0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ВЪЖМОЖНО ЛИ Е ?
Re: ЦВЕТНА БРЕМЕННОСТ ПРИ ПРИЕМ НА БРОМОКРИПТИН?
« Отговор #1 -: Август 04, 2008, 16:14:51 pm »
ВЪЖМОЖНО ЛИ Е ?
Защо да не е възможно?! Тест прави ли си?
« Отговор #2 -: Август 05, 2008, 15:50:38 pm »
ИМАМ ПРЕДВИД ДАЛИ КАТО СЕ ПИЕ БРОМОКРИПТИН  ТИ ИДВА ВСЕКИ МЕСЕЦ ДАЖЕ И ДА СИ БРЕМЕННА.МОЖЕ СТРАННО ДА ВИ  ЗВУЧИ  АМА
« Отговор #3 -: Август 05, 2008, 17:22:20 pm »
Моят лекар ми каза че няма такова понятие цветна бременност.всяко кървене по време на бременност е ненормално,така че се консултирай със специалист
Във всяка стъпка виждай края на пътуването!
« Отговор #4 -: Август 07, 2008, 17:23:11 pm »
Моят лекар ми каза че няма такова понятие цветна бременност.всяко кървене по време на бременност е ненормално,така че се консултирай със специалист

Ами все пак бромокриптина поддържа ниски бива на пролактина , а това е предпоставка за овулация и редовен цикъл.Няма причина да не забременееш ,докато приемаш бромокриптин
« Отговор #5 -: Август 07, 2008, 18:47:32 pm »
По принцип съм склонна да отговоря на въпросати-ДА!
Но има и друг възможен вариант.Ако имаш в предвид,че по време на приема на бромокриптина имаш цикъл,който е по-оскъден,то има вероятност тоя да се дължи просто на високия пролактин.При мен в началото когато разбрах за пролактина беше така и после се нормализира като количество(цикъла).Но ако все пак имаш някакви съмнения,можеш да си направиш едно тестче,въпреки всичко!
Успех!
« Отговор #6 -: Август 07, 2008, 18:49:04 pm »
ИМАМ ПРЕДВИД ДАЛИ КАТО СЕ ПИЕ БРОМОКРИПТИН  ТИ ИДВА ВСЕКИ МЕСЕЦ ДАЖЕ И ДА СИ БРЕМЕННА.МОЖЕ СТРАННО ДА ВИ  ЗВУЧИ  АМА
А,и ако си бременна,пиеш бромокриптин,но всичко ти е наред-просто няма да ти дойде!
*
« Отговор #7 -: Август 09, 2008, 15:16:46 pm »
Кой ти иzписа бромокриптина и следиШ ли си пролактина? Въzможно е да минат месеци докато ти се нормалиzира цикъла.
« Отговор #8 -: Август 14, 2008, 15:04:45 pm »

Моят лекар е на същтото мнение.дори тук в испания не съществува понятието цветна бременност.
« Отговор #9 -: Август 15, 2008, 00:49:01 am »

