Аз не мога да разбера не обяснявам нещата както трябва или вие не четете? Какво пише в точно тази статия, която ти си цитирала?
Да, физическата активност и намаляването на телесното тегло помагат на тялото да реагира по-добре към инсулина - думата помагат, а не оправят
Посредством намаляване на теглото и физическа активност хора с инсулинова резистеност или в пред-диабетично състояние могат да избегнат развитието на диабет от 2ри тип - тук пак могат да избегнат развитие на диабет тип2, а не спират.
Аз в тоя статия никъде не прочетох, че заболяването е лечимо, нито пък че има излекувани хора. Единственото нещо, което пише е че трябва да се спазва хранителен и двигателен режим, за да може да се поддържат едни нормални нива на кръвната захар и инсулина, но това далеч не означава, че си се излекувал, а само че не си натоварваш организма допълнителни, тоест след като спреш да приемаш неподходящи храни. На практика какво означава това - организма действа като при обременяване, за това се прави и такъв тест. Като не си изпил глюкозата нещата в повечето случай са нормални, пък като я изпиеш и резултатите са други.
Да, много искам да съм единичен случай, но не съм. И в болницата докторите ми казаха, че това е редовна практика на пациентите - мислят си, че могат без хапчета, само на диета. Трябваше ми време и на мен да разбера, това че не искате да приемете тези неща, отделен въпрос.
Що се отнася до чуждите сайтове, знам много добре какво пише - знам какво е мнението и на американците, знам дори и какво са направили и швейцарските учени и то от няколко години.
Пък дори и да знам какъв е ефекта на уискито и червеното вино, дори и да го напиша, какъв е смисъл след като никой не чете това, което съм написала.