Оси,ти откъде си родом в България? знам ,че живееш в Германия,но ми е любопитно
...защощо отдавна ти симпатизирам виртуално
Затова ще си казвам мнението от собствен опит....
-инстинските стари проиводители на американски сгобяеми къщи се намират в Брацигово и от няколко години(поне 2) нямат сайт в интернет...спрян е,предполагам заради клиентите им на едро,демек прекупувачите като тези от линковите ви,който купуват дървенията от тях....поне така изглежда...
Иначе етапите на самата конструкция са много...и само един етап не може всеки да го изпълнява...става въпрос за самият скелет и сглобката на къщата,стените+покрива :lol:и разбира се материялите,дървесения,осб плочите,минералната вата и изолационните вътрешни-външни гипс картоните....и според каква цена ще ти дадат на самият скелет ще можете и сами да определите кой са инстинските "пройзводители"(не всичко е българско пройздводство
) и кой прекупувачите.....
Иначе всеки може да отива при тях с индивидуален план и го изпълняват без проблем
Най-ефтиният вариянт,но не и най-лесният
излиза когато си поръчиш от тях само скелета на къщата
...отколкото знам всички фирми искат да имаш направена ветоновата площадка,демек основите кдето ще се застрой къщата,а това не се включив цената
Иначе сглобката става бързо и чисто в сравнение с монолитния вариянт...тъй като с монолитния имам много повече опит отколкото със слобяемите
После просто се спазариш с разни фирми за дограмад,за паркети,за плочите в банята и там кдето още има,за материялите за покривата,за боядисването и лакирането на терасата,ако има такава и накрая за тъка мечтаната американска изолация,демек сайдинга...и всичко това,ако не се следи внимателно и не си пазаруваш сам материялите или не следиш какво ги свършат баш майсторите,уверявам ви,че по-ефтино ще ви излиза да си купите някой от новите апартаменти в някоя новопостроенна кооперация
...
Мен лично тази къща ми изяде почти една зима,като ми мина в търсене на информация и спазарлъци с разни фирми и 2 месеца строеж + обзавеждане,като се има предвид,че съм имала местото,което мина пряко до канализацията и ток съм дърпала от моята друга къща
Тъка,че който не е започнал нека първо седи и смята
...
Иначе къщата всички я харесват и мисля,че е доста солидна и много по-изолирана от монолитните само с външна изолация,но аз лично не бих живяла в такава
...макар,че никъде вътре не се личи,че е сглобяема и отвънка само алпинският и покрив те кара да мислиш дали е монолитна или сглобяема,но вътре мирише на лепила :(и това мен лично ме отблъсква
ето и линк към един сайт ,който преди години ме е накарало да се замечтая по американски
http://www.houses-bg.com/main.php?act=content&rec=82&id=56&lay=defaultФирмата,която избрах аз е "Бял Бор Брацигово"АД,а не ЕООД
ако имате въпроси на линия съм