0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Любс

• 418
  • Имам си една мечта....
Re: Как се чуствате, когато ви заобикалят бременни?
« Отговор #100 -: Август 05, 2006, 21:07:53 pm »
Деска, мила, защо така? нали си обещахме да бъдем силни и нищо да не ни прави впечатление?  :D я се стегни, че да не идвам!!!  :lol: :lol: успех, момичета!! поздрави  :D
No body is perfect, i`m NOBODY!!

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #101 -: Август 06, 2006, 00:11:38 am »
Лейди, явно е, че точно мен се визира в случая и от теб, и от Ниа, и от Илиана. Така или иначе се е случвало само веднъж и аз се опитах да сменя темата. Много от момичетата питат, няма как да се избегне това. С много от тях говоря на лични и споделяме неща, които интересуват само нас. Да не говорим, че когато някое от момичетата има съмнения че е бременно пита нас. Единственият вариант е да се направи стая за забременели и родили след проблем. И да се затворят в тази стая за да не дразнят никой повече. Мислех си, че мога да помогна на някое от момичетата, които тепърва минават по моя път. Явно не мога. Имала съм изглежда нуждата от такъв душевен шамар, за да разбера, че моето място вече не е тук. Аз вече не съм проблемно забременяваща, не съм стерилна или безплодна. Жалко че и в мамите не мога да се впиша. И в една тема Jam питаше, защо повечето забременели и родили момичета вече не пишат и не влизат. Мисля че вече е ясно защо. Благодаря, че ми ударихте шамара, за да разбера, че нямам място между вас. Желая ви много късмет и вяра!
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #102 -: Август 06, 2006, 00:52:04 am »
Ганка,недей така де аз пък искам да влизаш в стаята и на мен не ми пречиш с нищо.Все пак си била една от нас и си постигнала целта,която всички преследваме.Мисля че момичета като вас вече сдобили се с рожба е хубаво да са сред нас и да ни помагат и дават съвети за това през какви изследвания са минали и какво са направили по пътя докато стигнат до тук,че то има ли тук момичета който да не ги е заболяло като видят бременна или са в разговор за бременност и деца.Аз що сълзи съм изревала и като видя бременна как ми се обръща нещо отвътре ама какво са ми виновни жените,че аз си имам проблеми.То в тая стая е имало много теми на разговор ,които са дразнили много от присъстващите ама никой не е възразявал,че ако всеки се сърди на някого за това което е казал скоро няма да има много хора в тази стая.Надявам се да те видим пак там. :bighug:
*
« Отговор #103 -: Август 06, 2006, 01:42:13 am »
според мен няма място за сърдене и това да се спира да се влиза в чата. просто понякога се случва така че има примерно 2 майки с деца и 1 или 2 бременни и се завързва разговор, в който другите не могат да вземат участие.В случая се получава неловка ситуация за тези, които се борят в момента или са преживели мисед.Аз също си имам дете вече, но след миседа също се чувствах гадно, даже известен период не влизах в чата.Така, че е съвсем разбираемо емоционалното състояние на повечето жени тук.Още повече, че този аз сме го минали и ние.Трябва да сме по тактични.Иначе не виждам никакви причини да не намираме общ език бъдещи и настоящи майки.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

Ganka

• 5926
« Отговор #104 -: Август 06, 2006, 01:55:30 am »
Аз не се сърдя на никого. Винаги съм се старала да се държа тактично. Единствения път в които се получи неприятна ситуация беше в деня, в които бяхме по едно и също време в чата Cygnus, Ema, Lidia и аз. Малко по-късно влезе и Morkovche. На мен също ми е пределно ясно, че не е особено приятно да се говори за деца, когато има момиче преживяло аборт. Така или иначе явно има причина поради която дразня определени хора и не виждам защо да създавам излишно напрежение. Какъв е смисъла? А сред вас наистина намерих приятелки и за мой късмет истинска такава! Благодаря й от сърце и душа, че беше с мен! Тя знае коя е. Не желая да ставам повод за полемики или спорове, както не желая да дразня никой. На всеки, решил да ми пише на лични ще отговоря с огромно удоволствие. Всеки изживява болката си сам. Друг не може да поеме неговия товар. Може само да се предложи приятелско рамо. 

