Прочетох всичко написано тук и мога да кажа, че някои от квалификациите са меко казано обидни и некоректни спрямо този лекар. Той е моят гинеколог, който ни помага в желанието да имаме бебе и моите впечатления за него са повече от добри. Ще ви разкажа няколко по-конкретни неща, защото наистина ми става болно и обидно на мен самата, когато някой се изказва по един толкова непочтителен начин за един добър специалист. От съвсем скоро със съпруга ми решихме да прибегнем към асистирана репродукция. Д-р Манчев от "Св. София" е лекарят, който без да пести време обясни на мен твърде много прочелата всичко, като отговори на всеки един мой въпрос - къде умен, къде безумен. И то с безкрайно търпение! Когато ми предписа лекарство, което се оказа дефицитно и трудно за откриване и моят леко говорещ на по-висок тон съпруг го попитал какво правим, ако не го открием и има ли въобще подходящ заместител, д-р Манчев вместо да се фръцне, както би направил някой друг, отиде сам да провери съобразно моите резултати от изследванията, които други лекарства бихме могли да ползваме. Лекарството все пак ни го внесоха още същия ден от Турция, но тук въпроса е принципен и в личния ангажимент, който демонстрира този лекар. Друг пример. В момента пия утрогестан по схема след вътрематочна инсеминация. След като не позвъних около 3-4 дни след манипулацията на д-р Манчев, той лично ме потърси на мобилния ми телефон, който съм оставила за връзка, за да ме попита как се чувствам, имам ли оплаквания и т.н. Ако за някой този лекар заслужава негативна оценка, то за мен неговото отношение към пациентите е проява на висок професионализъм, човещина и лично отношение- качества, с които не всеки лекар се отличава. И за да не каже някой, че сигурно съм с връзки и затова има такова отношение към мен ще добавя още нещо. Мой гинеколог бе д-р Петра Семерджиева, която тъй като забременя, помоли д-р Манчев да ме поеме. Не съм му пациентка в частния кабинет и съм си платила такса на болницата, а не на него. Така че, преди някой да пише такива силни думи, следва да обърне първо поглед към себе си и едва тогава да критикува другите. Бях малко по-словоизлиятелна, но надявам се ме разбирате. Желая успех на всички, които искат да имат рожба и нека не психясваме, защото дори и да не става от първия опит, трябва да си спомняме максимата, че всяко хубаво нещо иска жертви.