Аз също имам нужда от донор, но темата е много деликатна ,трябва да се подхожда внимателно . Тук нещата опират не само до физическото донорство на няколко клетки както е при даряването на органи или кръв- намесват се емоционални и морални аспекти,които не са само положителни. Ако се подеме медийна кампания веднага ще се предизвикат дискусии редно ли е,морално ли е да се дава генетичен материал ще се намеси църквата,че прекрачваме догмите и божиите закони и в крайна сметка може да се стигне до негативизиране на обществената нагласа по отношение на този тип донорство. Дали да сподели част от гените си с някой друг или не е въпрос на вътрешна нагласа и осъзното решение на самата двойка и в частност но жената донор. Казано е "само нещата,които си опитомил можеш да проумееш"-само сблъскалите се с проблема стерилитет и част от останалите чувстителни и широко скроени хора посещаващи двата форума биха могли да разберат какво е да направиш такъв жест за някого. Мисля си,че по-широкото агитиране към донорство на яйцеклетки би изкривило нещата ,между другото не съм чувала да се рекламира донорство на органи и тъкани например. Нека оставим този приоритет на нашите два форума ,нека в тях има заковани теми за дискусия и намиране на донори,но да не го превръщаме в национална кампания-идеята не ми изглежда добра. Струва ми се обществото ни още не е напълно узряло за това. По-развитите нации осиновяват и деца с физически увреждания и за тях не е проблем,но тук бихме ли го направили/задавам този въпрос и на себе си/. Голяма част от хората ,които нямат представа какво е да не можеш да заченеш изобщо не биха мислили върхи тази идея докато тези,които нямат този проблем,но са открили форумите и ги посещават явно са вътрешно съпричастни и биха разбрали естеството на проблема. Не ме разбирайте погрешно и аз бих искала да има гласност и да се дискутира но нека насочваме хората да открият форумите, а в тях да се организират дискусии,нека споделяме с приятелки ,нека им обясняваме и да ги насочим къде да четат и се информират-не чрез медиите.