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
*
« Отговор #105 -: Август 06, 2006, 10:28:28 am »
Гане, моля те не се оттегляй. Много боли, когато в компания се разприказват за това как децата им не ядяли или какво се случило в детската градина и т. н. Осбено пък като започнат да разказват за бременността си и раждането си.  И не само съм се чувствала игнорирана от целия разговор,защото по обективни прични не мога да се включа в него, но и още по-подтисната и непълноценна от този факт, че те имат деца а аз не. И аз искам да се извиня ако съм засегнала някой, но като ме питат какво правят бебетата все пак пиша нещо - спят или ядат, старая се никога да не започвам сама разговор за тях и се опитвам да го прекратявам по-бързо, доколкото това е възможно понякога. Защото един се интересува наистина какво правят и да разпитва, но друг точно в този момент може много да го боли да слуша за деца. Знам до болка как е, особено ако дълго време си се борил и не става или пък в момента си емоционално подтиснат от пореден неуспех ... А иначе забременелите и родилите са полезни по същия начин както и всички останали, ами ние сме и приятелки вече помежду се, не може да се делим, нали за това сме тук да си помагаме и да се подкрепяме. Все пак майчинството очаква всички на даден етап, сигурна съм!
Гане, не те пускам да си ходиш, просто ще се съобразяваме максимално щото това ни е много много ясно !
« Последна редакция: Август 06, 2006, 13:23:18 pm от cygnus »
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #106 -: Август 06, 2006, 11:08:16 am »
 :balk_173:Момичета,спора е абсолютно излишен!
Аз пък съм една от тези които винаги питат? :balk_160:
За да знам,че бръмбъзъците са добре!
Искам маминките и тези който бременеят,да не изпитват вина за това,
че са постигнали ЩАСТИЕТО си!За какво е всичко!?
Лесно ли ние на всички,че да губим време в такава полемика!
Ненужно и много болезнено!
Искам да знам какво става с малчовците! :babyflips:
И с растящите ви коремчета също! preggo
Не може подкрепата да бъде само когато сме тъжни!
"НЕ ТИ Е ПРИЯТЕЛ САМО ТОЗИ КОЙТО БЪРШЕ СЪЛЗИТЕ ТИ,
А И ТОЗИ КОЙТО НЕ ТЕ КАРА ДА ПЛАЧЕШ!"
Важи и за нас и за успелите вече!
Искам когато при мен ЧУДОТО стане,
да мога да изживея ТРЕПЕТИТЕ си пак с вас!
Както сега когато съм тъжна,пак съм тук!
За всичко друго можем да спорим,но не и за това!
                                                :grouphug2:
« Последна редакция: Август 06, 2006, 11:10:53 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

Ganka

• 5926
« Отговор #107 -: Август 06, 2006, 12:18:28 pm »
Дони, Мише...  :balk_21:
Не спорим. Просто знам как се чувства всяко едно момиче тук. И ми стана болно, защото едва ли не излиза, че нарочно го правя, за да карам момичетата да се чувстват унижени и ощетени. И защото се цитира единичен случаи, в които нямаше аз как да реагирам. Не мога да накарам момичетата да спрат да се интересуват. Единствения начин е да спра да влизам.
Мише, признавам си съвсем честно, че точно това изпитвам - вина, че при мен е станало, а при вас не се получава. Така се чувствам в момента.

*
« Отговор #108 -: Август 06, 2006, 12:32:04 pm »
Eeee, Гане, никъде не е написано име, моля те, нито си цитирана някъде. И аз приемам забележката също и ще се старая максимално. Не намирам нищо лошо в постинга аз. Напомня се за повече такт от страна на всички, а не на конкретен човек. И не искам да спираш да влизаш, моля те :kiss: !
« Последна редакция: Август 06, 2006, 12:36:30 pm от cygnus »
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #109 -: Август 06, 2006, 12:50:47 pm »
Цитат
Лейди, явно е, че точно мен се визира в случая и от теб, и от Ниа, и от Илиана

Не само теб, мисля че ясно съм го написала. Имам чувството, че малко се правиш на "ощипана госпожица" -  защо пък си мислиш, че твоя персонален пример изтъква над останалите? Я се стегни и си пиши на воля в чат-а.

П.П. От няколко дни забелязвам тенденция да се заяждаме една с друга безпричинно. Девойки , я малко да си строим редиците!  
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #110 -: Август 06, 2006, 12:59:34 pm »
Момичета вие сте приятелки!!!!!!,и такива трябва да си останете!!!!!!
Обичам всички ви ,и неискам никой да отъства!Момичета имат нужда от всички вас!!! :bighug: :balk_21:
*

Ganka

• 5926
« Отговор #111 -: Август 06, 2006, 13:52:54 pm »
Цитат
има моменти в които става гадно тук в чата да се говорят това какво прави бебето сега, после, утре, през ноща, пред компа, пред клавиатурата че пишело и тем подобни.

Не се правя на ощипана госпожица и не желая да се заяждам с никой. В случая е цитирано точно за мен. След такъв разговор с Naha и Elena_d.

