Да не се окаже че и това е било безмислено без операция както този клостил.. а това все пак не са леки лекарства.За съжаление имам доста горчив личен опит с лекарите /не всички разбира се, но смело казвам - повечето поне тук/ знам че могат да ти наговорят куп глупости и да те объркат съвсем, ще съм ви благодарна ако някой даде мнение или съвет - прочетох всичко което има написано, но все пак не съм съвсем наясно. Благодаря предварително
*
« Отговор #215 -: Март 07, 2007, 16:14:12 pm »
Аз също съм от Пловдив и на мен искаха да ми правят диагностична лапароскопия без да премахват каквото и да било , добре че не се съгласих, според мен е най-добре твоята приятелка да отиде с епикризата от лапарото при някой друг лекар хирург ако има възможност да отиде до софия.
*
« Отговор #216 -: Март 07, 2007, 17:08:40 pm »
Здравей Аzzazel!
Мисля, че твоята приятелка задължително трябва да се консултира с някой специалист по стерилитет. Във форума има достатъчно мнения къде е удачно да се отиде и на кои лекари може да се довери.
Цитат
и казват че сега не можело пак да и правят операция / много било скоро и ако забременяла и раждала секцио.. 

Какво значи скоро, на следващия месец ли?
Лапароскопията не пречи да се ражда нормално!!!
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #217 -: Март 07, 2007, 18:48:44 pm »
след като приятелката ти е от пловдив най-лесното и полезно нещо което може да направи в момента е да се види с д-р даскалов в торакс. по-натам той си знае - или ще й поеме лечението или ще я пренасочи.
ама и твойта приятелка добре си е почакала...12-13 год...

ако имаш проблем с забременяването или износването на бременността, е полезно за теб и ти да се видиш със същия лекар. той поне е проверен и знаем че работи :D
« Последна редакция: Март 07, 2007, 19:01:24 pm от лили »
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #218 -: Март 07, 2007, 18:57:27 pm »
Може да се направи второ лапаро след толкова време, нещо овътат там, но дали се налага трябва да прецени специалист, както Лили е казала, може да направи консултация с д-р Даскалов, аз лично съм негова пациента и смятам е е един прекрасен специалит. Ако пък реши да бяга към София, четете из форума и изберете по-сериозен специалист. Други изледвания сигурно също трябва да се направят, може наистина ендометриозата да не е основната причина, спермограма на съпруга, за нея би трябвало да посетят д-р Даскалова. Успех на твоята приятелка.
« Отговор #219 -: Март 08, 2007, 09:03:14 am »
Благодаря ви за бързите отговори,моя съвет към нея беше почти същия - най-добре да иде в специализирана клиника в София, понеже както прочетох от вас може да се пробва инсиминация преди това лечение,а тук явно е доста сложно. А може би трябва да повторят и спермограмата понеже и тя е правена във ВМИ,а както разбирам не са особено достоверни
Р.S.Аз също съм пациентка на д-р Даскалов,но моят проблем е повтарящи се спонтанни аборти т.е. не със самото забременяване /за сега поне/и съм на етап имунологични и генетични изследвания
Благодаря още веднъж и много успех и радостни новини на всички
P.S.2 Честит 8ми март на всички! :beerdr: