Есента ми бе предписан метформин / след направен тест за инс резистентност и оплаквания от вълчи апетит и прилошаване ,ако не похапна/ - 3*1/2 табл .
Приемах го и по време на стимулция и процедура през 02,2009 -завършила без резултат- и няколко месеца след това.
Преди имах много нередовен цикъл /35-45 дни / ,последните три- четири месеца е на 30-32 дни .Незнам дали е от метформина или след проведената процедура .Промяна в теглото нямам -преди бях качила няколко кг,но май в резултат на по-заседнал живот.
Сега д-р Владимиров ми каза да го спра,т.к. при мен няма характерните изявени симптоми на поликистоза и проблемите ,при които е нужен приема му.В смисъл ,че съм стройна/не и според мен / ,че само говорим за поликистозен яйчник ,а не за поликистозен синдром , че овулирам и т,н. --неща, според които няма нужда от прием на метформин.Да го спра ,за не получим обратен ефект-да трябва да го приемам един ден ,а да не подейства тогава.
Каза ,че не е привърженик на приемама на метформин само като превантивна мярка.
Доверявам се на неговото мнение.
А и ми се струва ,че д-р Тодорова много активно назначава метформин на всички пациенти.
Мен първо ми трябваха месеци докато се убедя да го пия ,сега не бях много убедена ,че трябва да го спра,но щом д-ра казва.Ще се консултирам и с д-р Тодорова ,като деликатно й кажа препоръчаното от д-р Владимиров ,за да няма конфликт и противоречие на мненията.
Благодаря ви за отговорите. И аз ще опитам на гладно да пия . Досега се насилвах да закусвам преди Метформина , но не съм закусвала сутрин сигурно от детската градина насам и тялото ми упорито отказва да приеме сутрин всяко нещо различно от кафе. Досега дори си позволявах да пропусна сутрешния прием понякокога , само заради това , че не ми се закусва.
Как е приема на гладно ?Понася ли ти? Аз съм го пила много пъти на гладно и не съм имала проблем.