0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Кисти на яйчника
« -: Август 04, 2008, 17:34:03 pm »

Абе точно на мен ли намери да се случи?! Това е отговор, ако си зададете въпроса: "Тази пък защо се е ядосала?". Наистина, сигурно всички, на които се е случило, си го задават този (първия) въпрос. И отговор, естествено, няма. Реших да ви пиша, защото ми е много притеснено. на 01.08 ходих на преглед при гинеколог. Това ми беше първото отиване там от 1996 г. (по принцип второто в живота). А дотам се стигна, защото с приятеля ми от 5-6 месеца се опитваме да си направим бебе :bori_002:, но не ставаше и не ставаше. Аз още отначало се притесних, даже като ми идваше ревях, но впоследствие свикнах, ако може да се нарече така. Просто оставих надеждата и реших да ме изненада нашето бебче, ама не би. И затова реших, така - профилактично - да мина на преглед. Никога не съм си и мислела, че причината ще е у мен. Но всъщност така се оказа. Гинекологът ми откри киста на десния яйчник - 6,5/7,5. Даже отначало се позачуди, това беше по мое наблюдение.Защото ама никакви симптоми нямах - нито нередовна менструация, нито болки свързани с протичането й, нито напрегнати гърди - да не ги изреждам сега симптомите. Предписа ми инжекции - антибиотици, и хапчета. А може ли да спомогна с пиене на билки за изчезването й? Това ми е въпроса. Знам, че ще се оправя, твърдо вярвам в това
Re: Кисти на яйчника
« Отговор #1 -: Август 04, 2008, 17:48:22 pm »
Мило момиче,
Ако позволиш ще започна с един упрек- на гинеколог се ходи доста по-често, дори да нямаш никакви оплаквания.Да го правиш през 12 години е меко казано несериозно!
Второ кистата не винаги е причина за незабременяване и за поставяне на присъдата:
"В мен е причината". Причините могат да бъдат много и те съвсем да не са в теб.
Направете спермограма при ембриолог ,тя ще даде отговор на много въпроси!
И най-вече ,tangra, 5-6 месеца не са повод за притеснение!
Относно билките ,опитай с Турта...!
Успех !
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
« Отговор #2 -: Август 04, 2008, 18:18:43 pm »
Цитат
Предписа ми инжекции - антибиотици
За кистата антибиотици ли  8O
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #3 -: Август 04, 2008, 18:26:07 pm »
Според мен от една киста която даже незнаеш какъв вид е да правиш заключене ,че ти пречи да забременееш или ,че причината била в теб е нелогично.Фоликулярните кисти например се образуват и се пукат ,така че не се притеснявай толкова рано.Ако сте решили да започнете да търсите причината за незабременяването ти на първо място направете спермограма и то на специализирано място не в обикновенна лаборатория.Резултата от обикновенна лаборатория е винаги почти идеален и може да те подведе и да загубите години.Пожелавам ви успех и скоро да успеете.
« Отговор #4 -: Август 04, 2008, 18:56:34 pm »
Цитат
8O 8O 8OОпазил ме Господ от такива "компетентни" доктори.Миличка,защо не потърсиш и второ мнение.
*

siska_rs

• 153
  • Обичайте и бъдете обичани!
« Отговор #5 -: Август 04, 2008, 20:42:35 pm »
Цитат
8O 8O 8OОпазил ме Господ от такива "компетентни" доктори.Миличка,защо не потърсиш и второ мнение.

Аз съм лекувала киста и.............не помня инжекции.....използвах някакви хормонални таблетки...очакваше се да повлияят но за 4 месеца никакъв ефект и накрая оперативно....като и да е беше отдавна сега всичко ми е ок....освен че не съм бременна но се надявам скоро да успеем.....надеждата не съм я губила и за миг.
При всяко положение поискай мнението на поне още един лекар....естествено не казвай каква диагноза са ти поставили....да видиш какво ще ти кажат...
Кисти на яйчника
« Отговор #6 -: Август 05, 2008, 09:14:26 am »
Благодаря ви за подкрепата и милите думи, а и по-специално на теб juli4ka. И на мен ми казаха за туртата, но тук в аптеката има една смес (в която туртата присъства) - специално (поне така пише на опаковката) за кисти на яйчника. Аз си знам, че ако не помогне, поне няма да навреди, макар, че преди имаше един вестник "Лечител" и майка ми оттам е чела за туртата. Много я хвалят тази билка. И на много хора я предписват. А що се отнася до доктора - той е ненадминат. В това съм сигурна 100%. А пък за сестрата му - нямам думи. Иска ми се всички работещи в тази сфера да са като тях. Макар, че на мен не ми се е налагало да ползвам услугите им, но съм чувала за какви ли не случаи. Но да се върнем на думата. Аз наистина съм виновна, но просто досега не ми се е налагало да ходя на гинеколог. Разбирате какво имам предвид, нали :oops: Макар, че знам, че трябва да се ходи поне веднъж в годината. Това ще ми е обица на ухото:) Приемам критиката, а що се отнася до спермограмата - ще видя пъро какво ще стане като кистата изчезне. Благодаря ви момичета!!!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #7 -: Август 05, 2008, 18:59:33 pm »
Цитат
За кистата антибиотици ли  8O
Може да е имало и някакво възпаление. А и кистичката никак не е мъничка. Наистина първо трябва да се отърве от нея, а после да прави каквото и да било друго.

Ама за спермограма кистата няма значение.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #8 -: Август 08, 2008, 09:37:49 am »
Наистина е имало възпаление, а и имам от дълго време бяло течение. А освен хапчетата и инжекциите ми предписаха и едни вагинални хапчета. Просто не се съмнявам в моя доктор