Моят лекар е на същтото мнение.дори тук в испания не съществува понятието цветна бременност.
Еми явно не сте попаднали на свестни лекари.Цветната бременност съществува и е обяснена подробно на какво се дължи.Само ,че тези които я отричат са или големи скептици или не са чели достатъчно и затова не могат да обяснят това състояние .Доктора ми ,на който съм невероятно благодарна ми обясни ,че това е нормално състояние, при такива по-специфични случаи с висок пролактин.Аз бях 8 години на Парлодел ,Бромокриптин и Достинекс.Употребата на достинекс през първият месец я намалих до 1/3 хапче(иначе бях на 1 хапче месечно-с постепенно намаляване от 5 хапчета за месец).И въпреки това организмът си "помни" и затова цикълът си идва през следващите 2-3 месеца,въпреки настъпилата бременност.Докато плода не заеме цялата маточна кухина,което става в 18тата,максимум 20тата г.с. има шансове за цветна бременост.Аз бях така ,но при мен влияние оказваше и наследственият фактор-всички жени от рода на баба ми са с цветна бременост.Отделно,че установиха в третият месец доминантен 16мм фоликул на единият ми яйчник,който впоследствие се спука.
А да не говорим колко спортистки забременяват и си им идва и разбират чак към 4-5ти месец,отново поради цветна бременност....
« Отговор #10 -: Август 15, 2008, 13:50:04 pm »
iliyanas Съгласна съм напълно с теб. Аз казвам ,че терминът "цветна бременност" не съществува.Но това не пречи 30% от жените да кървят и после да си имат здрави дечица. Просто казват, че не е нормално.
В моя случай не сам приемала никакви лекарства и не сам имала стимулации за да може да се обясни с това. Докторите на видеозона дори не виждат от къде идва.
iliyanas желая ти леко бременеене от сега нататък и скоро да гушнеш свойто съкровище.  :bighug:
« Отговор #11 -: Август 15, 2008, 18:43:57 pm »
 Но това не пречи 30% от жените да кървят и после да си имат здрави дечица. Просто казват, че не е нормално.
В моя случай не сам приемала никакви лекарства и не сам имала стимулации за да може да се обясни с това. Докторите на видеозона дори не виждат от къде идва.
  Е съгласна съм ,но всяко правило си има изключение.А причините могат да бъдат най-разнообразни.Не забравяй ,че бремеността е един вид стрес за организма.И понякога той се бунтува -затова има "безпричинни"зацапвания в първият месец-организма си помни,че на тая дата е трябвало да дойде цикъла.Друг вариант е ако имаш ген за близнаци или хиперфункция на яйчниците и те продължават да функционират дори и в първите 3-4 месеца на бремеността.И последният вариант е ако имаш плацента превия в началните месеци (с течение на времето-до 32 седмица е възможно плацентата да се "вдигне нагоре") и оттам да идва кървенето,макар на видеозона да не се вижда нередно,освен ниското разположение на ембриона.
« Отговор #12 -: Август 16, 2008, 18:14:44 pm »
За моя радост има компетентни момичета за тази тема. Цикъла ми трябваше да дойде на 12 а ми дойде на 15. Попринцип е много редовен и оскъден. Но този път е още по оскъден. Моля някой който знае какви са разликите между нормалния цикъл и така наречената цветна бременност да ми каже. Ще му бъда много благодарна.
*
« Отговор #13 -: Август 16, 2008, 18:19:31 pm »
Зорница, пусни кръвен тест и ако е положителен, директно на лекар, за да ти изпише допълнително прогестерон.
Освен че е оскъден, кръвта е по-скоро кафява при цветната бременност. При теб как стоят нещата?

« Отговор #14 -: Август 17, 2008, 01:50:27 am »
В началото беше кафеникава, доста тъмна а сега е по скоро наситено червена, като вини по скоро.
*
« Отговор #15 -: Август 17, 2008, 10:13:00 am »
При цветната бременност ,кървенето е кафеникаво или розово..Има ли алена кръв си е чиста проба цикъл.. Но не ти пречи да пуснеш един кръвен тест!
*
« Отговор #16 -: Август 17, 2008, 10:40:44 am »
При цветната бременност ,кървенето е кафеникаво или розово..Има ли алена кръв си е чиста проба цикъл.. Но не ти пречи да пуснеш един кръвен тест!

*
« Отговор #17 -: Август 17, 2008, 22:36:09 pm »
привет момичета
изпаднала съм в една 4уенка и много ще се радвам да чуя вашето мнение
ден преди овулацията и в последният и ден спахме с мъжа ми след около 2 седмици забелязах че започна да ставам раздразнителна за дребни нещта,запо4на да ми става лошо по различно време на деня,вечно ми се спи,изострено обоняние,за тежеста в корема няма изобщо да споменавам.2-3 дни преди да ми е цикъла се появи  лекичкото кафеникажо зацапване и си помислих УСПЯХМЕ,но ден след като трябваше да ми дойде наистина ми доиде,но кравта беше толкова тъмно червена че почти черна,но не беше много като количество,и имаше съсиречета на следващият ден беше тъмночервено-кафеникава и пак много по-малко от обичайното количество и пак съсиречета.Днес е третият ден и вече е по-светла но е кафеникава повече отколкото червена и не спира да ми прилошава,от лук запържен така ми се повдига че не е истина, а как се потя не е истина при това стоя непрекъснато на отворенпрозорец.Говорих си с лекарката и ще ходя на 25-ти а до тогава.....
Извинявайте за дългият пост и ще се зараджам на жсяко мнение защотото вече незнам какво да мисля
*
« Отговор #18 -: Август 17, 2008, 22:39:28 pm »
Направи си тест.
*
« Отговор #19 -: Август 17, 2008, 22:43:21 pm »
направих в петък и имаше една червена чертичка а за второто само с голяма фантазия мога да кажа че е червена по-скоро я няма