*

Ganka

• 5926
« Отговор #112 -: Август 06, 2006, 13:53:58 pm »
Моля ви нека оставим тази тема. Развалихме на момичетата темата.

*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #113 -: Август 06, 2006, 18:54:57 pm »
Малко офф и от мен:
Гане, не си тръгвай...ще липсваш на всички! :bighug:
Според мен е нормално да възникват такива противоречия.И момичетата, които не са бременни са прави, защото на тях им се струва, че всички други ще успеят, но не и те...всички сме минали и минаваме през това. :hug2:Но и другите, успялите...те пък не може да страдат и да подтискат емоциите си, защото те са вече щастливи мами, не са виновни, че са постигнали щастието си и имат сладки бебешоци. :hug2:

Аз искам да кажа, че от спора, който е възникнал, отново мисля за предложението на Рали_g, на което никой досега не обърна внимание.Тя предложи да се направи подфорум за успелите мами с проблеми, които вече имат дечица.Може и такава стая да се направи.Незнам защо никой не реагира на идеята, но мисля, че тя ще е полезна за всички...и за тези, които в момента са бременни, и за нас, които може би някой ден ще стигнем дотам, дай боже!Там може да се обсъжда всичко, относно бременността и отглеждането на дечицата.Какво ще кажете?
Дано някой от модераторите се включи с мнение. :ask:
« Последна редакция: Август 06, 2006, 18:59:18 pm от danidan »
*

Ganka

• 5926
« Отговор #114 -: Август 06, 2006, 19:17:16 pm »
Дани, аз съм сигурна, че всички момичета тук ще станат мами. Всяка от нас има трънлив път, който трябва да извърви и да се пребори с препятсвията по него. Сигурна съм, че няма път за отстъпление. А и всички знаем, че като стигнеш дъното няма на къде да вървиш освен нагоре. Няма друг вариант освен да станете майки. Вярвам го с цялото си сърце и душа и знам че ще стане.
Колкото до предложението - и аз споменах такова нещо. Както има подфорум за вече успелите, защо да няма и такава стая. Така няма да се дразни никой. Мисля, че e много добра идея

*

Danidan

• 1209
« Отговор #115 -: Август 06, 2006, 19:39:51 pm »
Гане, права си миличка, благодаря ти за хубавите думи...и аз напоследък не съм от най-вярващите, но дано наистина всички стигнем до здрави бебчета...
Радвам се, че има и други, които искат да продължат да споделят проблемите си и по време на и след бременността, защото сигурна съм, че не ви е толкова лесно и сега, въпреки че сте постигнали мечтата си, сигурна съм!Целувки за малкият сладък мъж! :bighug: :balk_21:
Дано и други се включат и ако даже може да се отдели като отделна тема!
« Последна редакция: Август 06, 2006, 20:32:42 pm от danidan »
*

Ganka

• 5926
« Отговор #116 -: Август 06, 2006, 20:39:52 pm »
Дани, в деня, в които моята вяра си отиде един прекрасен лекар ме успокои. Даде ми надежда, че моето чудо може да стане. Не знаех, че на този ден със спокойствието в душата си съм успяла да постигна най-важното нещо в живота си. Сигурна съм, че и твоето ще дойде, в деня, в който и ти загубиш своята. Господ ни помага по един или друг начин. Не вярвам да сме толкова грешни, че да ни остави без деца. Има път, важното е да го извървиш. Пожелавам ти много късмет по време на операцията, много сигурност и добър лекар. Пожелавам ти бързо възстановяване и бърз успех!  :bighug: :balk_21:

*

Danidan

• 1209
« Отговор #117 -: Август 06, 2006, 21:19:19 pm »
Благодаря.Ще ти пиша на лични. :flower: :balk_21: :balk_63:
*
« Отговор #118 -: Август 07, 2006, 14:22:29 pm »
аз също съм за такъв подфорум, както в бг мама. така вече жените с бебета няма да напускат зачатие и ще продължават да пишат там.а така като няма къде да се разискват проблемите за вече родените бебета се изнасят в дира или бг. мама.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #119 -: Август 07, 2006, 14:55:50 pm »
Мацки, "Дългоочакваната  бременност" не върши ли работа? Дали този  няма да го дублира?
П.П. Току що си писахме съобщения със Данидан и на нея й писах същото. Може ли това да са нещо като "седмичните теми" и да са във форума Дългоочакваната бременност, пък вече както решите - може да са 2 отделни за бременни и за вече родили - все едно? Иначе ще се натрупат много подфорумчета.
« Последна редакция: Август 07, 2006, 16:39:13 pm от cygnus »