0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте, момичета,

Днес ми излезе резултата от микробиологичното ми изследване, което направих преди да направя цветна снимка.Резултата е:

Влагалищна чистота ІІ - ІІІ степен

Trihomonas vaginalis ( - ) Отрицателен

Candida ( - ) Отрицателен

Lactobacillus spp. Силно редуцирани

Културелно изследване и заключение Enterococcus spp.

Някой може ли д ами помогне за тълкувание?
Преди 5 дни правихме и на моята половинка микробиология по повод това, че има повишен вискозитет и левкоцити в спермограмата и излезе, че е чиста. А при мен се появявя забележката за ентерококи.
Те пречат ли на забременяването?

Благодаря Ви предварително.
*
Ами да, имаш ентерококи, не се притеснявай не е страшно, ако имаш антибиограма ще се види на какво реагират и лекаря ще ти изпише подходящото лечение.
Не е проблем за забременяване, но е хубаво да ги изчистиш до тогава :)
*
Благодаря ти StefiZ за бързия отговор :)
Трябва да се справя с тия коки този месец, а другия съм на цветна снимка.
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Аз знам, че ентерококите е нормално да ги има в малки количества или умерени ги пишат по-принцип, при някои хора де.Щом ги имаш в повече, тогава трябва да се лекуват.И не се притеснявай, те са като всички бактерии.Там долу средата много рядко е чиста, особенно, когато се води полов живот.Попитай лекаря си за лечение и споко!
Успех!
:wink:
*
Цитат на: vkas
Благодаря ти StefiZ за бързия отговор :)
Трябва да се справя с тия коки този месец, а другия съм на цветна снимка.

Да, щом ще правиш цветна снимка трябва да ги изликуваш, защото при самата процедура инфекцията може да се разпространи.
Успех!
Ентерококите са чревни бактерии. Ние се занимавахме с този проблем известно време, но при нас бяха при мъжа само. Инкубационният период бил 20 дни - така че имайте предвид, ако решите да правите повторни изследвания - например 20 дни пазене (напр. с презерватив) и после да се изследва повторно мъжа ти, да се види дали при него също няма да излезе нещо. Дали при двамата партньори ще се развият, зависи от имунитета. Чувала съм също, че с М при жената можело да се изчистят.
Така или иначе, отнесете се сериозно към въпроса - трябва да ги разкарате :D

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*
Благодаря Ви, момичета...чакам антибиограмата и после при лекарката да се лекуваме и двамата.
Цитат на: vkas
Благодаря Ви, момичета...чакам антибиограмата и после при лекарката да се лекуваме и двамата.

Това е доста спорен въпрос. На мен ми казват да изчакам, да се изследвам,  и ако съм ОК, да не пия нищо. Аз така и правя. Чувам, че други лекари обаче препоръчват да пият и двамата, за което според мен няма причина :roll:
Благодаря ти, Бени!

*
Фрешче, при мен се откриха тия ентерококи, но при половинката има в спермограмата повишен вискозитет и левкоцити-това говори за инфекция според мен.Пуснахме в Бургас на него микробиология, но на изследването пишеше само кандида(-) и трихомони (-).Това ме навява на мисълта, че при него просто или е задържана инфекцията или не е изследвано за такова нещо.Е незнам разбира се дали съм права, просто карам по пъя на логиката.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
vkas, не е задължително това, което имаш ти, да го има и мъжа ти.
моят мъж имаше дълго време ентерококи, аз нямах и все още нямам.
никога не са ме лекували заедно с него.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Цитат
vkas, не е задължително това, което имаш ти, да го има и мъжа ти.
моят мъж имаше дълго време ентерококи, аз нямах и все още нямам.
никога не са ме лекували заедно с него.

Действително е въпрос на имунитет.
Принципа обаче според мен е , че се лекуват двамата партньори. Мъжо си пи тоя месец чинно Панцеф-а наред с мене заради пустите ми е. коли - които са ентерококи де...

Не ми се спори.
*
А пък аз като имах е. коли пих антибиотик само аз, защото лекарката ми каза, че не е необходими и мъжа ми да пие. Следващата ми МБ беше чиста въпреки, че не сме ползвали презерватив.

*
:help:
« Отговор #12 -: Февруари 11, 2006, 10:28:40 am »
Момичета, а колко е опасна Candida-та по време на бременност и лечението й, до колко вреди на плода!?!?! :help:
*
Прочети ТОВА
И не забравяй да се консултираш с лекар.  :D
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: :help:
« Отговор #14 -: Февруари 11, 2006, 10:42:41 am »
Цитат на: ushco
Момичета, а колко е опасна Candida-та по време на бременност и лечението й, до колко вреди на плода!?!?! :help:

кандида, тоест гъбички, развиват много бременни, поради понижения имунитет. не е опасна, лекува се вагинално без да пречи на бебето.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Не бременноста е причината при мен, защото започна след деня, в който има възможност да съм забременяла... за няколко часа да ми падне имунитета не вярвам...
Благодаря ви много за информацията! Лекаря ми може да ме приеме чак във вторник и не издържам на притеснението!