Ето ме пак тук,
единственото което мен ме притеснява относно приемането на новия закон е : 4е той пак ще бъде противоре4ив.
Сегашния закон си измива ръцете с изискването да представим някакъв докумнт- соц. доклад от 4ужбина- какъвто ний или нямаме право да полу4им, тъй кто се водим българи по гражданство или влиза в противоре4ие с закона- ний като българи ли осиновяваме или като 4ужденци- защото ако осиновяваме като българи, защо 4ужденци да изготвят социалния доклад???????
Новия закон май ще ни преравни с 4ужденците- от една страна добре- поне ще има ясност, а не да се обаждам аз и те да ми викат- "не можем да ви помогнем докато не се снабдите с доклад от Англия" един вид, обадете ни се пак, като цъфнат налъмите!!!!!!!
От друга страна новия закон ще ни сравни с 4ужденци, каквито ние не сме!!!!!!!!!! Абсурда е пълен. Едва ли има държава друга по света, която така лесно да се отказва от жителите си, ами на мен за кво ми е тая проклета българска ли4на карта и българско гражданство, сл;ед като аз ще се водя 4ужденка!!!!!!!!!!!1
Ох хора, много се ядосвам, ужас, няма оправия
До къде сме стигнали:
подготвили сме медицинск:
тест за спин- от англия, но ще го повторим в бг, 4е те искали изследванията да са правени в бг, а защо, след като сме 4ужденци???? Зна4и соц. доклад от 4ужбина, а тест за спин от бг???? 4е кой 4ужденец идва до бг за да се изследва за спин!!???
бележка 4е не сме психясали - от бг си го взехме с "връзки"
свидетелство за съдимост - пак от бг, пак с "връзки"
бележка 4е не дължим нищо- пак от бг- пак с връзки
Връзките са помогнали да се снабдим с докиментите без да сме изобщо в бг- демек родителите ни се занимават с тва.
Имаме док. за притежание на ипоте4ен кредит в Англия.
Данъ4ни декларации за дохода- пак от Англия.
Доклад от Англия- нямаме. Защо?Защо ли, ами защото мъжа ми не говори английски, как да го проу4ат,
другата при4ина е малко по - маловажна: в англия сме в списака с 4акащите за безплатно ин-витро и едно от условията за социалния доклад в англия е, да си приклю4ил с процедурите, т.е. не може едновременно да осиновяваш и да се инвитрираш, защото си лабилен, трябва да осиновиш или след като си минал процедуритеи имаш биологи4но дете, или след като си минал процедурите и си се отказал от биологи4но дете.
Така 4е, ако ний някак си нау4им английски на ниво май4ин език, което н практика е невъзможно, защот английският за нас, колкото и добре овладян, ще се явява винаги като "втори" или "4ужд" език, и решим да направим соц. доклад от англия, автомати4но ще изхвър4им от списъка на здравната каса за безплатно ин-витро, за което 4акаме ве4е 2 години!
За мен докалд от 4ужбина на бг граждани- зву4и абсурдно!
Какво не сме направили?
Не сме си сменили ли4ните карти да са на един адрес- защо- ний нали се водим 4ужденци, е в 4ужбина по документи живеем на един и същ адрес!
Суерте,
варианта с живеене в бг до вписване в регистъра едва ли е възможен, тъй като за бг гражданин се с4итат български граждани, които живеят в страната пове4е от 180 и няколко дни, не помня колко то4но бяха,
така 4е български граждани, които живеят в бг 1-2-3-4-5 месеца, дефакто не са български граждани, а какви са, може би това трябва да се уто4ни преди да се внасят и гласуват нови закони
Моми4ета успех, ние не знаем какво друго да направим, при следващата ни екскурзия до България ( която за нас се явява 4ужбина )
ще пробваме да намерим някои познат с фирма, където да ни назна4и на работа, наужким, та така да ни се води стаж и доходи, само 4е тогава ще трябва да плащаме и за джи пи и други подобни, и остава въпроса, ами ако проверят по паспорт дали наистина сме живели през това време в бг, как така се водим на работа в фирмав бг, а всъщост сме в лондон, ох не знам
засега осиновяването на бг детенце си остава ме4та, недостижима, неясно как изпълнима...абсурдна.
Хубав ден!